Revin cu amanunte despre "CERTIFICATUL PREVÃZUT LA ARTICOLUL 39 PRIVIND HOTÃRÂRILE ÎN MATERIE MATRIMONIALÃ " in ajutorul celor interesati.Am descoperit un excelent avocat din toate punctele de vedere care ii poate ajuta pe doritori sa obtina legal si usor acest document. Numele dumnealui este Zgripcea Ion este din Petrosani Jud.Hunedoara si indiferent de localitatea de unde aveti nevoie de acest document va poate ajuta.Spun asta din proprie experienta. Nr.dumnealui de telefon este: 0722246699 Ii multumesc si pe aceasta cale si mi-as dori ca toti avocatii sa fie atat de comunicativi si pe intelesul tuturor dar mai ales sa nu ne ia pielea de pe noi.
Buna ! Am o problema intortocheata rau. Am divortat in urma cu 6 luni cand am primit sentinta definitiva in care se specifica ca fostul nu imi lasa numele.Fiind la munca in Germania nu am reusit sa imi schimb numele la termen asa incat figurez in CI tot cu numele fostului.Pana aici nimic nou,oricum doream sa imi schimb numele.Intre timp am cunoscut pe cineva si am dat nastere unui copil pe data de 20.ianuarie.2013. La spital dupa nastere mi-sa cerut un document intitulat "CERTIFICATUL PREVÃZUT LA ARTICOLUL 39 PRIVIND HOTÃRÂRILE ÎN MATERIE MATRIMONIALÃ " Cu ajutorul unui avocat bun acesta este pe cale sa imi revina foarte curand. Eu si actualul ne dorim foarte mult sa ne casatorim si avem la dispozitie doar 30 de zile pana sa revenim inapoi in Germania la servici.Asadar problema este: Cum fac sa ma casatoresc si sa obtin si certificatul de nastere copilului cat mai repede cu putinta si care ar fi ordinea corecta ? Intai certificatul sau casatoria ? Si unde,in Romania sau in Germania ?
Nu ii mai datoram nici macar 1 leu si cred ca tocmai aici am gresit ca i-am platit absolut tot la inceput si inca ceva peste cat a cerut. Dar in sfarsit am reusit si am terminat pana la urma.
Caut cu disperare acest document si nimeni nu ma poate ajuta :( Sotia mea a nascut si datorita faptului ca nu am acest document (care desi este in vigoare din 2003 nimeni nu stie nimic de el.) nu pot inscrie copilul si nici sa merg in tara cu el.Am divortat la primarie in urma cu 1an. Va rog ajutati-ma.Mentionez ca am apelat si la avocati si fara folos. Daca ma poate ajuta cineva chiar si contra cost m-as bucura ar fi minunat.
20031127
ANEXA I
CERTIFICATUL PREVÃZUT LA ARTICOLUL 39 PRIVIND HOTÃRÂRILE ÎN MATERIE MATRIMONIALÃ [1]
1. Statul membru de origine
2. Instanța judecătorească sau autoritatea care eliberează certificatul
2.1. Denumirea
2.2. Adresa
2.3. Telefon/Fax/Adresa electronică
3. Căsătoria
3.1. Soția
3.1.1. Numele și prenumele
3.1.2. Adresa
3.1.3. Țara și locul nașterii
3.1.4. Data nașterii
3.2. Soțul
3.2.1. Numele și prenumele
3.2.2. Adresa
3.2.3. Țara și locul nașterii
3.2.4. Data nașterii
3.3. Țara, locul (în cazul în care această informație este disponibilă) și data căsătoriei
3.3.1. Țara căsătoriei
3.3.2. Locul căsătoriei (în cazul în care această informație este disponibilă)
3.3.3. Data căsătoriei
4. Instanța care a pronunțat hotărârea
4.1. Denumirea instanței
4.2. Situarea instanței
5. Hotărârea
5.1. Data
5.2. Numărul de referință
5.3. Tipul hotărârii
5.3.1. Divorț
5.3.2. Anulare a căsătoriei
5.3.3. Separare de drept
5.4. Hotărârea a fost pronunțată în lipsă?
5.4.1. Nu
5.4.2. Da [2]
6. Numele părților care au beneficiat de asistența judiciară
7. Hotărârea poate fi supusă căilor de atac în conformitate cu legislația statului membru de origine?
7.1. Nu
7.2. Da
8. Data la care produce efecte juridice în statul membru în care s-a pronunțat hotărârea
8.1. Divorț
8.2. Separare de drept
Întocmit la …, data …
Semnătura și/sau ștampila
[1] Regulamentul (CE) nr. 2201/2003 al Consiliului din 27 noiembrie 2003 privind competența, recunoașterea și executarea hotărârilor judecătorești în materie matrimonială și în materia răspunderii părintești, de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1347/2000.
[2] Trebuie anexate documentele menționate la articolul 37 alineatul (2).
Ma aflu in Germania si am nevoie urgenta de acest document deoarece doresc sa ma recasatoresc si urmeaza sa am si un copil foarte curand"certificat în conformitate cu art.39 din deciziile în materie matrimonială" Am divortat in urma cu 2 ani la primarie.Unde trebuie sa solicit acordarea acestu certificat ?
Va multumesc din suflet stimata doamna Danafatol. Am cautat si nu ma regasesc la Medias decat cu primul dosar din 2009. Probabil ca datele nu sant reactualizate.Iar la Sibiu nu ma regasesc deloc ceea ce denota faptul ca nu exista un recurs.Asadar va trebui sa ma prezint la judecatoria Medias sa ridic decizia finala ? Inca o data va multumesc.
Si pentru-ca am vazut ca aici,cineva isi face timp si pentru noi voi indrazni sa va explic o problema intampinata de mine. Am angajat un avocat ptr un divort si ptr tutela unui minor.Am ramas putin surprinsa cand la inceput a venit cu propunerea sa ii platesc doar 8.mil lei vechi ("ca sa fie bine si ptr mine si ptr tine")mi-sa spus.Binenteles ca nu mi-a inmanat nici o chitanta.I-am dat absolut toata documentatia necesara si mai mult chiar decat mi-sa cerut.Am avut martori extrem de credibili si buni.Desi si aici mi-sa intamplat un lucru straniu: mi-a chemat un martor care atunci se afla in Germania la lucru.S-a rugat bietul om de angajatori sa il lase pana in tara 3 zile si i-sa aprobat pana la urma,i-am platit personal drumul...doar ca ajuns in tara respectivul martor nici macar nu a fost citat si ca de fapt dupa alte 2 saptamani trebuia sa revina iarasi.Binenteles nu va spun cat a trebuit sa umble ptr a i-se acorda alte 3 zile libere la servici si binenteles alti bani cheltuiti de mine.In sfarsit in data de 14.sept.2012 s-a dat sentinta in care s-a pronuntat divortul meu si mi-a fost incredintat minorul,binenteles cu drept de apel in 30 dezile.Mentionez ca pe toata durata procesului eu aflanduma de asemenea la lucru legal in Germania (minorul a frecventat scoala de asemenea in Germania) am mentinut cu foarte mare dificultate contactul cu avocata mea prin YM(mesenger) sau telefonic.Am asteptat sa treaca si cele 30 de zile pentru a vedea daca fostul sot a facut recurs si daca sentinta a devenit definitiva dar...avocata mea nu a mai fost de gasit.Pe YM sta doar pe inv. ptr mine iar la telefon nu imi mai raspunde,au incercat parintii mei care se afla in romania sa o contacteze dar au fost amanati in repetate randuri spunanduli-se ba ca inca nu s-a dat o sentinta definitiva,ba ca s-a pierdut la posta.Apoi nu le-a mai raspuns nici lor respinganduli-se apelul tel.Cand i-am lasat un mesaj pe YM in care m-am plans de serviciile ei in sfarsit mi-a raspuns spunandu-mi ca sa ma multumesc ca m-a ajutat destul si ca mi-a luat numai 8.mil si ca relatia noastra de avocat-client s-a sfarsit.Mai mentionez ca eu aflanduma in Germania i-am lasat avocatei procura sa ma reprezinte si sa primeasca toata documentatia.La ora actuala sunt blocata intr-o tara straina fara posibilitatea de a ma intoarce in tara cu minorul nici macar de sarbatori.Va rog ajutati-ma,cum pot intra in posesia deciziei finale,cum pot afla daca s-a facut recurs sau nu ?Procesul s-a judecat la tribunalul Medias.
Si pentru-ca am vazut ca aici,cineva isi face timp si pentru noi voi indrazni sa va explic o problema intampinata de mine. Am angajat un avocat ptr un divort si ptr tutela unui minor.Am ramas putin surprinsa cand la inceput a venit cu propunerea sa ii platesc doar 8.mil lei vechi ("ca sa fie bine si ptr mine si ptr tine")mi-sa spus.Binenteles ca nu mi-a inmanat nici o chitanta.I-am dat absolut toata documentatia necesara si mai mult chiar decat mi-sa cerut.Am avut martori extrem de credibili si buni.Desi si aici mi-sa intamplat un lucru straniu: mi-a chemat un martor care atunci se afla in Germania la lucru.S-a rugat bietul om de angajatori sa il lase pana in tara 3 zile si i-sa aprobat pana la urma,i-am platit personal drumul...doar ca ajuns in tara respectivul martor nici macar nu a fost citat si ca de fapt dupa alte 2 saptamani trebuia sa revina iarasi.Binenteles nu va spun cat a trebuit sa umble ptr a i-se acorda alte 3 zile libere la servici si binenteles alti bani cheltuiti de mine.In sfarsit in data de 14.sept.2012 s-a dat sentinta in care s-a pronuntat divortul meu si mi-a fost incredintat minorul,binenteles cu drept de apel in 30 dezile.Mentionez ca pe toata durata procesului eu aflanduma de asemenea la lucru legal in Germania (minorul a frecventat scoala de asemenea in Germania) am mentinut cu foarte mare dificultate contactul cu avocata mea prin YM(mesenger) sau telefonic.Am asteptat sa treaca si cele 30 de zile pentru a vedea daca fostul sot a facut recurs si daca sentinta a devenit definitiva dar...avocata mea nu a mai fost de gasit.Pe YM sta doar pe inv. ptr mine iar la telefon nu imi mai raspunde,au incercat parintii mei care se afla in romania sa o contacteze dar au fost amanati in repetate randuri spunanduli-se ba ca inca nu s-a dat o sentinta definitiva,ba ca s-a pierdut la posta.Apoi nu le-a mai raspuns nici lor respinganduli-se apelul tel.Cand i-am lasat un mesaj pe YM in care m-am plans de serviciile ei in sfarsit mi-a raspuns spunandu-mi ca sa ma multumesc ca m-a ajutat destul si ca mi-a luat numai 8.mil si ca relatia noastra de avocat-client s-a sfarsit.Mai mentionez ca eu aflanduma in Germania i-am lasat avocatei procura sa ma reprezinte si sa primeasca toata documentatia.La ora actuala sunt blocata intr-o tara straina fara posibilitatea de a ma intoarce in tara cu minorul nici macar de sarbatori.Va rog ajutati-ma,cum pot intra in posesia deciziei finale,cum pot afla daca s-a facut recurs sau nu ?Procesul s-a judecat la tribunalul Medias.
Va multumesc frumos ptr promptitudine.