avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate Jan2012

Activitate Jan2012

Buna ziua.
Doresc sa schimb numele firmei. In urma cererii online pe portalul ONRC, a fost generata dovada privind disponibilitatea si rezervarea firmei, dovada valabila pana in martie 2019. Insa in dovada se mentioneaza ca s-a constatat că firma aprezintă elemente de similaritate conform
ANEXEI (mi s-a dat si anexa cu firmele cu denumiri similare).
M-am uitat acum si pe cererea de inregistrare a schimbarii denumirii si are o rubrica unde trebuie sa scriu 3 denumiri propuse in ordinea preferintei. Intrebarile mele ar fi:
1. Avand in vedere ca deja am dovada aia generata online - mai trebuie sa scriu 3 denumiri?
2. Exista riscul sa fie refuzata inregistrarea cu optiunea mea initiala pe motiv de similaritate cu alte firme ?
Multumesc
Buna ziua,
M-ar interesa o opinie cu privire la obtinerea statutului de operator economic autorizat (AEO). Nu imi este foarte clar ce se intampla daca nu il obtin pana la data de 01.05.2016:
1. Nu mai pot vamui?
2. Pot vamui dar nu pot beneficia de anumite facilitati (ca amanarea platii TVA in vama?)
3. Daca firma e reprezentantul fiscal al unei firme germane inregistrata in RO in scopuri de TVA si face exporturi in numele firmei germane o mai poate reprezenta in vama sau nu?
Buna ziua,
Nu reusesc sa ma lamuresc cu privire la impozitul pe dividende.
Am urmatoarea situatie: se doreste distribuirea dividendelor catre asociatul unic al unui SRL. Asociatul unic este persoana juridica germana.
Se retine sau nu impozit pe dividende? Va multumesc
Buna ziua, va multumesc pentru raspunsul Dvs. Si eu am mentionat regulamentul BNR, stiu ca ma incadrez in el, transferul este bancar, dar intrebarile inca raman.
Buna ziua,
Un SRL se afla in urmatoarea situatie: a luat un imprumut in EUR de la unul din asociati, cetatean francez. In contract era prevazuta restituirea sumei la finalizarea imobilului care se construia cu banii imprumutati (nu era trecuta restituire la data de.....). Cum imobilul nu a fost finalizat in perioada preconizata, avem urmatoarea situatie:
- contractul de imprumut nu a fost raportat la BNR in ideea ca se va restitui inainte de trecerea unui an de zile (imprumuturile pe termen mai mic de 1 an nu se raporteaza cf . regulamentului 31/2011)
- cum ar trebui procedat acum cand nu se mai poate respecta termenul de 1 an ?
Multumesc
CrisB a scris:

Pai si daca nu accepta, asa cum tot este sfatuit, ce propuneti sa ii faca?
Sa il lege cu lantul si sa il duca obligatoriu la politie sa faca cerere si semneze in locul lui pentru inmatriculare?
Eu daca as fi cumparator si as vrea sa fac lucrul asta i-as spune ca nu ii dau nimic in plus la pret si ca inmatriculez masina. Dupa care, o inmatriculez cand o sa vreau eu.

Nu puteti sa o inmatriculati cand vreti Dvs. OUG 195/2002 zice ca " Proprietarul sau detinatorul mandatat al unui vehicul este obligat sa solicite autoritatii competente inscrierea in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare a oricarei modificari a datelor de identificare a vehiculului respectiv sau, dupa caz, ale proprietarului, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit modificarea".
Uitati aici un articol: [ link extern ] /
Va spun din experienta matusii mele, care a platit amenzile pentru circulatie fara rovigneta de s-a saturat. Pana nu l-a dat in judecata pe cumparator nu a rezolvat absolut nimic si a platit cu varf si indesat . Nu acceptati sub nici o forma asa ceva. Complicatiile ulterioare va pot costa mult mai mult de cat 500 euro.
Va multumesc. In aceasta situatie se mai face hotarare AGA sau depun la ORC numai actul aditional de prelungire a ctr. de comodat?
Buna ziua,
Am un SRL pentru al carui sediu social am incheiat un contract de comodat pe o durata de 1 an dar exista si mentiunea ca se prelungeste automat in cazul in care una dintre parti nu isi manifesta intentia de reziliere cu 30 de zile inainte.
In aceasta situatie mai trebuie sa merg la Registrul Comertului cu prelungirea? Va aparea sediul social expirat daca nu duc o prelungire?
Multumesc
Ati putea, va rog, sa fiti mai exacta? Adica trebuie sa o primim? Inteleg ratiunea legii, de protectie, dar, pe de alta parte si salariatul angajat cu durata determinata at trebui sa fie protejat. Sugerati ca suntem obligati sa o primim? Multumesc