avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Activitate Dandedan

Activitate Dandedan

Cred ca este vorba de cazul Andrei Andronie, doamna fiind mama fetei ucise in accident.
Doamna, nu se intelege foarte clar, din ce povestiti, dar deduc ca ati incasat banii cu titlu de despagubiri acordati de instanta; in legatura cu avocata, luati legatura cu ea si intrebati-o daca a facut vreun demers pentru a merge la CEDO, daca nu a facut, este tardiv; totodata din ce povestiti rezulta ca avocata v-a executat pentru suma de bani pe care sustineti ca i-ati platit-o cu titlu de onorariu, dar nu v-a dat chitanta. Reveniti cu mai multe detalii, ca sa va putem ajuta, nu se intelege exact si nu va putem da sfaturile oportune in aceasta situatie.
Totusi, va sfatuiesc sa apelati la un alt avocat care sa verifice absolut toate actele si toate demersurile care au fost intreprinse, mai ales daca spuneti ca avocata nu va mai raspunde la telefon; nu mai irositi timp.
Nu a existat posibilitatea negocierii, iar pe timp de vara exista scoala de vara, de care copilul meu nu beneficiaza; inteleg faptul ca exista cheltuieli (personal, chirie, etc), insa majoritatea copiilor se prezinta la scoala pentru ca nu au cu cine sta acasa; insa eu vreau pentru copilul meu sa simta ca are vacanta, ca de-aia este copil; ideea de baza este ca dau acesti bani si nu beneficiez de niciun serviciu. Nu se poate discuta acest aspect la scoala, este un lucru impus, deci nu se poate negocia. Asadar, cu cine se presupune ca ar trebui sa comunic? Si care ar trebui sa fie viziunea in aceasta situatie? Sa accept cu seninatate ca scoala are cheltuieli, chiar daca copilul meu nu beneficiaza de nimic atunci cand eu achit acea taxa, insa eu nu am cheltuilei, privind prin prisma faptului ca dau bani si la scoala, desi copilul nu se duce, si dau si acasa, ca sa distrez copilul, ca de-aia este vacanta.
Buna seara!

As dori sa va intreb cat este de legala perceperea unei taxe in urmatoarele conditii: am copilul la o scoala privata din Bucuresti care pe timpul verii, cand este vacanta, percepe o taxa lunara chiar daca copilul este in vacanta si nu frecventeaza cursurile de vara. Inteleg ca in timpul anului scolar nu se scade nimic din taxa, chiar daca sunt vacante; insa nu mi se pare corect ca pe timpul verii sa dau acei bani si copilul sa stea acasa, pentru ca mi se pare normal sa aiba vacanta de vara. Daca nu as avea cu cine lasa copilul, as intelege sa platesc, insa copilul ar beneficia de scoala de vara; insa daca sta acasa, nu mi se pare corect. Este clauza trecuta in contract in acest sens si inteleg ca acest contract reprezinta legea partilor, insa va intreb cat este de legala o astfel de clauza; mie personal imi pare abuziva. Va multumesc.
Intervin doar pentru ca este socanta atitudinea unor doamne pe acest forum vis-a-vis de taticul care a initiat topicul.
In primul rand, vreau sa subliniez ca in ziua de azi sunt foarte putini tatici care dupa divort se intereseaza de copilul provenit din casnicia incheiata de maniera in care o face domnul de fata. Am multe prietene divortate care se plang de lipsa de sprijin si implicare a fostului sot in ceea ce-l priveste pe copil si se roaga efectiv de tata sa isi mai viziteze copilul macar o data pe luna.
Nu pot sa inteleg cum unor oameni li se pare normal ca mama sa se distreze prin club, in timp ce fetita sta acasa bolnava. E clar ca ideea de "normal" este diferita de la om la om, dar o asemenea conduita din partea unei MAME este de blamat indiferent de situatie (ar fi fost la fel de iresponsabil si venind din partea tatalui).
In legatura cu problema pusa de prezenta logodnicei, inteleg ca logodnica trebuie blamata, dar logodnicul mamei nu, el este ok. Mi se pare absurd sa iti refaci viata si sa nu existe o legatura intre partener/a si copilul rezultat dintr-o relatie anterioara.
Este clar ca ar fi ideal ca fostii soti sa poata discuta amiabil si sa isi rezolve problemele intre ei, nu in instanta, insa din cele descrise, nu prea ai cu cine.
La final, doresc doar sa adaug ca am intrat pe contul sotului sa imi spun parerea (deci nu toate mamicile sunt impotriva domnului).
Buna ziua!

Doresc sa infiintez un SRL, insa vreau ca firma sa fie platitoare de TVA.
Ce acte trebuie sa depun - ma refer doar la acest aspect, pentru a fi platitoare de TVA?
Multumesc.
Buna ziua!

Pentru o firma de transport auto care are masina proprie si efectueaza transport in baza licentei emise de ARR, este necesara si obtinerea unei licente pentru intermediere sau se pot efectua activitati de intermediere in baza licentei de transport?

Multumesc.
Am rezolvat; merge, dupa cum ati spus, cu cerere motivata, nu trebuie neaparat completat formularul existent la Registru pentru completare acte/preschimbare termen.
Va multumesc!
Buna ziua!
Am depus actele pentru infiintarea unui SRL si pentru ca referentul care a preluat actele nu mi-a facut vreo observatie, am fost sigur ca este totul in regula; la termen am vazut pe site ca mi s-a pus in vedere sa depun un act, avand termen abia in august; intrebarea mea este: rezolv daca depun actul si cerere de schimbare a termenului de solutionare dosar? Mai trebuie sa depun ceva? Si acestea unde le depun: tot la referent sau direct la registratura?
Multumesc.
Buna ziua!
Doresc sa infiintez un SRL cu asociat unic si as dori sa va intreb cum trebuie completata anexa privind inregistrarea fiscala daca vreau ca firma sa fie platitoare de TVA. Firma va avea un angajat pentru inceput.
Multumesc anticipat.
Asigurarea pe care eu o detin (cea facultativa, dupa cum v-am spus nu am incheiat PAD) este si pentru calamitati naturale (printre multe altele), unde sunt detaliate si "cutremur, inundatii, alunecari de teren, etc".
Vim78, daca ai o astfel de asigurare ce acopera ORICE, le dai original peste bot.