avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate CT23ANA

Activitate CT23ANA

Buna ziua,
Primaria a emis o cerere de inlocuire a unei amenzi contraventionale din data de 30.08.2006 cu obligatia de a presta munca in folosul comunitatii, pe numele sotului meu. Am primit de la judecatorie o adresa prin care i se cere sa depuna o intampinare in termen de 25 de zile de la data primirii comunicarii, insa nu stiu in ce consta aceasta si nici ce exceptie as putea invoca, sau dovezile cu care se poate apara. Intrebarea mea este: Aceasta amenda contraventionala nu ar fi trebuit sa se prescrie dupa acesti 8 ani? Daca nu depune aceasta intampinare si nu a prestat nici munca in folosul comunitatii, pedeapsa se transforma in zile de inchisoare? Cum trebuie sa procedam?

Va multumesc!
Buna ziua. Tatal meu este internat intr-un centru al DGASPC de 9 ani, cu gradul I de invaliditate, insa nu are pensie deoarece nu am reusit in acesti ani sa ii recuperez anii de munca pentru intocmirea dosarului de pensionare anticipata. Pana reusesc sa adun adeverintele de la angajatori, (care au intrat in neant), asistenta sociala de la centru ma ameninta ca imi ia 85% din salariu, reprezentand contributia tatalui meu la centru. Ea argumneteaza ca sta pe spinarea lor si ca daca nu le aduc dosarul de pensie mai repede, ca sa poata incasa suma de bani, ma executa pe mine. Din cate stiu, probabil statul ii tatalui acorda un minim de ajutor social si o pensie pe caz de boala, pe care oricum centrul o ridica, nimic de zis. Precizez ca tatal meu are 62 de ani si mai are nevoie de 8 luni de recuperat pt a a iesi anticipat. Nu stiu de cate ori s-a schimbat sistemul de pensii, insa sper sa reusesc sa intocmesc dosarul. Afirmatia asistentei sociale are vreo baza legala sau merge doar la intimidare? Oricum am minim pe economie si un copil de intretinut, prea mult nu ar avea ce sa imi ia din salariu....Va multumesc!
Răspuns la discuția Concediu crestere copil
Va multumesc pentru raspunsul dvs.!
Buna ziua.

Daca ma angajez la o saptamana( max.) dupa terminarea indemnizatiei de somaj, mai pot avea continuitate in munca, pentru a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? Mentionez ca pe data de 12 iunie a fost ultima zi de plata a indemnizatiei de somaj, iar noul angajator imi va incheia contractul de munca pe data de 17 iunie. Sunt insarcinata in 2 luni, am luat somaj din luna decembrie 2013, insa nu mi-am putut prelungi durata somajului prin concedii medicale, deoarece nu a fost cazul. Daca totusi, pot beneficia, pana in ce luna trebuie sa lucrez pentru a intra in concediu de maternitate, respectiv CCC?

Mai am o nelamurire. In forum am citit ca un parinte poate beneficia de CCC daca naste in timp de 9 luni de la incheierea perioadei de cotizare, daca aceasta a survenit din motive neimputabile angajatului/ somerului. Adica... in cazul in care nu mi-as fi gasit loc de munca, dupa terminarea somajului beneficiam de CCC, pentru ca din momentul suspendarii indemnizatiei de somaj pana in momentul nasterii m-as fi incadrat in cele 9 luni?
Va multumesc!
Buna ziua. In ultimii doi ani am vechime in munca 1 an si 2 luni,in anul 2013 am lucrat 11 luni si 5 zile, dupa care am fost concediata din motive care nu tin de persoana salariatului.
Incepand cu luna februarie a.c, am intrat in somaj pana in iunie 2014.
In cazul in care voi naste la sfarsitul lunii noiembre, voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului sau trebuie sa imi platesc asigurarile sociale, pentru a avea acest drept?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Recuperare bani preaviz
Aveti dreptate, insa stiind ca mai intai semnam statele de plata, pentru ca mai apoi sa ne luam banii...am spus sa nu ii pun la indoiala omenia. Si am patit-o! Tipic romaneste! Fiind persoana publica( angajatorul), nici prin cap nu-mi trecea ca ar proceda in acest fel.
Va multumesc pentru timpul acordat!
Buna ziua. Recent am fost concediata din motive care nu tin de pers. angajatului, insa angajatorul refuza sa imi dea banii aferenti preavizului, deoarece a angajat in aceeasi perioada, la negru, un inlocuitor, pe care l-a platit din banii care, pe statul de plata erau pe numele meu. Mentionez ca angajatorul facea plata la 2 sapt dupa ce semnam statele de plata. Fiind de buna credinta si stiind care era procedura de plata, am semnat statul de plata dar banii nu i-am primit. L-am sunat de nenumarate ori, insa raspunsul sau a fost ca ii este greu sa plateasca mai multi angajati, in conditiile in care eu nu mai muncesc la el. Dar nu a fost alegerea mea sa plec. Atat timp cat institutia respectiva mi-a alocat suma de bani in perioada preavizului si eu nu am intrat in posesia ei, cum pot intra in posesia banilor? Care sunt demersurile care trebuiesc facute pentru a-mi recupera banii?
Va multumesc!

(Poate ca nu ii mai ceream, insa, avand in vedere comportamentul angajatorului si lipsa cuvantului, nu merita sa fac nici un compromis. ) :help: