avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Activitate GALACTION

Activitate GALACTION

In situatia in care unul dintre succesorii unui autor este mentionat pe un titlu de proprietate emis in 2002 ( in baza Legii 1 / 2000 ) dar el este decedat din 1998 ( adica inainte de emiterea titlului ) , poate fi radiat din resapectivul titlu ? Cum si de catre cine se poate efectua aceasta modificare ?
Multumesc ,
Discuție Legea 1 / 2000
In situatia in care unul dintre succesorii unui autor este mentionat pe un titlu de proprietate emis in 2002 ( in baza Legii 1 / 2000 ) dar el este decedat din 1998 ( adica inainte de emiterea titlului ) , poate fi radiat din resapectivul titlu ? Cum si de catre cine se poate efectua aceasta modificare ?
Multumesc ,
Buna ziua ,
Solicit o precizare profesionista si de actualitate :
Daca o persoana fizica romana declara la notar , in prezenta partii interesate ca
1- renunta la continuarea unui proces civil de revendicare bunuri ( suspendat in acel moment ) :
2- renunta la serviciile avocatului care l-a reprezentat anterior momentului ,
SE POATE RAZGANDI , PESTE CATEVA ZILE SI SA SEMNEZE ALTE DECLARATII DIAMETRAL OPUSE celor semnate anterior ?!!!
In cazul unui raspuns afirmativ , care ar fi posibilitatea de contracarare ?
Multumesc anticipat ,
Buna seara ,
Solicit o precizare profesionista si de actualitate :
Daca o persoana fizica romana declara la notar , in prezenta partii interesate ca
1- renunta la continuarea unui proces civil de revendicare bunuri ( suspendat in acel moment ) :
2- renunta la serviciile avocatului care l-a reprezentat anterior momentului ,
SE POATE RAZGANDI , PESTE CATEVA ZILE SI SA SEMNEZE ALTE DECLARATII DIAMETRAL OPUSE celor semnate anterior ?!!!
In cazul unui raspuns afirmativ , care ar fi posibilitatea de contracarare ?
Multumesc anticipat ,

SRL a inchiriat spatiul cu toate dotarile necesare ( individualizate / separate ) in baza unui contract de inchiriere inregistrat la ANAF si pe baza unui proces verbal de predare / primire cu toate datele consemnate de ambele parti.
La preluare SRL a facut modificari la spatiul inchiriat , pe propria cheltuiala , pentru a desfasura activitatea specifica.
Aproape de finalul lunii a doua de inchiriere si-a luat toate utilajele , apredat cheile de la intrarea in spatiu unui angajat al unui spatiu vecin , lasand practic spatiul inchiriat intr-o stare deplorabila , fara a readuce la starea initiala ( asa cum este stipulat in contractul de inchiriere ) , fara a preda conform unui proces verbal de predare / preluare catre proprietar - asa cum este mentionat in contract .
In plus , are de achitat c/valoarea utilitatilor pe perioada cat a inchiriat .
Refuza o discutie la spatiu si doar comunica prin SMS la solicitarea proprietarului ca , poate cand se va intoarce din strainatate ( ambiguitate repetata pentru diferite zile ) dar - ca afacerea lui a produs pierderi in spatiul inchiriat !!!
Rog , un sfat pentru rezolvare si recuperarea prejudiciilor .
Cu stima ,
SRL a inchiriat spatiul cu toate dotarile necesare ( individualizate / separate ) in baza unui contract de inchiriere inregistrat la ANAF si pe baza unui proces verbal de predare / primire cu toate datele consemnate de ambele parti.
La preluare SRL a facut modificari la spatiul inchiriat , pe propria cheltuiala , pentru a desfasura activitatea specifica.
Aproape de finalul lunii a doua de inchiriere si-a luat toate utilajele , apredat cheile de la intrarea in spatiu unui angajat al unui spatiu vecin , lasand practic spatiul inchiriat intr-o stare deplorabila , fara a readuce la starea initiala ( asa cum este stipulat in contractul de inchiriere ) , fara a preda conform unui proces verbal de predare / preluare catre proprietar - asa cum este mentionat in contract .
In plus , are de achitat c/valoarea utilitatilor pe perioada cat a inchiriat .
Refuza o discutie la spatiu si doar comunica prin SMS la solicitarea proprietarului ca , poate cand se va intoarce din strainatate ( ambiguitate repetata pentru diferite zile ) dar - ca afacerea lui a produs pierderi in spatiul inchiriat !!!
Rog , un sfat pentru rezolvare si recuperarea prejudiciilor .
Cu stima ,

La ultima factura telefonie mobila , sms scrise laconic si transmise in ajunul Pastelui ( toate 36 ) mi le-au facturat SUPLIMENTAR ca ...MMS !!!
Le-am transmis prin e-mail o reclamatie si mi-au confirmat primirea acesteia , cu raspuns in cca. 4 zile .
Mentionez ca , am contactat cativa din destinatarii SMS , care mi-au confirmat - ba chiar si re-transmis mesajul transmis , in forma mentionata de mine !
Rog , s-au mai intalnit astfel de situatii si cum s-au solutionat ? :(
Discuție Succesiune
Daca pe un titlu de proprietate teren agrar , pe Legea 1/2000 sunt mentionati trei beneficiari ai unui fost autor , iar pentru unul dintre acestia -decedat in anul 1998 , nu s-a trecut in certificatul de mostenire pentru sotie si respectiv copil , existenta acestui teren , se poate obtine in instanta succesiunea intregii suprafete doar intre cei doi primi beneficiari din titlul de proprietate ?
Mentionez ca cererea pentru acest teren a fost facuta in anul 1997 pentru toti cei trei beneficiari( inainte de decesul celui de al treilea - 1998) , utilizand o procura notariala pe numele unui alt beneficiar / in favoarea celui de al treilea .
Poate fi atacata in instanta calitatea mostenitorilor celui de al treilea beneficiar , pentru faptul ca in anul 2002 s-a emis titlul de proprietate conform Legii 1 / 2000 , chiar daca cererea a fost facuta in anul 1997 si in numele celui de al treilea beneficiar ( decedat ulterior in 1998 ) si fara a fi mentionat in Certificatul de mostenire al fiului si respectiv sotiei decedatului respectivul teren .
Multumesc anticipat
buna ziua ,
pe un teren proprietate personala am construit cateva module , intr-o constructie usoara certificata si pentru care platesc impozit ( pe teren si respectiv pe modole )..
in anul 2004 ( nu era statuat aspectul = pf ca persoana fizica // persoana juridica ), cand am solicitat avizul si am realizat racordul electric , am mentionat : pf ....numele si prenumele , si am anexat autorizatia de constructie de la primarie ( care mentiona constructie usoara = module comerciale ).
pana in prezent , plata facturilor emise de electrica sa pentru " pf. ..numele si prenumele " s-a facur la pret de persoana juridica , insa acum , ianuarie 2014 , au revenit cu solicitarea de documente si date ale persoanei juridice ( c.u.i. situatia activelor , capitalul propriu contul de profit /pierdere etc ) altfel se va percepe un tarif pe persoana juridica majorat cu 5 % .
deoarece le-am solicitat un nou aviz " pe persoana fizica " electrica sa a explicat ca este necesara o procura notariala care sa mentioneze ca eu persoana fizica nu desfasor activitati comerciale in modulele respective .
intrebarea mea este urmatoarea =
eu , ca persoana fizica ( asa cum reiese si din declaratiile de impozitare pe teren , respectiv pe cladiri ) am incheiat contracte de inchiriere a modulelor cu diverse persoane juridice , pentru care platesc impozit pe venit ( tot ca persoana fizica )
si deci nu posed nici un fel de atestari / imputerniciri / inregistrari fiscale ca persoana juridica - cin baza carui temei legal pot solicita la electrica sa. refacerea avizului ( si a tarifului ) - ca persoana fizica ?
scuze pentru lunga prezentare a faptelor si
va multumesc anticipat