Vecinii au înălțat curtea cu 50cm si au început construcția unui gard langa cel deja construit de catre mine, a cărui inaltime depășește gardul existent cu aproximativ 40cm.
Din acest acest motiv am solicitat primăriei eliberarea unei copii de pe autorizația de constructie a vecinului.
Raspunsul primit din partea primarie a fost ca o copie de pe autorizatie poate fi eliberata doar la cererea unei instanțe judecatoresti.
Cum pot intra in posesia unei copii de pe autorizația vecinului? Exista o baza legală care sa imi permită acest lucru?
Urmare a dezbaterii unui partaj succesoral mă confrunt cu urmatoarea situatie.
Casa părintească pentru care s-a dezbătut succesiunea a fost castigata de câtre sora mea. Aceasta se afla in aceeasi curte cu o altă casa proprietate personala a mea.
Eu vreau să fac gard inalt de 2m inaltime si opac. Am voie să fac asa un gard inalt. Va fi un gard din lemn, fara fundatie din beton. Am nevoie de la autorizație? De la primărie mi s-a spus că nu îmi trebuie autorizatie si ca cel mai bine ar fi sa ajung la un acord cu noul vecin.
Mama mea a depus acum mai bine de un an dosarul pentru a iesi la pensie. Mentionez ca a lucrat si in strainatate, Cipru, 5 ani. A facut cerere pentru a i se lua in considerare si vechimea din Cipru pentru ca fara anii lucrați in strainatate nu s-ar încadra pentru a iesi la pensie.
Domnul care se ocupa de dosarul ei spune că încă nu a primit confirmarea anilor lucrați de la autoritatile spirite. Mama suna in fiecare luna, dar i se dă de fiecare dată acelasi răspuns: dna daca ati fi lucrat într-o alta tara a UE actele ar fi ajuns mult mai repede. Din Cipru si Grecia vin cu întârziere.
Intrebarea mea este: ce se poate face in acest caz? Cum poate obtine aceste acte mai repede? Putem face adresa catre alta institutie, superioara casei de pensii?
Inca nu am primit hotararea definitiva, nu stiu cum a fost motivata.
Pe scurt speta este urmatoarea:
Suntem 4 frati care am dezbatut succesiunea de pe urma parintilor decedati in anul 1995, respectiv 2004. Masa succesorala:
- Un teren extravilan de aproximativ 1000mp
- O casa compusa din 2 camere si o sala, situata pe un teren de 200mp. Aceasta casa este situata in aceeasi curte cu casa mea personala, fara a fi despartita de vreun gard.
Doua dintre surori au declarat in fata instantei ca-mi lasa mie cotele lor din mostenire, fara alte pretentii, cea de a 3-a, vrea ea toata casa si terenul aferent acesteiaAceasta locuieste la 500km distanta de aceasta casa, iar in decursul acestor ani a adus unele imbunatatiri casei, dar eu sunt cel care a avut grija de casa, a platit impozite, etc. Casa a fost evaluata la 4600ron, iar imbunatatirile aduse de catre sora mea la 10500ron, ceea ce este foarte mult si total neadevarat.
Dupa 3 ani de judecata si bani cheltuiti, s-a pronuntat hotararea in favoarea ei: toata casa si terenul aferent i-au fost atribuite, eu avand obligatia de a plati sulta inclusiv surorilor care au vrut sa cedeze in favoarea mea.
Greseala mea a fost ca nu am schimbat avocatul dupa decizia neforabila data de judecatorie. Am avut incredere il el, m-a asigurat pana in ultima clipa (o zi inainte de afisarea hotararii data de tribunal) ca o sa castig.
Intrebarea mea este: mai am vreao sansa sa atac aceasta decizie definitiva?
Apelul introdus impotriva hotărârii data de judecătorie într-un proces de partaj a fost respins ca nefondate. Hotarare definitiva.
Mai exista vreo cale extraordinara de atac a acestei ultima hotărâri?
Suntem 4 frati care am dezbatut succesiunea de pe urma parintilor decedati in anul 1995, respectiv 2004. Masa succesorala:
- Un teren extravilan de aproximativ 1000mp
- O casa compusa din 2 camere si o sala, situata pe un teren de 200mp. Aceasta casa este situata in aceeasi curte cu casa mea personala, fara a fi despartita de vreun gard.
Doua dintre surori au declarat in fata instantei ca-mi lasa mie cotele lor din mostenire, fara alte pretentii, cea de a 3-a vrea ea toata casa si terenul aferent acesteia. Cea de a treia sora locuieste la 500km distanta de aceasta casa, iar in decursul acestor ani a adus unele imbunatatiri casei, dar eu sunt cel care a avut grija de casa, a platit impozite, etc. Casa a fost evaluata la 4600ron, iar imbunatatirile aduse de catre sora mea la 10500ron, ceea ce este foarte mult si total neadevarat.
Dupa 2 ani de judecata si bani cheltuiti, s-a pronuntat hotararea in favoarea ei.
Intrebarea mea este mai pot face ceva sa am castig de acuza. O sa atac aceasta hotarare cu apel, dar as vrea sa stiu daca exista vreo sansa sa castig si ce anume as mai putea face in acest caz.
Am primit ieri o notificare prin care mi se cere sa inchei un contract de colectare deseuri cu o anumita firma.
Mentionez ca sunt o societate avand ca obiect de activitate "servicii de cazare", mai exact inchiriez 3 camera in casa parintilor mei. Tatal meu este si administratorul firmei. Firma nu are nici un angajat.
Am fost azi sa inchei contractual si mi s-a cerut minim 55Ron/luna. Mi se pare un pic cam mult. Cum se calculeaza suma pe care ar trebui sa o platesc.
Am cunostiinte de firme din aceeasi localitate care platesc 22Ron/luna.
Sotul detine un autoturism inmatriculat intro tara membra UE, in tara respectiva el fiind rezident.
Acum dorim sa o inmatriculam in Romania. Este posibila incheierea unui contract de vanzare-cumparare intre sot si mine pentru aceasta masina? Masina va fi inmatriculata pe numele meu in Romania.
Care este pretul minim de vanzare al unui autoturism care trebuie trecut in contract? Mentionez ca incheiem acest contract doar pentru a putea inmatricula masina in Romania.