Buna ziua.
Doresc sa fac poze la minut in spatii publice(detin aparatura foto si imprimanta portabila). Din punct de vedere legal trebuie sa ma inregistrez ca pfa sau sa platesc vreo taxa la primarie?
Care sunt riscurile daca sunt chestionat de politie.
Va multumesc pt. raspunsuri.
Buna ziua.
Doresc sa fac poze la minut in spatii publice(detin aparatura foto si imprimanta portabila). Din punct de vedere legal trebuie sa ma inregistrez ca pfa sau sa platesc vreo taxa la primarie?
Care sunt riscurile daca sunt chestionat de politie.
Va multumesc pt. raspunsuri.
Da,este vorba despre Cartea Verde.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Buna ziua! Detin un autoturism inmatriculat pe numele meu, care in momentul de fata este condus de catre sora mea in Italia. Am toate actele la zi, dar ea detine doar o copie a asigurarii obligatorie auto. Trebuie sa ii trimit originalul sau e buna si copia? De asemenea, ar purtea sa aiba probleme la vama pentru ca nu detine originalul?
Va multumesc!
Presupunand ca voi castiga si voi cere daune morale agentului, care este suma pe care ar trebui sa o cer, in asa fel incat sa nu fie o suma aberanta sau nejustificata?
In urma unei amenzi primite de catre un agent constatator al politiei rutiere ( fara martori din partea lui, specific ca eram cu 2 persoane in masina, fara poze sau orice alt tip de dovada), contraventiile fiind depasirea liniei dubla continua si nesemnalizarea intentiei de depasire - am primit amenda 432 RON si 8 puncte penalizare. Am contestat procesul verbal intocmit de agent (pe care nu l-am semnat si pe care scria clar ca nu are NICIUN FEL DE MARTOR, din cauza orei tarzii) si m-am prezentat la tribunal, impreuna cu cei doi martori. La respectivul proces, nu s-a prezentat niciun reprezentant al politiei,iar dupa proces, am primit acasa comunicarea sentintei definitive - in favoarea mea si posibilitatea unui recurs in termen de 15 zile de la instiintare. In data de 13 ianuarie 2009 am primit o citatie conforma careia trebuie sa ma prezint in data de 13 februarie la recurs.
Intrebarile mele :
1. Care este perioada legala in care tribunalul trebuie sa instiinteze Politia in legatura cu sentinta?
2. In cazul in care recursul este pronuntat in favoarea mea, am vreun drep legal pentru care sa cer daune morale ?
Da am inteles ,va multumesc pt raspuns. Eu stiu sigur ca acela este domiciliul, in fine ma gandesc ca trebuie dovedit,am inteles. Ca sa demonstrez ca motivul neputintei continuarii casniciei imi va fi destul de greu, datorita faptului ca inca de la inceput am fost plecati amandoi in strainatate,iar viata noastra s-a derulat acolo.Prietenii care stiu problemele noastre( consumul de alcool si agresiune verbala) sunt toti in strainatate, singura persoana care pot sa zic ca ar fi un martor ar fi fratele meu care a fost de doua ori la noi acasa pe perioada verii....si parintii mei stiu din ce le-am povestit eu, nu sunt tocmai martori la certurile dintr-e noi...
Si daca de exemplu il duc pe tata si pe fratele meu la urmatoarea infatisare,plus ziarul cerut cu anunt in el,plus dovada de la evidenta populatiei...s-ar putea rezolva la urmatorul termen tot? mentionez ca nu avem copii, cu bunurile ne -am inteles si el daca ar fi in tara ar fi de acord numai ca nu poate sa vina din cauza serviciului.Si credeti-ma ca il inteleg.
In urma cu 3 luni am facut o cerere de divort,azi m-am prezentat la tribunal insa sotul meu nu a venit el fiind plecat din tara.Mi s-a spus de catre doamna judecator sa fac o cerere la evidenta populatiei ca sa demonstrez ca intradevar ultima adresa a sotului este cea mentionata de mine ,sa dau anunt intr-un ziar public si sa me prezint din nou in noiembrie.
Intrebarea mea :daca el nu va veni nici atunci ce se va intampla? Ma va amana din nou?
Am auzit azi ca se vorbea de martori la alte cazuri, am si eu nevoie de martori?
Exista in noul cod al muncii, vreun articol care sa speciifice faptul, ca daca angajatul si-a gasit un alt loc de munca ,(loc de munca la care angajatul are contract de munca din urmatoarea zi) angajatorul nu il poate obliga sa isi indeplineasca preavizul?