avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Activitate andreea998

Activitate andreea998

Martor la evaziune fiscală.
Buna seara! Soțul meu a primit o citatie in care i se spune că e invitat la poliție sa vina ca martor la evaziune fiscală. Noi sau el nu am avut firma,nu a fost asociat la vreo firma nu stim nimic in sensul asta. A fost angajat la vreo 3-4 firme ca sofer, în prezent este angajat ca sofer. Nu poate să își dea seama de ce e chemat ca martor. În citatie e scris un nr de dosar dar cred ca e incomplet ca am tot cautat si nu am găsit nimic. Ma poate ajuta cineva unde pot cauta cu acel număr, dosarul? Ce se intampla mai departe? El merge sa dea declarație si atat? Sau o sa mai fie chemat? Va multumesc pt răspunsuri!!
Întoarcere la serviciu din CCC
Buna ziua!Cu cat timp inainte de a ma intoarce la serviciu, trebuie sa depun cererea de întoarcere? Multumesc!
Buna ziua. Eu sunt CCC, copilul face 2 ani pe 9 iulie 2021.As vrea sa ma întorc la serviciu mai devreme, tatăl nu isi ia luna lui.Vreau sa stiu cand ar trebui sa incep serviciul, în condițiile în care tatăl nu isi ia luna.Si inca o intrebare...
Cand eu am intrat in concediu a fost angajată o altă persoană in locul meu. Pe mine ma intereseaza daca ei nu vor sa ma primească, ce drepturi am eu? Beneficiez de șomaj? Va multumesc pt răspunsuri
Răspuns la discuția Sarcina
Am inteles.Ei au spus că da o sa fie prelungite toate contractele...ramane de vazut.Multumesc pt răspunsuri.

Cornel Vasile a scris:

Nu vi se prelungeste durata c.i.m., decat daca este de acord angajatorul, chiar daca sunteti in pre/postnatal.

Răspuns la discuția Sarcina
Cand se termina cele 3 luni eu o sa fiu in postnatal,ce am inteles mai sus ca contractul nu se mai poate prelungichiar dacă sunt in postnatal?

Cornel Vasile a scris:

V-au indus in eroare...astfel dupa cele 3 luni puteti ramane fara loc de munca, dar cu posibilitatea de a beneficia de somaj

Răspuns la discuția Sarcina
Trebuie să semnam un nou contract pentru ca ne-am dat demisia de la vechea firma.Acum trebuie să semnam cu noii proprietari pentru ca atunci cand au cumpărat au spus că ia cu tot cu angajați și 3 luni nu se modifica nimic.

Cornel Vasile a scris:

De ce trebuie sa semnati un nou c.i.m. ?

Nesemnarea c.i.m. inseamna munca la negru , care are foarte multe dezavantaje ...

Discuție Sarcina
Am lucrat la o firmă aproximativ 2 ani.Firma s-a vândut si a fost preluată cu tot cu angajați de o altă firmă.Eu in acest moment sunt însărcinată în 31 săptămâni,firma veche a fost înștiințata de sarcina urmează ca si firma noua sa fie înștiințata cu toate că fata de la hr mi-a zis ca nu-i nevoie dar pt linistea mea o înștiintez.Din 30 aprilie ne-au preluat si contractul se va face pana la 1 august,contract pe care încă nu l-am semnat,pt ca au fost multe zile libere,deși dânșii au spus că au transmis mai departe contractele la revisal.Data probabilă a nașterii este 8 iulie +- nu stiu sigur.Intrebarile mele sunt...ma afecteaza cu ceva faptul că eu încă nu am semnat contractul pana acum?Sau ma afecteaza cu ceva faptul că,contractul se va semna pe trei luni?Sau trebuie nedeterminat? Multumesc!!!
Răspuns la discuția Sarcina
Actele le-am semnat pe 24 04 2019 dar astăzi încetează contractul pentru ca Stiu ca pontajul s-a facut inclusiv azi la vechea firmă.Normal de maine ar trebui sa începem la ceilalti.

Cornel Vasile a scris:

Care este data incetarii vechiului c.i.m. ?

Discuție Sarcina
Buna ziua.Lucrez la o societate de aproximativ 2 ani.Acum sunt însărcinată în 30 săptămâni.Societatea la care lucrez s-a vândut cu tot cu angajați.Eu deja mi-am dat demisia de la ei ca sa ne poată prelua ceilalti începând cu data de 30 aprilie.Noul contract se va semna pe 3 luni(1 august 2019).Eu ar trebui sa nasc la începutul lui iulie.Fiind liber zilele acestea de Paste si 1 mai....ma afecteaza cu ceva dacă semnez noul contract in data de 2 mai începând cu 30 aprilie?
Răspuns la discuția Sarcina
Am inteles.Dar dupa 2 ani pot intra in somaj?

Cornel Vasile a scris:

Va afecteaza ca veti ramane fara loc de munca.