avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Activitate karlos12

Activitate karlos12

Discuție Codul CAEN 6622
Intermedierea produselor si serviciilor financiare (asistent brokeraj) credite, ar intra pe codul CAEN 6622?
ONG- activitati sportive
Este nevoie ca sala unde vor fi efectuate aceste activități sa fie declarată punct secundar? Adm si proprietarul sălii se cunosc, deci nu se plătește nici o chirie.
Buna ziua, pentru un pfi înregistrat doar la finanțe, fără personalitate juridică, este necesar un cont bancar business sau merge si contul bancar pe persoana fizica in relația cu clienții persoane juridice.
In cazul unui ONG care nu are specificat in statut faptul ca are si activități economice, daca ar dori in decursul unui an sa aibă si activități economice, adiacente scopului specificat in statut, trebuie adăugat un act adițional la statut care sa specifice acest lucru?
Discuție Timbru mediu
Am o masina la care am platit timbrul de mediu in 2015. Sunt in proces de recuperare a taxei. In prima faza am castigat. Urmeaza recursul. Daca vand masina exista vreo repercursiune pentru proces? Va continua cu aceleasi reguli? Daca vand masina, viitorul proprietar o va putea inmatricula fara plata timbrului de mediu avand in vedere ca eu nu l-am recuperat inca si nu exista o decizie definitiva cu privire la acest lucru? Procesul actual ii va dauna viitorului proprietar cand isi va inmatricula masina?
Mai am din contract 1 an si 6 luni.Contractul este pentru televiziune.Este o prelungire telefonica fara nici un fel de promotie,deci nu au am beneficiat de nici un fel de promotii de la ei.Contract fizic pe noua prelungire nu am.Se poate rezilia fara nici un cost?
Răspuns la discuția Taiere nuci
Si sa stau sa matur dupa ei si sa le culeg ramasitele de crengi in fiecare zi din toamna?
Daca s-ar putea as dori un simplu raspuns juridic.Strict la subiect.La alte alternative ma gandesc in continuare.Atat doresc sa aflu.Se pot taia definitiv nucii din fata casei mele (spatiu public) cu plata vreunei taxe sau plantarea altora (10-15) in alta parte?? Multumesc.
Discuție Taiere nuci
Am vreo 4 nuci imensi in fata curtii.Stau in Timisoara.Nucii au fost plantati de bunicu meu cand a facut casa acum vreo 50 de ani.Eu vreau sa scap de ei pentru ca toamna cand ies nucile toti tiganii se urca in ei sa ia nuci sa le vanda la piata si este pur si simplu un dezastru.Zona este un pic mai colorata.Craci rupte,galagie,ies la ei sa le spun sa plece ma injura, arunca cu pietre in ferestre,pur si simplu toamna in fata casei mele este un balamuc sinistru.La politie nu pot sa sun pentru ca dispar rapid si apoi suport eventuale consecinte tot de la colorato.Exista posibilitatea sa fac o cerere la primarie ca sa-i taie definitiv? Platesc oricat daca este vreo taxa de taiere nuci,ba mai mult,voi planta alti 4 pomi in acelasi locuri dar nu nuci.
Discuție Partaj
Buna ziua.Locuiesc cu sotia in casa in care ea este coproprietara cu bunica ei.50/50. In partea noastra de casa este o baie comuna iar in partea bunicii ei este o bucatarie comuna.Avand in vedere ca in aceste puncte comune avem foarte mari divergente cu bunica ei sotia a hotarat sa inchidem usa care leaga corpurile de casa urmand ca noi sa ne facem bucatarie iar bunica baie.Numai ca tatal sotiei mele (fiul bunicii) care locuieste in alta parte, nu vrea in ruptul capului sa-i faca baie.Ce pasi poate sa faca sotia in continuare pentru a-i obliga sa ramana in partea lor respectiv sa-si faca si baie? Multumesc mult.
Răspuns la discuția Garantie chirie
Martori din bloc pentru a dovedi ca a locuit acolo.Ea are martor pe prietena ei.Eu pe sotia mea.Nu exista nimic scris,nici chitante de chirie,nici chitante de utilitati.Adevaratul proprietar nu a avut tangente cu nici una dintre ele,nici macar nu s-au vazut vreodata.Eventualele actiuni ale lor se vor face probabil dupa 20 ian. , dupa aproape 2 luni de la plecarea lor cand este termenul limita in care ea are pretentia sa-i platesc.