avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Activitate cristinabojescul

Activitate cristinabojescul

Buna ziua
Un SRL a cumparat un camin de nefamilisti dezafectat pe care il transforma in garsoniere si apartamente pentru vanzare.Am contabilizat la cumparare 212=404.Lunar primesc materiale si materii prime cont 301,3021.Lunar prin bonuri de consum descar aceste conturi.Blocul nu este gata dar am vandut deja 2 apartamente.Cum contabilizez vanzarea?Le duc in stocul de marfa apartamentele si apoi descarc gestiunea prin 607?.Nu am lucrat in domeniul constructiilor.O monografie contabila ar fi foarte buna.
Multumesc
Răspuns la discuția Factura de avans
Nu am inchis luna decembrie2015 si o parere este binevenita.
Multumesc
Buna ziua.
In luna noiembrie 2015 am intocmit o factura de avans catre un partener pe care am declarat-o in decl.394 si decl.300 la noiembrie )firma este cu TVA lunar.
In ianuarie 2016 partenerul ne aduce factura inapoi (originalul)spunand ca a studiat oferta facuta de noi si preturile sunt prea mari.In contabilitatea partenerului factura nu a fost inregistrata.Va rog sa-mi spuneti cum procedez cu cele doua declaratii 300 si 394 pentru luna noiembrie.Depun rectificativa la decl.394 si la decontul de tva trec la regularizari diferenta in decembie 2015?
Multumesc.
Buna ziua
In luna iulie 2015 am achizitionat pe firma un abonament pentru promovare firma din Anglia.
Trebuie sa depun declaratia 092 cu schimbarea perioadei fiscale de la trimestru la luna?Din cate am citit pentru achizitii de servicii nu se schimba perioada fiscala (cifra de afaceri este sub 100.000 euro)dar se depune decl.390.
O parere este binevenita.
Multumesc.
Răspuns la discuția Contract cesiune de actiuni
Referitor la contractul de cesiune de actiuni va rog mult o parere.La data respectiva eu cesionar am virat la stat impozitul de 16% si am facut decl.100 cu acest impozit la randul 15 din declaratie.
Va rog sa-mi spuneti in decl.205 an 2014(am inteles ca depun decl.205) bifez punctul 6 iar la sectiunea IV din declaratie ce trec?Numele persoanei fizice si CNP si ca sume?
Va rog mult o parere.
Multumesc
Răspuns la discuția Rectificative
Multumesc pentru raspuns dar a fost depus si decontul pe trim.IV 2014 tot gresit.
Regularizarea o fac in decontul trim.I 2015?
Multumesc
Discuție Rectificative
Buna seara
Am refacut actele contabile la o societate pe o perioada de un.
Declaratiile au fost depuse de catre fosta contabila dar toate gresite.
La decl.100 depun 710 iar pe 394 o depun din nou.Dar la decl.300 ce pot face?
Am cautat pe net dar nu stiu cum pot face corectie erori materiale pe cele patru trimestre. Pentru decontul trim.IV 2014 nu este nici o problema dar pentru celelalte cu pot proceda?Daca a avut cineva o situatie similara va rog ajutor.
Societatea nu a avut control in aceasta perioada..Multumesc
Buna ziua.
Revin cu acest subiect mai in detaliu.Actionarii unui SA(cedenti) cu capital social de 90114 lei isi vand actiunile la un SRL(cesionar) cu 2684000 lei.Platile se fac conform contractului de cesiune de actiuni,impozitul este platit de cesionar(2684000-90114 lei=2593886x16%=415022 lei suma ce se scade din pretul cesiunii.
Eu am inregistrat contabil 261 =5121 ,261=446,446=5121.Va rog o parere daca inregistrarile sunt bune si daca trebuie sa depun decl.100 pentru acest impozit eu ca cesionar si care este termenul.
Multumesc .
Răspuns la discuția Contract de cesiune de actiuni
Nu a avut nimeni aceasta situatie?
Contabil am inregistrat toata suma contractului de cesiune de actiuni prin 263(nu folosesc aceste actiuni la marire de capital deocamdata)la 5121.Am achitat impozitul 446=5121 impozit ce l-am scazut din 263 adica 263=446.
Va rog sa-mi spuneti daca inregistrarile contabile sunt bune.
Multumesc.
Buna ziua
Un srl cumpara de la un sa actiuni prin contract de cesiune de actiuni.
Cum se inregistreaza contabil impozitul si valoarea actiunilor?