Cum ar trebui interpretat răspunsul scris dat de o şcoală prin care se respinge un dosar de pretransfer fără nicio motivaţie, poate fi considerat valid un astfel de răspuns de către instanţa de judecată?
Iniţial, mi s-a respins dosarul de către şcoală (acelaşi dosar fiind însă validat de departamentul juridic al ISMB) pe motivul fals că îmi lipseau copia după cartea de muncă şi că mi-am ales aprecierea şi calificativele pe anumiţi ani. Însă, cum n-am avut niciodată carte de muncă, am suplinit acest fapt printr-o adeverinţă de vechime cu salariul desfăşurat pe fiecare lună. Iar calificativele erau cele corecte, pentru că în Metodologie erau specificate calificativele pe ultimii ani şcolari încheiaţi, iar eu am dovedit acest lucru prin deciziile şcolii la care am lucrat. Dosarul era complet încă de la început. Am urmat procedura şi, în urma contestaţiei făcute la ISMB, şcoala a trebuit să reia evaluarea dosarului, fiind încălcată Metodologia. L-a respins din nou, dar fără să existe vreo motivaţie scrisă. Am întrebat care este motivul respingerii şi s-a ridicat din umeri. Unde pot încadra acest fapt, ca abuz de putere, ca încălcare a dreptului muncii şi ce credeţi că ar trebui făcut în continuare din punct de vedere legal? Vă mulţumesc anticipat!
Sunt nascuta in luna august 1954 si am un stagiu de cotizare de 26 de ani. Cand voi putea iesi la pensia de varsta?
Conform anexei 5 din Legea pensiilor ar trebui sa ies in iunie 2014, la 59 de ani si 10 luni. Sau trebuie sa implinesc 63 de ani?
Florent
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca doriti o opinie realista, va pot spune ca, de obicei, procesele acestea dureaza mult, consuma bani, energie, sentimente, sperante si nu conduc la nimic. Malpraxisul se demonstreaza greu, mai ales ca expertizele sunt date tot de medici: Colegiul Medicilor, IML, dosarul pacientului din unitatea spitaliceasca la care a fost tratat se elibereaza la fel de greu, in drept orice cerere scrisa trebuie sa primeasca raspuns in 30 de zile, in fapt, daca nu primiti raspuns trebuie sa actionati in instanta etc. Chiar si cazurile cele mai limpezi sunt tergiversate la nesfarsit. Si chiar daca acum exista asigurare in caz de malpraxis, personal nu cunosc decat un singur caz - Ciomu - care sa fi avut succes in instanta. Apoi, ocluzia intestinala, chiar daca a fost cauzata de cezariana, fiti sigur ca ii vor gasi alte cauze, cum ar fi aderentele, care sunt considerate un risc al oricarei interventii chirurgicale in zona abdominala. Acesta e doar un exemplu.
Va inteleg idignarea, supararea. Din punct de vedere moral si uman aveti perfecta dreptate. Tatal meu a trecut si el printr-o ocluzie intestinala, in urma careia s-a ajuns la o ileostoma, pentru ca s-a intervenit tarziu. A urmat apoi o operatie de repunere de tranzit cu multe complicatii si un an de recuperare. Si, cand in sfarsit era refacut, a murit dintr-o eroare medicala dupa o operatie de fiere.
Deci am trait un caz de malpraxis in care pacientul a ajuns la morga si am inteles ca nu mi se va face dreptate in instanta. Pentru doctori a fost doar un esec medical, de care au uitat, poate, chiar a doua zi - cine stie cate erori de genul acesta au mai facut de atunci? Cine stie cate au fost inainte? Deci va inteleg perfect, cred sincer ca nu veti reusi decat sa va adanciti supararea. In cazul meu, viata tatalui meu nu o mai poate reda nicio instanta, dupa cum si in alte cazuri - multe, ingrozitor de multe - ciopartirea, mutilarea de trupuri si destine, durerea, disperarea, pierderile omenesti, pierderile banesti etc. nu au primit nici macar o compensatie morala sau un regret uman din partea celor responsabili.
In principiu, politia are obligatia sa va transmita amenda prin posta in termen de 15 zile de la data incheierii procesului-verbal, daca nu semnati confirmarea de primire si nu ridicati procesul-verbal, acesta se intoarce la politie. In termen de 30 de zile de la data incheierii procesului-verbal el trebuie comunicat, mai intai prin posta, apoi prin afisare la domiciliu cu martor si, ulterior, va fi comunicat autoritatii fiscale.
In cazul in care nu v-a fost comunicat in termen de 30 de zile, adica nu exista nici semnatura dvs. pe confirmarea de primire (caci nu mai locuiti acolo), nici semnatura vreunui martor ca v-a fost afisat la domiciliu si nici vreun vecin de-al dvs. nu l-a vazut afisat vreodata, puteti obtine in instanta anularea amenzii, insa va trebui sa dovediti acest lucru cu martori si documente. Este destul de dificil, dar nu imposibil in cazul in care nu se respecta procedura de comunicare.
Se poate beneficia de subventie pentru incalzirea cu agent termic in situatia data?
Familia este alcatuita dintr-o singura persoana cu o pensie de 500 de lei (sotul este decedat, iar fiica este casatorita si locuieste cu sotul in alta localitate), insa pe domiciliul persoanei in cauza este inmatriculat un autoturism din 2007, proprietatea fiicei, obtinuta prin credit in derulare inainte de casatorie si de schimbarea numelui.
Ce sanse am daca voi contesta procesul-verbal de contraventie in situatia urmatoare?
Mi-a fost suspendat permisul pe 30 de zile pe motiv ca am depasit un autovehicul pe o trecere de pietoni. Dupa ce am trecut de o curba si mai era 1 m de linie continua m-am angajat in depasirea unei masini care circula cu viteza foarte mica (cca. 20-30 km/ora). In fata se aflau doua treceri de pietoni - fara pietoni, desigur, depasirea a avut loc chiar inaintea lor. O masina de politie aflata in spate m-a oprit, agentul, cand am deschis geamul, in loc sa se prezinte si sa spuna numarul autorizatiei, a inceput sa tipe la mine: cu cine am facut scoala de soferi de am depasit pe trecere?! Completarea procesului a durat mult, cca. 25-30 min., timp in care astepta spaga. Spaga nu a venit si atunci mi-a suspendat permisul si mi-a dat amenda 368 lei. Soferul masinii depasite a fost luat ca martor, el a plecat inainte sa fie completat procesul-verbal, dar i-au fost luate datele. Acesta mi-a spus ca a fost oprit ca martor pentru depasirea pe linie continua. Nu am vazut procesul-verbal, nu mi-a fost dat spre citire, mi-a fost mentionata, din spusele agentului, depasirea pe trecere de pietoni. Nici posibilitatea de a face mentiuni nu mi s-a dat. I-am spus agentului ca nu voi semna procesul-verbal si ca voi face contestatie. M-a amenintat ca imi da amenda daca nu semnez si atunci a bifat sub ochii mei amenda si daca voi intenta proces vor veni sa faca masuratori (?!) si ca au martor. A incercat sa ma intimideze. Martorul a vazut ca am inceput depasirea pe linia continua, nu ca am depasit pe trecere, cum pretinde agentul ca a scris in procesul-verbal. In masina mea se mai afla cineva care imi poate fi si mie martor. Dovada cu drept de circulatie - singura primita si citita - e o mizerie mazgalita din care abia se intelege ceva, nr. masinii depasite e partial sters cu pixul, iar numarul masinii mele e trecut gresit. Chiar si ora e data inapoi? Oare de ce? Iesea cumva din tura? Dar cum sa dovedesc ca a trecut 10, iar ora reala a fost 11?
Ce sanse am in instanta? Pe ce anume credeti ca ar trebui sa mizez?
As dori sa aflu daca in situatia cazierului fiscal solicitat de Registrul Comertului la infiintarea unei firme, asociatul, respectiv administratorul viitoarei firme trebuie sa aiba amenzile de circulatie, respectiv impozitul pe autoturismul propriu achitate? Cazierul fiscal include deci si amenzile de circulatie si impozitele pe bunuri, iar neachitarea acestora conduce la imposibilitatea infiintarii unei societati comerciale si pierderea banilor pentru dosar? Sau interdictia de a infiinta o firma se refera numai la cei care au comis infractiuni fiscale dovedite, cum ar fi neplata accizelor, comert ilicit etc?