Tatal este doar angajat. De ce trebuie sa indeplineasca conditii de indemnizatie?
Cornel Vasile a scris:
1. Tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC?
2. In cazul persoanei indreptatite care are calitatea de salariat si care se intoarce la activitatea profesionala pentru a obtine stimulentul de insertie acordat in conditiile art. 7 din OUG 111/2010, aceasta are obligatia de a anunta, in scris, angajatorul cu cel putin 30 de zile inainte intentia de reluare a raportului de munca sau de serviciu
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o clarificare. Pe data de 16 decembrie 2022, baietelul va face 2 ani.
Nu inteleg, conform noii legi, cand trebuie sa ma intorc la serviciu pentru a beneficia de acel stimulet. Inainte cu 30 zile fata de implinirea varstei de 2 ani, adica pe 16 noiembrie sa fie prima zi de lucru? Sau pe 16 decembrie sa fie prima zi de lucru? Angajatorul trebuie notificat cu 30 zile inainte de data inceperii?
Va multumesc!
Multumesc pentru raspuns. Nu stiam ca aceste documente se cer automat de notar.
Cu banca nu e problema am discutat toate comisioanele si dobanzile +costurile de acordare.
Eu ma gandesc la datoriile vanzatorului pentru ca pana acum, desi i-am cerut facturile, a evitat sa le aduca.
Nu ma intereseaza sa mi le arate in mod special, insa sa ateste ca nu are datorii, amenzi neplatite.
raluk0207 a scris:
Păi oricum notarul solicita obligatoriu certificatul de atestare fiscală, adeverință de la asociația de proprietari, adeverințe de la furnizorii de utilități, care să ateste plata la zi a datoriilor.
De ce ar favoriza notarul vânzătorul? Mai ales că taxele notariale sunt suportate de dvs. Alegeți dvs notarul.
Ar trebui mai degrabă să fiți atenți pe la banca, ce clauze obligatorii va baga pe gât la semnat și la condițiile pentru acordarea creditului.
Urmeaza sa achizitionam prin credit ipotecar un apartament in vila.
Am semnat deja antecontractul.
As vrea sa stiu, ca si cumparator, care sunt aspectele obligatoriu de mentionat jn contractul de vanzare-cumparare si pe care notarul ar evita sa le mentioneze in favoarea vanzatorului.
Exista vreo lege in care sa se mentioneze ca vanzatorul trebuie sa isi plateasca toate datoriile, inclusiv impozit, amenzi etc, inainte de semnarea contractului de vanzare cumparare?
Putem cerere sa aduca astfel de dovezi in fata notarului, iar daca nu le aduce noi sa refuzam semnarea?
Multumesc ptr raspuns.
Personal, ma intereseaza sa cumpar apartamentul, dar nu in starea asta. Nu vreau sa renunt intrucat am asteptat foarte mult timp. Vreau sa il pot utiliza , sa pot avea apa calda, caldura etc.
Urmeaza sa semnam contractul de vazanre-cumparare ptr un apart cu credit ipotecar. Avem ceva probleme cu dezvoltatorul si as vrea sa discut cu un avocat - Bucuresti, preferabil sector 6.
Am nevoie va rog de un sfat ....si scuze daca scriu prea mult ..:(Ca multi tineri , ne-am gandi sa ne luam un ap nou, credit ipotecar. In noiembrie 2015 am dat bani de rezervare 500 eur , urmand ca in luna feb asa cum scria in rezervare sa dam 5% din valoarea apart. si sa ne alegem finisazele. Toate bune pana aici, noi prompti. In schimb , dupa cei 5% dati si semnarea antecontractului am demarat procesul la banca. Pe la jumatatea lunii martie a venit evaluatorul. La mmentul respectiv, apartamentul(balconul) nu avea balustrada, casa scarii nu era finisata, nu exista lift pus si nici balustrada pe casa scarii, blocul nebransat la gaze. Avea doar finisajele pe care le-am ales noi. Omul cu care am facut rezervarea ne-a asigurat ca nu e nici o problema daca e asa intrucat ei asa au mai vandut. ZIc. "ok..trebuie sa stie ce vorbeste, nu e la prima vanzare". Dar evaluatorul si banca au zis un mare NU. Sfaristul termenului din antecontract era luna aprilie la final. Am prelungit pana in iunie. Evaluatorul a punctat clar ca daca nu are gaze, lift pus(nu neaparat fucntional) , balustrada pe casa scarii, balustrada la balcon nu avem ce discuta. Acum apartamentul are gresie pe casa scarii , dar nu exista lift pus si nici balustrada, este doar cea de la balconul nostru, iar gazele in continuare lipsesc, nici macar blocul nu este bransat. Acum omul cu care am facut rezevarea ne tot suna si ne preseaza ca nu e ok ca banca sa zica NU, intrucat ce treaba are cu liftul si casa scarii + gazele. Ne-a cerut numarul evaluatorului, ba mai mult ne-a sfatuit sa ii dam spaga.
Vreau sa stiu daca banca, de exemplu ne da o valoare mai mica pe apartament , ei ne pot obliga prin acel antecontract sa-l cumparam, noi nu vrem sa platim diferenta cash.
Pana la urma el este nefinalizat , nu are decat apometru de apa, noi am putea refuza semnarea contractului de vanzare-cumaparare pe motiv ca apartamentul nu are toate utilitatile si nici pe casa scarii nu suntem in siguranta?
in antecontract scrie ca daca banca zice NU ne da avansul inapoi, dar aceasta clauza in mometul de fata mi se pare mult prea simpla ptr ei si nu cred ca renunta asa usor.
Buna ziua
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi .....Situatia este urmatoarea:
Pana la data de 25 august2014 am fost in concediu de crestere copil. Intrucat nu am cu cine il lasa pe cel mic ( parintii mei mai au 2 ani pana la pensie).....ma tot gandesc cum sa fac sa o pot plati pe mama ca sa stea acasa cu copilul si sa nu se mai duca unde lucreaza ea. Infiintarea unui pfa e ok?Vreau sa ii platesc catre stat toate contributiile ca sa poata beneficia de pensie cu acte in regula. Acest pfa sa fie pe numele meu sau al ei? Daca nu se mai duce la servici si ii platesc doar sanatate si pensii fara impozit pe venit , poate beneficia de pensie? E necesar sa aiba un venit impozabil?
Va rog inca o data sa ma indrumati cum este mai bine sa fac ca ea sa poata beneficia de pensie dar sa ma ajute si cu copilul.
Mentionez ca ea a lucrat toata viata la croitorie , momentan are un salariu de 600 lei net .
Multumesc anticipat !
Buna ziua ,
Sunt angajata la o firma "mica" de constructii si trebuie sa completez cateva ordine de deplasare pentru luna aprilie. Contabila cu care colaboram nu a dorit sa ne dea informatii privind completarea acestor ordine de deplasare , asa ca m-am informat de pe acest forum . Seful se deplaseaza cu masina (logan) inscrisa pe firma , de la sediul firmei , jud dambovita , ludesti , pana la bucuresti. Sunt aproximativ 120 km , 240 km dus-intors . Cum calculez costul carburantului ptr masina , in conditiile in care consuma 9 % mixt ( asa mi-a zis seful) ? este corect 2 x 120 x9 % x 6.46 ( pretul / litru motorina ) ? Pentru fiecare ordin de deplasare trebuie intocmita si o foaie de parcurs? In cazul in care , dupa ce ajunge la adresa lucrarii trebuie sa se mai deplaseze prin oras dupa materiale , cum evidentiez acei km? Daca pe bonul de carburant e o suma mai mica decat costul consumului calculat cum se procedeaza? As putea trece pe ordinul de deplasare doar suma din bon fara alte calcule ?