avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Activitate Alice Voinescu

Activitate Alice Voinescu

Răspuns la discuția Partaj apartament
Buna ziua,
O solutie buna financiara ar fi un Acord (mediere) doar daca ambele parti sunt de acord.
Buna ziua,
Sunt de acord cu dl Coada ca oarecum se doreste sa fie descreditata profesia de mediator.La art.52(1) partile au dreptul sa fie asistate de avocat, adica chiar si fara prea multa scoala poti sa te informezi.Imi este greu sa cred ca mediatorul avea deja pregatit Acordul si s-a dat partilor spre semnare.Acordul este negocierea partilor, este clar ca nu au negociat muteste.Este greu uneori sa recunoastem o greseala si sa incercam sa-i gasim o rezolvare.
Buna ziua,
Daca in acel Acord nu s-a stabilit si un plan parental poate s-o faca in instanta.Custodia este comuna,partea nu putea sa renunte la custodie,decat cu motive bine intemeiate.Exista o varianta sa se inteleaga tot amiabil .Important este ce anume a semnat??
Buna ziua,
Daca se ajunge la un Acord si se depune la instanta de judecata,la termenul stabilit nu se prezinta ,poate primi amenda juduciara .
Răspuns la discuția Conditii mediator

Buna ziua,
Poate va este de folos!

Art. 7. - Poate fi mediator persoana care indeplineste urmatoarele conditii:
a) are capacitate deplina de exercitiu;
b) are studii superioare;
c)are o vechime in munca de cel putin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere;
d) este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
e) se bucura de o buna reputatie si nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
f) a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, in conditiile legii, cu exceptia absolventilor de programe postuniversitare de nivel master in domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;
g) a fost autorizata ca mediator, in conditiile prezentei legi.
Numai bine
Buna ziua,
Cititi Legea 192/2006 cu modificarile si completarile ulterioare si veti gasi acolo raspunsul.La cap 3 -organizarea si exercitarea activitaii mediatorilor veti gasi ceva raspunsuri .

Toate cele bune !
Buna ziua,
Art. 43 (3)Dacă una dintre părţi refuză, în scris, în mod explicit, medierea ori nu răspunde invitaţiei menţionate la alin. (1) ori nu se prezintă de două ori la rând la datele fixate pentru semnarea contractului de mediere, medierea se consideră neacceptată.

Toate cele bune !
Buna ziua ,
Este asa cum a spus si colega mea, poate face doar informarea.In cazul in care este si mediator autorizat poate parcurge procedura medierii .Daca mediatorul se considera impartial si neutru fata de parti ,iar la deschiderea sedintei de mediere le expune partilor ca isi pastreaza neutralitatea fata de caz, iar partile sunt de acord se poate continua procedura .Discutam de incredere , atat din partea partilor cat si a mediatorului.

Toate cele bune !