avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Activitate ghinetgeorge

Activitate ghinetgeorge

Articolul de mai jos se aplica si contractelor de credit Prima casa din 2010 sau doar contractelor de credit noi? Pana acum nu era specificată valoarea de piata si se putea face asigurare la valoarea ramasa de rambursat. Hotararea 292 din 02.03.2022 art.I. 3. La anexa nr. 2 articolul 1, litera h) se modifică și va avea următorul cuprins: „h) se obligă să asigure locuința achiziționată din finanțarea garantată împotriva tuturor riscurilor potrivit normelor interne proprii ale finanțatorilor, pe toată durata finanțării garantate, la o valoare acceptată de o societate de asigurare, dar nu mai puțin decât valoarea de piață a locuinței, iar drepturile derivând din polița de asigurare vor fi cesionate în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanțelor, și a finanțatorului, beneficiarul fiind ținut să facă dovada notificării cesiunii către asigurator.
Prevederile HG 212/2022,art. I Alin 3 prin care este obligatorie asigurarea imobilului la valoarea de piata, se aplica si contractelor Prima casa mai vechi sau doar la cele contractate incepand intrarea in vigoare a HG-ului?
Intra in vigoare cresterea contributiilor CAS si CASS sau nu? In monitorul oficial nu am vazut nimic.
Răspuns la discuția Executare silită terț poprit
In afara de a transmite dovada platii banilor in contul indicat de executor, mai trebuie sa fac vreun demers?
Răspuns la discuția Executare silită terț poprit
Eu trebuie sa platesc chirie 100 de euro pe lună, iar conntractul are perioada determinat si sunt terț poprit. Proprietarul este cel executat. Nu ar trebui daca platesc suma din contract executorului sa nu fie dispusa poprirea.
Am o intreprindere individuala si am inchiriat un spatiu de la o persoana fizica. Aceasta persoana este executată silit pentru o suma de 6000 de dolari. Am primit si eu o executare silită ca terț prin care mi se transmite ca in 5 zile trebuie sa depun in cont sau sa consemnez suma supusa popririi. Contractul de închiriere este de 100 de euro. In notificarea de la executor nu scrie suma care trebuie sa o consemnez sau sa o depun in cont. Care este suma ce trebuie sa o platesc, si daca o platesc se mai instituie poprirea?
Sunt in situatia de terț poprit. Relatia dintre mine si cel executat este de chiriaș. Am un contract de închiriere ce se prelungete lunar prin act adițional cu o chirie de 100 de euro pe luna. Se poate popriri mai mult de valoarea chiriei? Daca platesc suma un cele 5 zile date de lege, se mai instituie poprirea?
In procesul verbal este trecut gresit articolul pentru care se aplica contraventia in sensul in care in loc de[b] art 41. punctul 2 litera b agentul constatator a trecut art. 41 litera 2 punctul b.
Acesta poate reprezenta motiv de anulare a procesului verbal? Are rost sa fac contestatie?
Este vorba de contraventie prevazuta la art. 41, lit. b, pct 2 din legea 82/1991, iar amenda este prevazuta la art.42 alin 1 legea 82/1991 in care este specificat clar ca se amendeaza contravetia de la art. 41 pct 2 lit b.
Am poprire pe 1/3 din pensie (300 lei)si suma datorata 15000 lei. Deocamdata nu am scos pensia (6 luni) si la banca am constatat ca acea parte de pensie poprita este separat evidențiată dar nu a fost executată. Cand se va executa aceasta poprire? Daca nu fac nici o tranzactie se poate executa poprirea? Daca nu voi mai încasa pensia in acest cont, se va executa toata suma, sau doar partea poprită. Mentionez ca am in curs o contestație la executare.
Stiu ca nu mai era necesar un astfel de registru. S-a modificat ceva in acest sens? Daca da prince act normativ se specifica acest lucru ?