avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Activitate temutu

Activitate temutu

Răspuns la discuția Condamnat cu suspendare :)
Nu trebuie sa anunti niciunde acelasi fel de suspendare simpla am si eu. Daca erau alte masuri erau specificate ca ai obligatia sa mergi la Biroul de probatiune in hotararea. Nu toate pedepsele cu suspendare au si probatiune. Poti pleca linistit sunt plecat de aproape 1 an.

Singurele lucruri care nu le poti face sunt :
64 lit. a, teza a-II-a - dreptul de a fi ales in autoritatile publice......
64 lit. b - dreptul de a ocupa o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat

Daca aveai probatiune aparea asa in hotarare :

În temeiul art.86/1 al.2 C.p. şi art.86/2 C.p. dispune suspendarea .....ni. Obligă pe inculpat ca pe durata termenului de încercare să se supună măsurilor de supraveghere prev.de art.86/3 al.1 lit.a – d C.p. Desemnează pentru exercitarea supravegherii obligaţiilor stabilite prin prezenta sentinţă Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalu


Deci avocatul are dreptate 100%
Am o condamnare cu suspendare insa apare urmatoarea masura referitor la prelevarea ADN-lui in hotararea definitiva penala insa nu inteleg cum se poate aplica deoarece aceasta este prevazuta doar pentru pedepse cu inchisoare conform legii 76/2008. Sunt norme speciale in acest caz trebuie sa ma prezint undeva? Nu am probatiune si nici un fel de restrictie sunt plecat din tara de aproape 1 an de zile. Stie cineva cum se procedeaza in astfel de cazuri.

Art. 7
(1) Prelevarea probelor biologice de la persoanele condamnate definitiv la pedeapsa inchisorii pentru savarsirea infractiunilor prevazute in anexa este dispusa de instanta de judecata, prin hotararea de condamnare.
(2) Prelevarea probelor biologice de la persoanele prevazute la art. 4 alin. (1) lit. b), in vederea introducerii profilelor genetice in S.N.D.G.J., se realizeaza la eliberarea din penitenciar de personalul medical al penitenciarului, cu sprijinul personalului de paza si in prezenta unui politist, fara nicio alta notificare prealabila din partea instantei de judecata.

In hotarea mea apare:

In baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Dispune ataşarea la dosar a următoarelor mijloace de probă (după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri" -

Mai interesant e ca sa strecurat o greseala ca nici nu trebuia sa se aplice masura la pedepsele mele unii inculpati din dosar au facut cerere la timp si sa corectat. Dar tot nu vad cum pot aplica aceasta masura conform legii ca nu este prevazut.
www.avocatnet.ro/content/art...

Deci conform legi orice substanta este susceptibila, chiar daca aceasta nu poate fi indentificata clar prin analize de laborator, daca are spectru asemanator cu alte substante care sunt dovedite de avea efecte pshihoactive este suficient. Iar daca substnata nu se regaseste in legea 143/2000 atunci cu siguranta poate fi incadrata la legea de mai sus singura diferenta este ca pedeapsa este mai mica.

Singurul mod de a lamuri daca o substanta este legala este de aplicarea pentru autorizarea vanzarii conform normelor prevazute de lege.

Orice substanta care ar putea avea efecte psihoactive trebuie depusa A.N.S.V.S.A pentru analize.


Aceasta masura a fost luat pentru a numai actualiza aceea lista si a incerca de opri comercializarea de etnobotanice.

Răspuns la discuția Mandat arestare.Informatii
Suni la politia din raza unde ai buletinul. Acolo este trimis mandatul.
Cum se pot lua probe biologice de la condamnati cu suspendare. Daca nu sunt in penitenciar? Legea prevede luare de ADN pentru anumite infractiuni.



Probele biologice pot fi prelevate şi pentru alte infracţiuni pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea al cărei minim special este de cel puţin 5 ani, în limita fondurilor disponibile, la solicitarea procurorului sau a instanţei de judecată competente.

Prelevarea probelor biologice de la persoanele condamnate definitiv la pedeapsa cu închisoarea, pentru infracţiunile menţionate în actul normativ, este dispusă de către instanţa de judecată prin hotărârea de condamnare.

Prelevarea se va face în aceste cazuri la eliberarea din penitenciar, de către personalul medical al penitenciarului cu sprijinul personalului de pază şi în prezenţa unui poliţist, fără nici o altă notificare prealabilă din partea instanţei de judecată.
Ce mai poate face ceva in cazul unei hotari definitive unde se regaseste o eroare de material care a fost indreptata partial, unde instanta de fond a recunosc ca a gresit insa prin actul de indreptare ramane cu semnul intrebarii la care inculpati se aplica si la care nu.
Este normal sa fi achitat de o instanta deoarce conform convorbilor telefonice nu reiese cu certitudine ca s-ar fi comis vreo infractiune. Iar alta instanta din alt judet conform convorbirilor din aceasi perioada te acuza pentru aceleasi fapte?
In primul rand se pedepseste refuzul in acest caz? Pur si simplu nu doresc pentru ca ar afecta grav sansele mele pentru o visa in SUA, de care am nevoie pentru munca.

Stie careva de ce imi apare urmatoarele in hotarea judecatoareasca :

"In baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Dispune ataşarea la dosar a următoarelor mijloace de probă (după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri" - Citat din Hotararea Judecatoareasca care a fost atataca de DIICOT dar recursul DIICOT a fost respins si a ramas valabila prima instanta.

Din cate am citit art.7 poate fi aplicat doar pentru infractiunile din ANEXA.
Am fost in arest preventiv insa am fost eliberat fara a mi se lua ADN-ul.

XX la pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 10 luni închisoare.În baza art.81, 82 C.p. suspendă condiţionat executarea pedepsei de mai sus pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 10 luni.În baza art.350 al.3 lit.b C.p.p.dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

Pentru urmatoarele infractiuni :
Legea 194/2011 si nr.39 din 21 ianuarie 2003

Nici una de mai sus nu se regasesc in ANEXA legii art. 7 alin. (1) din Legea nr. 76/2008. Ce pot face in acest caz? Nu este normal sa mi se ceara asa ceva. Unii din dosar au fost cercetati pentru trafic de droguri care apare in anexa insa nimic despre legea de care am fost acuzat eu.

Ce pot face in acest caz. Eu sunt plecat de ceva timp in strainate si stiu vor preleva probele biologice. Ce obligatii am?

Stie careva de ce imi apare urmatoarele in hotarea judecatoareasca :

"In baza art.7 din Legea nr.76/2008 dispune prelevarea probelor biologice de la inculpaţi în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Dispune ataşarea la dosar a următoarelor mijloace de probă (după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri"

Din cate am citit art.7 poate fi aplicat doar pentru infractiunile din anexa.

Eu am fost acuzat si condamnat la Suspendare fara nici o masura de supraveghere, 1 an si 10 luni.

XX la pedeapsa cea mai grea de 1 an şi 10 luni închisoare.În baza art.81, 82 C.p. suspendă condiţionat executarea pedepsei de mai sus pe durata unui termen de încercare de 3 ani şi 10 luni.În baza art.350 al.3 lit.b C.p.p.dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză.

Pentru urmatoarele infractiuni :
Legea 194/2011 si nr.39 din 21 ianuarie 2003

Nici una de mai sus nu se regasesc in ANEXA legii art. 7 alin. (1) din Legea nr. 76/2008.

Ce pot face in acest caz. Eu sunt plecat de ceva timp in strainate si stiu vor preleva probele biologice. Ce obligatii am?