avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Activitate Mirela Dragu

Activitate Mirela Dragu

Raspunzand strict la intrebarile dvs.
1. este relativa
2. poate fi invocata numai de parat prin intampinare
3. poate fi acoperita, cum spuneti dvs., in procedura de regularizare
Răspuns la discuția contestatie decizie demisie
V-ati dat demisia sau raportul de munca s-a incheiat la intelegerea partilor. Actul pe care l-ati semnat cum se numea?
Din pacate in acest moment este putin cam prea tarziu. Puteti incerca sa achitati suma de 20 de lei si sa mergeti sa va sustineti cererea de reexaminare., dar sansele de castig sunt destul de mici avand in vedere ca nu ati indeplinit obligatiile stabilite de instanta,.
In continutul procesului verval de contraventie este mentionat ca daca nu este platita la timp amenda aceasta se va mari, asta din cate stiu eu. Este de preferat ca atunci cand se intampla sa platiti amenda si apoi faceti contestatie, iar in situatia in care castigati vi se restituie suma, in caz contrar veti ajunge sa platiti dublu.
Răspuns la discuția Taxa de timbru
Toate obligatiile privind taxa de timbru va vor fi aduse la cunostinta de instanta, prin citatie. Daca aveti venituri mici puteti face cerere de ajutor public judiciar pe care o depuneti la instanta, ea se face in termen de 5 zile de la data la care ati primit citatia .
Răspuns la discuția Dezbaterea unei succesiuni
Da, pot merge direct la notar.dar asta numai daca intelegerea este deja facuta . Este cel mai simplu.
Răspuns la discuția Dezbaterea unei succesiuni
Binenteles ca da . Printr un acord de mediere mostenitorii se pot intelege asupra partajarii masei succesorale. Numai ca va trebui sa retineti urmatorul aspect- va trebui sa deschideti succesiunea la notar si apoi sa va prezentati la mediator pentru a incheia acordul de mediere. Acest acord va fi supusspre autentificare, notar, ori la instanta de judecata care va pronunta o hotarare de expedient ,,care va consfinti acordul dvs. Avantajul medierii este acela ca veti achita 50% din taxa de timbru care ar fi trebuit sa o achitati la instanta, in cazul in care nu ati merge direct la instanta,
Răspuns la discuția Dezbaterea unei succesiuni
Asa este. Cu datele furnizate raspunsul este corect. asa prevede art. 971 din. codul civil.
Discutati cu mama copiilor si stabiliti conditiile in care va puteti copii. Puteti apela la un mediator care sa faciliteze dialogul dintre dvs. si pentru a stabilii modalitatea de vizitare . Daca nu veti reusi prin mediere puteti apela la instanta pentru a stabili modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, care in momentul de fata , conform noilor modificari din codul civil se execrcita in comun de catre ambii parinti. Nu am toate datele, dar cam asta este in principiu.
Incercati totusi un dialog cu mama fetelor dvs. poate reusiti.
Răspuns la discuția Incredintare copil
Buna ziua,
Eu va sfatuiesc sa apelati la un mediator pentru a lamuri toate aceste aspecte. Se poate face un acord de mediere in care sa stabiliti impreuna cu tatal copilului si cu bunica lui care sunt conditiile in care acesta sa fie crescut si educat.In situatia in care nu s epoate rezolva prin mediere, meditorul va va elibera un proces -verbal din care sa rezulte rezultatul medierii si veti putea formula o actiune in instanta in vederea obstinerii unei hotararii judecatoresti .
Da, puteti sa-l reprezentati in instanta, Veti putea pune concluzii pe fondul cauzei numai daca aveti studii juridice. Dati ne mai mule detalii , despre ce este vb?
Can mergeti in instanta sa aveti la dvs, actul prin care a fost instituita tutela.