In situatia in care unul dintre succesorii unui autor este mentionat pe un titlu de proprietate emis in 2002 ( in baza Legii 1 / 2000 ) dar el este decedat din 1998 ( adica inainte de emiterea titlului ) , poate fi radiat din resapectivul titlu ? Cum si de catre cine se poate efectua aceasta modificare ?
Multumesc ,
In situatia in care unul dintre succesorii unui autor este mentionat pe un titlu de proprietate emis in 2002 ( in baza Legii 1 / 2000 ) dar el este decedat din 1998 ( adica inainte de emiterea titlului ) , poate fi radiat din resapectivul titlu ? Cum si de catre cine se poate efectua aceasta modificare ?
Multumesc ,
Buna ziua ,
Solicit o precizare profesionista si de actualitate :
Daca o persoana fizica romana declara la notar , in prezenta partii interesate ca
1- renunta la continuarea unui proces civil de revendicare bunuri ( suspendat in acel moment ) :
2- renunta la serviciile avocatului care l-a reprezentat anterior momentului ,
SE POATE RAZGANDI , PESTE CATEVA ZILE SI SA SEMNEZE ALTE DECLARATII DIAMETRAL OPUSE celor semnate anterior ?!!!
In cazul unui raspuns afirmativ , care ar fi posibilitatea de contracarare ?
Multumesc anticipat ,
Buna seara ,
Solicit o precizare profesionista si de actualitate :
Daca o persoana fizica romana declara la notar , in prezenta partii interesate ca
1- renunta la continuarea unui proces civil de revendicare bunuri ( suspendat in acel moment ) :
2- renunta la serviciile avocatului care l-a reprezentat anterior momentului ,
SE POATE RAZGANDI , PESTE CATEVA ZILE SI SA SEMNEZE ALTE DECLARATII DIAMETRAL OPUSE celor semnate anterior ?!!!
In cazul unui raspuns afirmativ , care ar fi posibilitatea de contracarare ?
Multumesc anticipat ,
SRL a inchiriat spatiul cu toate dotarile necesare ( individualizate / separate ) in baza unui contract de inchiriere inregistrat la ANAF si pe baza unui proces verbal de predare / primire cu toate datele consemnate de ambele parti.
La preluare SRL a facut modificari la spatiul inchiriat , pe propria cheltuiala , pentru a desfasura activitatea specifica.
Aproape de finalul lunii a doua de inchiriere si-a luat toate utilajele , apredat cheile de la intrarea in spatiu unui angajat al unui spatiu vecin , lasand practic spatiul inchiriat intr-o stare deplorabila , fara a readuce la starea initiala ( asa cum este stipulat in contractul de inchiriere ) , fara a preda conform unui proces verbal de predare / preluare catre proprietar - asa cum este mentionat in contract .
In plus , are de achitat c/valoarea utilitatilor pe perioada cat a inchiriat .
Refuza o discutie la spatiu si doar comunica prin SMS la solicitarea proprietarului ca , poate cand se va intoarce din strainatate ( ambiguitate repetata pentru diferite zile ) dar - ca afacerea lui a produs pierderi in spatiul inchiriat !!!
Rog , un sfat pentru rezolvare si recuperarea prejudiciilor .
Cu stima ,
SRL a inchiriat spatiul cu toate dotarile necesare ( individualizate / separate ) in baza unui contract de inchiriere inregistrat la ANAF si pe baza unui proces verbal de predare / primire cu toate datele consemnate de ambele parti.
La preluare SRL a facut modificari la spatiul inchiriat , pe propria cheltuiala , pentru a desfasura activitatea specifica.
Aproape de finalul lunii a doua de inchiriere si-a luat toate utilajele , apredat cheile de la intrarea in spatiu unui angajat al unui spatiu vecin , lasand practic spatiul inchiriat intr-o stare deplorabila , fara a readuce la starea initiala ( asa cum este stipulat in contractul de inchiriere ) , fara a preda conform unui proces verbal de predare / preluare catre proprietar - asa cum este mentionat in contract .
In plus , are de achitat c/valoarea utilitatilor pe perioada cat a inchiriat .
Refuza o discutie la spatiu si doar comunica prin SMS la solicitarea proprietarului ca , poate cand se va intoarce din strainatate ( ambiguitate repetata pentru diferite zile ) dar - ca afacerea lui a produs pierderi in spatiul inchiriat !!!
Rog , un sfat pentru rezolvare si recuperarea prejudiciilor .
Cu stima ,
La ultima factura telefonie mobila , sms scrise laconic si transmise in ajunul Pastelui ( toate 36 ) mi le-au facturat SUPLIMENTAR ca ...MMS !!!
Le-am transmis prin e-mail o reclamatie si mi-au confirmat primirea acesteia , cu raspuns in cca. 4 zile .
Mentionez ca , am contactat cativa din destinatarii SMS , care mi-au confirmat - ba chiar si re-transmis mesajul transmis , in forma mentionata de mine !
Rog , s-au mai intalnit astfel de situatii si cum s-au solutionat ? :(
Daca pe un titlu de proprietate teren agrar , pe Legea 1/2000 sunt mentionati trei beneficiari ai unui fost autor , iar pentru unul dintre acestia -decedat in anul 1998 , nu s-a trecut in certificatul de mostenire pentru sotie si respectiv copil , existenta acestui teren , se poate obtine in instanta succesiunea intregii suprafete doar intre cei doi primi beneficiari din titlul de proprietate ?
Mentionez ca cererea pentru acest teren a fost facuta in anul 1997 pentru toti cei trei beneficiari( inainte de decesul celui de al treilea - 1998) , utilizand o procura notariala pe numele unui alt beneficiar / in favoarea celui de al treilea .
Poate fi atacata in instanta calitatea mostenitorilor celui de al treilea beneficiar , pentru faptul ca in anul 2002 s-a emis titlul de proprietate conform Legii 1 / 2000 , chiar daca cererea a fost facuta in anul 1997 si in numele celui de al treilea beneficiar ( decedat ulterior in 1998 ) si fara a fi mentionat in Certificatul de mostenire al fiului si respectiv sotiei decedatului respectivul teren .
Multumesc anticipat
buna ziua ,
pe un teren proprietate personala am construit cateva module , intr-o constructie usoara certificata si pentru care platesc impozit ( pe teren si respectiv pe modole )..
in anul 2004 ( nu era statuat aspectul = pf ca persoana fizica // persoana juridica ), cand am solicitat avizul si am realizat racordul electric , am mentionat : pf ....numele si prenumele , si am anexat autorizatia de constructie de la primarie ( care mentiona constructie usoara = module comerciale ).
pana in prezent , plata facturilor emise de electrica sa pentru " pf. ..numele si prenumele " s-a facur la pret de persoana juridica , insa acum , ianuarie 2014 , au revenit cu solicitarea de documente si date ale persoanei juridice ( c.u.i. situatia activelor , capitalul propriu contul de profit /pierdere etc ) altfel se va percepe un tarif pe persoana juridica majorat cu 5 % .
deoarece le-am solicitat un nou aviz " pe persoana fizica " electrica sa a explicat ca este necesara o procura notariala care sa mentioneze ca eu persoana fizica nu desfasor activitati comerciale in modulele respective .
intrebarea mea este urmatoarea =
eu , ca persoana fizica ( asa cum reiese si din declaratiile de impozitare pe teren , respectiv pe cladiri ) am incheiat contracte de inchiriere a modulelor cu diverse persoane juridice , pentru care platesc impozit pe venit ( tot ca persoana fizica )
si deci nu posed nici un fel de atestari / imputerniciri / inregistrari fiscale ca persoana juridica - cin baza carui temei legal pot solicita la electrica sa. refacerea avizului ( si a tarifului ) - ca persoana fizica ?
scuze pentru lunga prezentare a faptelor si
va multumesc anticipat