avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate silster

Activitate silster

Nepotul meu a fost amendat pe nedrept pentru lipsa asigurării RCA, deși prezenta polița emisă de broker. Polițistul, după verificarea în sistem, a menținut amenda. Părinții, temându-se de represalii, au plătit. Ce măsuri pot fi luate în această situație, având în vedere că polița era valabilă?
COASIGURARE
Acum 13 ani , m-am cunoscut cu o femeie divorțată, și de atunci suntem împreună, dar nu suntem căsătoriți oficial. Din căsătorie, femeie are un băiat. Stăm la același adresă.
Nu de mult am pierdut locul de muncă. Fiul, poate să mă pună să fiu coasigurat, până ce găsesc un loc de muncă ?
Mulțumesc.
Concret ce înseamnă ”primele de asigurare de sănătate beneficiază de avantaje fiscale până în limita a 400 de Euro pe an fiscal pentru fiecare angajat ?”
Am salar brut de 4000 lei , și lunar câștig cca 2200 lei + tichetele de masă.
Am citit că dacă închei o asigurare de sănătate atunci beneficiez de avantaje fiscale, dar nu s-a explicat cum.
Practic : cei 400 euro cu un curs de 4,85 lei , lunar îmi dă avantaj cca.160 lei. Polița de asigurare ar fi 140 lei pe lună. Întrebarea este : atunci acea poliță este acoperit din impozitul pe venit, sau trebuie să plătesc acea 140 de lei și faptic acea deducere( avantaj fiscal) este altceva ?
Multumesc.
Executare silita - cand se prescrie ?

Am primit salariu ,si toata suma a fost propiit,
Pentru o executare silita din anul 2014.
Nici n-am stiut de existenta acestui executari.
Acum sunt si fara salar , fara bani...
Pana acum am primit salariu pe card...si n-am fost propriit.
Este legal proprirea ?
Recent ni s-a comunicat, daca vom avea concediu medical in luna curenta nu mai primim tichete de masa pentru toata luna, nu numai pentru zilele lipsa.
Se poate asa ceva ?
Un blogul meu personal pot sa accept donatii de la cititorii mei ?
( Patreon, pay-pal, etc) .
Sunt ceva conditii sau restrictii ?
Multumesc pentru raspuns.
Dar medicul de medicina muncii cu care are firma incheiat contract poate propune neplata indemnizatiei de boala ?
Concediu medical este un drept al salariatului , sau este o optiune care este incadrat Regulament de Ordine Interioara ?
Este foarte umilitor cand esti bolnav si te duci la medicul de familie, si iti prescrie langa medicamente si concediu medical.
Dupa ce anunti angajatorul, iti este comunicat ca trebuie sa te prezinti a doua zi si la medicul de medicina muncii angajat de intreprindere.
Este legal ? sau umilinta totala ?
Eu asa stiu, ca numai concediul de risc maternal se vizeaza de medicul de medicina muncii.
Sotia mea este pensionar de gradul 2 de invaliditate, si ca un fel de hobbi confectioneaza produse artizanale .
Poate sa infiinteze o Intreprindere individuala in scopul valorificarii acestor produse , fara sa piarda pensia de invaliditate ?
Aici ma refer la un articol de pe avocatnet.ro . www.avocatnet.ro/articol_468...