avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Activitate marevna

Activitate marevna

Răspuns la discuția Stabilire domiciliu minor
Desigur, dar eu ma refeream de ce tine cont judecatorul, pentru ca minorul nu va fi audiat ca sa se afle de cine este atasat.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Evident ca alti factori conteaza, pe primul loc fiind persoana fata de care minorul a dezvoltat cel mai puternic atasament si care raspunde constant si indeaproape nevoilor minorului de conectare, de disponibilitate emotionala, de autoreglare si adaptare. Casa, banii vin ulterior, mai ales la varsta atat de fragila.

Intr-un proces de stabilire a domiciliului minorului, conteaza cine sta mai aproape de gradinita copilului? Sau alti factori conteaza? Multumesc.
Locuiesc din 1984 intr-un apartament nationalizat si platesc chirie la stat. De cativa ani am incercat sa cumpar acest apartament de la stat dar de fiecare data de la fostul ICRAL mi se spune ca nu-l pot cumpara deoarece acest apartament inca figureaza ca avand proprietar. Despre proprietar stim ca este emigrat in SUA de inainte de 1980. Exista vreo lege care sa prevada ca dupa un anumit numar de ani apartamentul poate fi cumparat de chirias chiar daca proproetarul nu poate fi contactat?
Am infiintat un SRL in anul 2018. M-am angajat ca administrator in cardul acestui SRL. Dupa astanu m-am mai ocupat de firma si nu am avut nicio activitate pana in prezent, dar nici nu am facut niciun demers pentru a-mi incheia contractu de munca de administrator si nici nu am inchis firma. In prezent mi-a venit o instiintare de datorii si mi s-a pus poprire pe salariu. Credeti ca e nevoie sa inchid firma si sa imi inchei contractul de munca? Oare acuma mie mi se imputeaza taxele datorate contractului meu de munca si impozitele aferente firmei?! Pot eu demonstra ca n-am avut nicio activitate si nu am primit niciun salariu? Mi se vor da acesti bani inapoi?
Multumesc.
Care sunt consecintele pentru persoana care nu a respectat un ordin de protectie, sunand victima si trimitandu-i niste poze pe whatsap?
Am o firma pe care nu am nicio activitate. O tin doar ca sa fiu angajata undeva si platesc CAS si pensie si sunt angajata part time doar in acte. Statul suprataxeaza contractele part time si sunt obligata sa platesc taxe full time desi eu am castig zero. Sunt costuri pe care nu mi le mai permit. Am tot tinut firma in speranta ca se va renunta la suprataxarea contractelor part time in viitorulapropiat. Ce pot face daca acest lucru nu se va intampla ca sa raman asigurata la sanatate si pensie?
In cazul in care in cadrul unui proces pentru ordin de protectie, un procuror se sesizeaza din oficiu si pentru infractiunea de rele tratamente impotriva minorului, acest dosar penal se va administra doar la politie sau se vor prezenta partile si la tribunal?
In cazul in care procurorul s-a sesizat din oficiu pentru inceperea urmaririi penale pentru rele tratamente aplicate minorului de catre tata, mai este nevoie ca mama sa depuna si ea separat plangere penala din acelasi motiv impotriva tatalui?
Asta în caz ca se sesizează instanta din oficiu? Se poate cere de către părintele care are custodia exclusiva ca în caz de decesul lui, copilul sa nu fie incredintat parintelui rămas în viata dacă acesta reprezinta un pericol?

În cazul custodiei exclusive, dacă părintele care deține custodia decedează, minorul ajunge la părintele care nu deține custodia? Chiar dacă acestuia i-a fost luata custodia pentru ca de ex se droghează?