avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate cosminaelena

Activitate cosminaelena

Discuție finante
Buna ziua,
am avut majorari percepute de finante .printr-o adresa a celor de la finante mi s-au luat din cont o suma ,pe fisa sintetica s-a operat o alta suma, ramanand in sold la ei diferenta.cu toate ca majorari mai erau de achitat.Cum trebuie sa procedez.
Va multumesc
Răspuns la discuția asigurare masina
da ,societatile de asigurare sunt neplatitoare de tva,in consecinta o trec doar pe cheltuiala valoarea de pe chitanta,doar chitanta am si polita de asigurare
Răspuns la discuția bonuri de masa
pentru tichete de masa se retine doat impozit de 16%
Buna ziua.
La firma este o autoutilitara ,pentru care se constiuie 50 % cheltuieli nedeductibile.
S-a facut asigurarea rca ,care este tot 50 % cheltuiala nedeductibila.Acum firma de asigurare figureaza in registrul de la anaf ca aplicand pentru tva la incasare.Colegului meu i-a dat polita de asigurare si chitanta.Nu stiu cum trebuie sa procedez.
Răspuns la discuția concediu de ingrijire copil
Salariata este in concediu de ingrijire copil bolnav,copilul are acum 5 ani
Buna dimineata.
Am o colega care in 06.02.2013 trebuie sa se intoarca din concediu de ingrijire copil.Ce trebuie sa fac?
Va multumesc.
Răspuns la discuția impozit salar
este vorba despre tichete primite din luna iunie pana in noiembrie+ decembrie,si s-a retinut impozit pentru ele in luna noiembrie si decembrie.va multumesc oricum pentru raspuns.Dumnezeu sa va dea numa' bine.
Discuție impozit salar
Buna ziua!
Am o neclaritate.M-am angajat de cateva zile la o firma Si aici am constat :s-au acordat tichetele de masa pe anul 2012,si fosta colega a spus ca a uitat (pur si simplu) sa le supuna impozitului de 16%.Si le-a operat in noiembrie si decembrie.pentru 7 luni.este evaziune fiscala?
valoarea impozitului este 9702 x 16% = 1552 impozit pe care zice ca l-a omis.
Va multumesc.
La multi ani!
Sa dea Dumnezeu sa avem un an mai bun decat cel care a trecut si mai rau decat cel care vine.Sa fim sanatosi si cu un dram de noroc.

As vrea sa ma ajutati cu rmatoarea chestie:Impozitul pe profit se calculeaza ca si in trim III?
Va multumesc
Discuție factura fiscala
Buna ziua,
nu stiu cum trebuie sa prcedez,din 01.ianuarie.2013 se aplica tva la incasare,am depus declaratia ,nu depasesc cifra de 2250.Si acum.Blocul de facturi fiscale e pe sfarsite.Nu am folosit pana acum factura electronica,mai aveam pe stoc din alea vechi.Trebuie sa comand facturier.Si nu stiu de care.Va multumesc