avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate adapetre

Activitate adapetre

Răspuns la discuția bunuri comune
si daca toti banii i-am dat eu? Am transferat din contul meu in contul sotului si el apoi a scos si a
platit. initial il lasasem sa faca contractul doar pe numele lui dar notarul nu a acceptat
A trebuit sa mearga acasa sa ia certificatul si apoi sa semneze contractul. Eu eram plecata atunci din tara
Discuție bunuri comune
In cazul unui divort bunurile cumparate in timpul casatoriei devin comune indiferent de cat timp a trecut de la casatorie la divort? DAca un cuplu se desparte dupa 2 ani si a existat o casa cumparata la 2 saptamani dupa casatorie dar toti banii au fost platiti doar de unul din soti aceasta casa se imparte la divort?
Răspuns la discuția Mostenire prin testament
Buba ziua
As avea nevoie de cateva lamuriri suplimentare. Matusa a scris fiecarui mostenitor un alt testament. Asta inseamana ca fiecare va merge la notar separat sa capete certificat de mostenitor si apoi intra in posesia a ceea ce a primit? Existand un singur certificat de deces cel care il va obtine va evita sa ni-l dea celorlalti sa mergem cu el pentru a nu se pierde. Putem face copii legalizate? daca nu atunci cum se procedeaza? trebuie sa ne intalnim toti?
Am inteles ca dezbatere de succesiune nu ar trebui daca sunt testamentele.
Cum pot proceda pentru a fi sigura ca daca mi se intampla mie ceva inainte de a deceda matusa, mosteniirea sa se transfere sotului si copiilor? presupun ca ar trebui schimbat testamentul iar ea sa precizeze in cel nou acest transfer, dar nu as vrea sa o stresez si sa ii cer sa se duca iar la notar. Ea este convinsa ca acest transfer se intampla automat

Va multumesc pentru lamuriri
Matusa mea al carui sot este decedat a lasat bunurile sale mie si unor rude ale sotului sau facand pentru fiecare dintre noi testament separat in care este precizat pentru fiecare ce anume mosteneste. Legat de punerea in practica a mostenirii fiecaruia am de pus cateva intrebari. Nu exista copii, frati, surori, parinti.
1.Mai este necesara dezbatere de succesiune?
2. Poate sa mearga fiecare separat sa isi ia in posesia bunurile lasate doar cu testamentul si certificatul de deces sau trebuie mers la notar si obtinut certificat de mostenitor?
3. In orice situatie fiecarui dintre succesori i se va cere certificatul de deces in original sau pot fi facute si folosite copii legalizate?
4 . Daca eu patesc ceva inainte de decesul matusii poate sotul sau copiii sa intre la succesiune in locul meu?
5 este obligatoriu ca la intocmirea testamentului matusa sa fi avut 2 martori?
Am primit un testament pentru o parte din bunurile sale de la o matusa. Precizez ca sotul ei este decedat, nu au avut copii si nu exista parinti.
E posibil ca sora sotului ei , nepotii dinspre sot sau celelalte rude ale ei( veri, nepoti) sa atace testamentul?
Am dat avans o suma unui pietrar fara ssa primesc nici o chitanta la recomandarea unei cunostinte care mi-a spus ca pot avea incredere deplina pentru reparatii la un monument funerar. A depasit termenul cu doua luni. A spus cunostintei mele ca a primit banii dar si-a schimbat telefonul si nu mai pot da de el. Mai sunt si alte persoane care stiu ca am dat banii. Ce sansa am sa pot recupera banii pe cale legala?. Mi s-a spus ca pot sa fac reclamatie la politie pentru inselaciune, cei carora el le-a confirmat ca a primit banii find martori..
Discuție Contributii PFA
Daca sunt PFA si in acelasi timp lucrez sunt obligata sa platesc contributioa pentru asigurarea medicala? Agentul la care lucrez plateste in mod regulat
daca au fost depasite cele 60 de zile indemnizatia de crestere copil este pierduta? nu e nici o sansa sa fie totusi primita?
Au dreptul studentele mame la vreun sprijin pentru cresterea copilului? Se poate obtine o indemnizatie? Daca da unde si cum se depune cerere? Daca pana la varsta de tei luni a nu a fost depusa cererea mai poate mama studenta
sa solicite aceasta indemnizatie?