avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate zetu_elena

Activitate zetu_elena

Buna ziua,
As dori daca se poate sa ma indrumati cum se poate obtine tutela a 2 nepoate , avand in vedere urmatoarea situatie : fiica noastra, mama lor, a decedat, fetitele locuiesc cu noi , bunicii , din luna martie 2011 din cauza ca tatal nu lucreaza nicaieri si nu le poate intretine, iar pe perioade scurte merge la lucru in strainatate, atunci cand gaseste.In aceasta situatie am cazut de acord ca fetitele sa ramana tot timpul in grija noastra, dar am dori sa incheiem si un act prin care sa primim tutela celor doua fetite. pe care tatal a uitat ca le are,si pentru care sa putem actiona la nevoie din punct de vedere juridic in ceea ce le priveste .Cum se procedeaza si ce acte sunt necesare? Va multumesc
De ce fostii angajati in invatamant, pensionari acum ,au fost exclusi de catre sindicat de la calculul dobanzilor pentru HJ definitive si irevocabile, privind diferentele salariale achitate in perioada 2012-2015 avand in vedere ca la data emiterii HJ respective eram salariati cu acte in regula si membri de sindicat care achitau cotizatia lunara?In cazul acesta este vorba de o HJ din 2009, iar pensionarile la limita de varsta au survenit in 2011,2012,2013.,HJ emisa pentru plata dobanzilor nu mentioneaza si personalul pensionat si mentionat in HJ initiale .
Răspuns la discuția Custodie nepoti
Multumesc pentru raspuns.Dar as mai vea o lamurire.Ce alta posibilitate exista in afara custodiei?Acest lucru banuiesc ca va dura chiar daca este facut cu acordul tatalui.Ma intereseaza o modalitate prin care noi bunicii sa putem actiona in numele nepoatelor dar sa fie legala din punct de vedere juridic.Va multumesc inca o data !
Discuție Custodie nepoti
Buna ziua,
As dori daca se poate sa ma indrumati cum pot sa obtin custodia a 2 nepoate ale mele, avand in vedere urmatoarea situatie : fiica mea, mama lor, a decedat, fetitele locuiesc cu noi , bunicii, din cauza ca tatal nu lucreaza nicaieri si nu le poate intretine, iar pe perioade scurte merge la lucru in strainatate, atunci cand gaseste.In aceasta situatie am cazut de acord ca fetitele sa ramana tot timpul in grija noastra, dar sa incheiem si un act notarial in acest sens.Cum se procedeaza si ce acte trebuie depuse la notar? Va multumesc
Discuție Custodie nepoti
Suntem bunicii a 2 minore, in varsta de 9 si cinci ani.Mama lor, fiica noastra , a decedat in 2011, iar acestea locuiesc la noi.Tatal nu lucreaza nicaieri, deci nu are posibil;itate de intretinere.Am dori custodia acestor fetite fara ca tatal sa decada din drepturile parintesti.Cum se procedeaza si ce acte sunt necesare pentru aceasta ?
Multumesc pentru raspuns! Trebuie sa mai adaug faptul ca printre persoanele carora li se face imputatia este si directorul şcolii.Poate fi şi pârăt şi reclamant , in situatia in care scoala ar fi cea care va sesiza instanţa?
Am avut Curtea de Conturi in mai-iunie 2012 si in urma controlului ni s-au imputat diferenţe pentru sporul de ecran de 15%(conditii vătămătoare) pentru anul 2009 . Mentionez ca acest spor a fost acordat în baza Contractului colectiv de muncă, a hotarârii Comisiei paritare a Inspectoratului Scolar, şi poartă viză de legalitate fiind stabilit intre limitele de 1-30 % şi aprobat si în Consiliul de administraţie al şcolii.Acum legea 63/2011 îl prevede in procent de 15% .Curtea a retinut diferenta de 15%.Am facut contestaţie la CC, care nu a fost soluţionată pozitiv, si conform adresei acesteia , primarul , care este ordonator de credite a sesizat Curtea de apel.A venit citaţie , iar primarul refuza ACUM sa se prezinte, spunând ca directorul şcolii( care este ordonator tertiar de credite) trebuie sa dea în judecata persoanele care fac obiectul retinerilor.Eu stiu ca atata timp cat exista un proces pe rol nu se actioneaza in nici un fel ,aşteptându-se Hotărârea judecatorească.Am vrut sa facem acest lucru la timpul potrivit, dar ni s-a spus ca ordonatorul principal de credite trebuie s-o faca.Daca la primarie a functionat legea amnistiei fiscale, la scoala nu.Mentionez că acest spor a fost acordat si pentru anul 2008, în aceleaşi condiţii, cu aceeaşi documentaţie,si nu a fost retinut la controlul CC din noiembrie 2009. Asa cum este situatia acum nu ne putem apara.Care este demersul legal pe care trebuie sa-l intreprindem?Va mulţumesc !