avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Activitate greenire

Activitate greenire

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Altfel il intalnim in trafic fie ca pieton fie ca participanti la trafic si e un pericol public.

florinm. a scris:

În modul cel mai respectuos cu putință solicit administratorilor acestui forum să dea dovadă de responsabilitate civică și să depună o sesizare la poliție cu privire la acest subiect, sesizare care să fie însoțită de datele de identificare ale autorului subiectului. Este inadmisibil ca să fie tolerat pe-aici unul care se laudă cu infracțiunea pe care o comite periodic și mai cere și păreri.

Problema e ca poate doamna consumase ceva, era sub influenta a ceva. Trebuia sa va tineti de sesizare. Sau sa cereti politiei un punct de vedere dupa 30 de zile.

ambra0 a scris:

Nu inteleg pentru ce ati primit 4 puncte de penalizare. Ati fost ambele parti la politie pentru constatare?
Daca persoana a carei masina ati lovit-o nu merge la politie, nu poti pati nimic. Si eu am dat cu spatele sa ies din parcare ( eram parcat intre alte masini) si am atins usor aripa fata a cuiva care trecea pe drum. M-am dat jos, dar doamna nu voia sa stea de vorba cu mine. M-a facut cu ou si otet. Eu mi-am cerut scuze si i-am spus sa mergem la constatare. Ea a urcat in masina si a plecat in tromba. Eu m-am dus dupa amiaza la politie - serviciul tamponari - unde am dat o declaratie cu cele intamplate. Mi s-a spus ca voi fi anuntat cand vine celalalt conducator auto. Nici pana azi nu am fost anuntat :) - au trecut 2 ani.

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cam dubios. Daca ceea ce ati spus dvs e corect inseamna ca bariera ori nu indeplinea conditiile minime de securitate ori a fost montata deficitar, fara senzorul de anulare comanda. Exista un standard de montaj si functionare. Mai ales cand e in proprietate indiviza. E cam ca la lift. Trebuie sa aibe service, verificari la zi, etc. Altfel intr-o manevra asemanatoare poate rupe capul unui copil.
DNA.... DNA... O sesizare la DNA. au deja experienta in cercetarea unor astfel de cazuri. De regula acel medic face parte dintr-o retea corupta.
Erata.. casa a fost achizitionata in luna mai 2016 nu 2015... eroare de scriere....
Bunaziua. Am urmatoarea problema. Sunt anchetat penal pentru furt energie electrica.
Sa va explic situatia.
In luna mai 2015 am achizitionat un imobil in orasul Popesti Leordeni. Casa facea parte dintr-un duplex. Contoarele se afla in exteriorul curtilor in zona de hotar intre proprietati. In luna iulie 2016 am incercat demersul de a trece contractul cu ENEL pe numele meu. De aici a inceput calvarul. Am aflat ca seria contorului din factura prezentata de dezvoltator la notar este de la contorul care deservea fizic cealalta casa, iar seria mea de contor facea parte dintr-un contract inchis de dezvoltator cu cateva luni inainte de vanzare. Cel putin asa reiesea din ce mi s-a explicat mie la ghiseu. In iulie 2016 doamna de la ghiseu a deschis o sesizare catre Enel Distributie sa vina sa constate la fata locului ce e de facut si sa dea o rezolutie in urma careia sa pot sa imi inchei contractul de furnizare energie electrica, urmand ca dupa aceea sa fiu sunat sa vin sa perfectez contractul. La limita maxima a celor 30 zile se prezinta la casa un domn care s-a legitimat ca fiind de la ENEL Distributie si printr-o verificare banala aprinde becul s-a stins a identificat neregula si a completat o fisa de constatare la acea data la care eu nu am avut copie fiind un act intern al lor.
Am asteptat de pomana sa fiu sunat, ulterior am intrat in vria cu mobila, aparaturi si tot ce trebuia sa fie necesar pentru mutare, astfel incat in luna Decembrie am reusit sa le mai fac o vizita "prietenilor" de la ENEL muntenia in sediul lor din Soseaua Giurgiului. Aici am dat peste exact aceeasi situatie. Am dat insa de o doamna mai dispusa sa rezolve situatia si a redeschis o alta sesizare la ENEL Distributie in care li se cerea pe langa constatare si schimbarea contorului pentru ca un contor odata pe un contract inchis nu mai poate fi transferat pe alt contract (conform normelor lor interne). Au venit in ianuarie si au schimbat contorul.

Intre timp la inceputul lunii ianuarie s-a vandut si locuinta 2 din duplex. Noul proprietar a constatat si el ca e imposibil sa isi faca si el contratul la energie electrica, Amandoi am vorbit cu dezvoltatorul si acesta s-a dus la ENEL sa rezolve situatia. Astfel dezvoltatorul a primit acasa 3 plicuri. 2 pentru mine si altul pentru vecinul de la casa 2.
In primul plic era certificatul de racordare emis in 20.01.2017 ca raspuns la o cerere ce data din 2014, iar in al doilea .... surpriza ... acelasi numar de certificat de racordare emis de data asta cu 3 zile (23.01.2017) mai tarziu ca raspuns la o cerere din 23.01.2017. Cum un certificat cu acelasi numar poate fi emis in 2 zile diferite ca raspuns la 2 cereri diferite (cererile fiind facute de dezvoltator la 3 ani diferenta)?
In data de 23 Ianuarie am fost chemat sa semnez contractul mult asteptat de furnizare energie electrica. Am incheiat contractul. In data de 10.02.2017 am primit acasa o adresa de instiintare prin care eram atentionat ca e un prejudiciu de recuperat pentru ENEL distributie calculat din cuantumul energiei electrice consumate de mine de la cumpararea casei pana la momentul schimbarii contorului in cuantum de 522,29 lei plus suma de 359,79 lei reprezentand servicii pentru faptul ca ENEL Distributie si-a miscat posteriorul sa constate eroarea din proaspata mea ograda. Am achitat aceasta suma in data de 20.02.2017 in contul indicat de ENEL Distributie in Adresa de instiintare prin ordin de plata interbancar. ING-CITI Bank. In data de 27 martie de ziua mea sunt cautat de politie sa mi se aduca la cunostinta ca sunt cercetat penal pentru furt de energie electrica si ca sa ma prezint in data de 28.03.2017 ora 10 la sediul Politiei Popesti Leordeni. M-am prezentat la politie si le-am expus toata povestea. Nu au vrut sa imi puna la dispozitie continutul dosarului. Au inceput sa completeze o declaratie pe baza celor relatate de mine cu cifre si acte pe care la final am semnat-o olografic. Nu au vrut sai mi inmaneze o copie a propriei mele declaratii sa daca ma insistam cred ca ma si bruscau sa ies mai repede de acolo. Nu are rost sa va spun ca acolo mirosea a tutun mai rau decat intr-un birt din Ferentari de dupa 89, iar in anticamera camerei 1 ofiter de garda se afla o scrumiera cu o tigara in ea chiar sub afisul cu fumatul interzis, fapt surprins de mine si pot prezenta probe....
Acum ma simt putin sifonat de toata ideea asta... Cel mai probabil e o greseala de genul nu stie stanga ce face dreapta insa aceasta greseala ma pune pe mine intr-o postura de nedorit si ma face sa cheltui timp si bani pentru a remedia ceva. Mai e si problema celor 359,79 LEI care nu mi se pare normal sa ii suport eu pentru o greseala care nu imi apartine, eu fiind cumparator de buna credinta a acelui imobil.
Nu mai sunt dispus sa vorbesc cu dezvoltatorul pentru ca el se uita gales la mine da din umeri si zice ca el e in regula cu toate si da vina pe ENEL care ar fi zapacit lucrurile.
In acest sens are logica sa depun o plangere la parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov impotriva faptelor ca sa se inceapa o ancheta adevarata pentru cine si cu ce se face vinovat de asta? Va rog sa ma ajutati cu un sfat, idee, etc.
Nu stiu sigur unde as putea incadra acest subiect asa ca am ales contencios administrativ, daca am gresit rog sa fiu scuzat si ajutat de catre admini. Multumesc.
Răspuns la discuția Prostituate in bloc
Nu sunt de profesie avocat sau jurist, dar o rezolvare simpla ar fi sa va montati camere de supraveghere. Insa ele se pot monta doar in anumite conditii legale si trebuiesc montate si date in folosinta doar de firma autorizata. Desii nu ma ocup cu asa ceva pot sa recomand o firma cu care mi-am rezolvat si eu problema la bloc. Daca vecinii sunt de acord cu asta si dau semnatura pe asa ceva, camerele de supraveghere va pot elucida multe, inclusiv locatarii clandestini si eventualele spargeri. Eu locuiesc in Tineretului si deja de 2 ori politia a cerut inregistrarile in urma unor evenimente mai nefericite. Pe baza acestor inregistrari a si fost prins si arestat un dubios care umbla cu inselaciuni pe la oamenii in varsta din bloc. Daca esti interesat iti pot pune mai multe detalii pe privat. Investitia in camere nu e mult. Se pot monta in regim de leasing adica nu sunt proprietatea voastra ci sunt proprietatea firmei de montaj si monitorizare iar abonamentul e undeva intre 250-500 pe luna in functie de numarul de camere montate. (minim 4 - maxim16 - cat incap de diversele tipuri de DVR-uri)
A si inca ceva... aia de vin pe acolo cam tin la Privacy. Daca se vad filmati sau doar au banuiala ca pot fi filmati le stricati cheful... asa ca acel cuib va da incet incet faliment si se vor muta... Puteti incerca is cu niste camere fake-uri luate din Europa sau Doraly... (China town). cca 15-40 Ron bucata...
Răspuns la discuția Reprezinta furt de identitate?
Bunaziua,
Nu sunt avocat si nu am legatura cu lumea justitiei. Am oarece legatura cu lumea internetului prin specificul muncii mele.
Doresc sa ii dau un raspuns plauzibil utilizatorului gmancila.
Sunt 3 posibilitati.
1. Incearca sa racoleze cunostinte pe net pentru eventuale foloase viitoare. Caz similar cu apelurile anonime primite in care vi se relateaza ca o ruda draga voua a avut accident si ca trebuie sa veniti cu bani pentru avocat sa nu i se faca dosar penal. Au existat multi oameni care au muscat momeala.
2. Sunt foarte multe persoane pe net care sub false identitati pe net isi creeaza caractere pe diverse forumuri de care se foloseste pentru a promova ceva (un site, un produs)
3. Incearca sa racoleze cunostinte pe net, in incercarea de a identifica oportunitati de a obtine foloase materiale. Nici un efort nu e facut in zadar. Imi e greu sa cred ca respectiva persoana doar s-a distrat si si-a ocupat timpul cu povesti doar asa din lipsa de activitate.

Indiferent care au fost motivele ei tin sa atrag atentia tuturor utilizatorilor de net cui lasa acces la informatiile lor personale. Imaginatia unora cu minte bolnava poate fi mult mai mare decat a noastra, a oamenilor de rand care respectam legile.
.
Vecinul perete in perete cu mine nu mai domiciliaza la adresa de cativa ani. Pastreaza in propiretate acel apartament, vine odata l cateva luni mai achita din intretinere. Pana aici nimic grav. Grav este ca nu se ingrijeste de apartament. Astfel acum 2 ierni geamurile au cedat de la vant si curent si s-au spart. Toata iarna a batut viscolul la el in casa. De mai bine de 2 ani refuza sa isi repare apartamentul desii s-a incercat varianta sa fie ajutat cu materiale de vecini. Pasarile cerului si in special porumbeii si-au facut cuib in casa lui, fiind un focar de dejectii de pasare inauntru.
Cei de la asociatia de locatari sunt putin speriati de acest individ care ocazional in putinele dati cand il mai vad la fata si vine pe la apartament a amenintat si a dat cu pumnul in pereti si geamuri. Nu imi e frica de astfel de comportament mie insa nu am timp sa stau sa il urmaresc sa vad unde locuieste acum si ca atare nu am cum sa dau de el ca sa am macar o discutie verbala.
Doresc sa stiu care sunt caile de a reclama acest focar de infectie astfel incat sa rezolv rapid problema. Am inteles ca Sanepidul ar fi o varianta. Gasesc si eu pe cineva care sa ma ajute sa formulez o plangere si sa ma invete catre cine sa o inaintez?
Multumesc