avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Activitate claudiu.lichi@gmail.com

Activitate claudiu.lichi@gmail.com

Răspuns la discuția autorizatie reparatie gard
Doar daca aveti probleme cu vecinul...eventual el ar putea sa reclame la Primarie (de la lipsa autorizatiei pana la faptul ca ati mutat gardul pe terenul lui). Daca nu reclama vecinul altcineva nu o va face si nici Dvs sa nu va laudati in localitate cu gardul nou.

Iar in caz de reclamatie, inca o data, nu va darama nimieni gardul, doar va pune sa faceti toate actele pentru el.
Sunteti constient ca alcoolemia celuilant sofer nu va scapa pe Dvs de vina,
Daca se dovedeste ca politisti au facut abuz sau neglijenta..probabil vor raspunde.
Daca se dovedeste ca celalant sofer era baut (lucru aproape imposibil acum) el va raspunde pt bautura, nu pentru accident.
Răspuns la discuția Comision Agentie Imobiliara
Dvs. ati semnat un act prin care va obligati sa platiti 4% daca cumparati acel bun de la alta agentie sau direct de la proprietar.
Asadar, agentia are dreptul sa va ceara 4%.

Vorbiti cu proprietarul si vedeti daca nu a semnat si el un act asemanator, iar daca raspunsul este pozitiv convingeti-l sa plateasca cei 2%.

Sau sa faca o reducere de 2% din pret pe care ii adaugati la cei 2% ai Dvs si platiti 4% la agentie.
Sunt sanse 50-50 ca agentia sa plateasca taxa de timbru necesara pentru a va actiona in judecata, dar daca o face are o mai mare posibilitate de castig decat Dvs (contract cu semnatura sotie)

Cel mai bine mergeti cu acel contract de la agentie (faceti scandal la ei sa va dea exemplarul Dvs, iar daca refuza si tot refuza, va ridicati si le spuneti ca i-ati inregistrat si aveti cu ce va apara in instanta), asadar, mergeti cu contractul la un avocat si obtineti o consultatie.
Avand in vedere ca in ultima perioada se fac multe colocari intre furnizorii de telefonie mobila, nu ar trebui sa fie deosebit de greu sa 'scapati' de acel chirias.
Totul este sa le dati un timp suficient de mult sa pregateasca mutarea in alta locatie, foarte probabil pe scara sau blocul de langa dvs.
Incepeti prin a discuta cu toti vecinii si strangeti semnaturi, apoi mergeti la asociatie si apoi la furnizorul de telefonie.
De asemenea, luati in calcul ca se pierde o sursa de venit constanta care, desi nu foarte mare, ajuta asociatia/blocul/scara sa faca cheltuieli fara sa ceara bani de la dvs (exemple: varuire / anvelopare / etc)
Si deoarece lucrez intr-un domeniu apropiat, va pot spune ca sub antena sunteti mai putin afectat de microunde decat in fata ei, ganditi-va doar unde emite acea antena..spre subsolul blocului sau spre blocurile din vecinatate...
Răspuns la discuția Afacere paguboasa sau inselaciune
new_bogdan a scris:

Exista sanse ca la politie daca ma prezint sa reclam inselaciune sa imi retina actele si chiar sa returnez vehicul-ul persoanei care apare in acte?


Nu functioneaza asa. Politia nu va poate returna banii si nici forta vechiul cumparator sa isi ia bunul inapoi.
Cel mult, la Politie puteti depune o plangere pentru inselaciune, se vor face cercetari si, probabil, dosarul va fi inaintat Parchetului care va dispune fie trimiterea in judecata a vanzatrorului fie neinceperea urmaririi penale, caz in care nu va ramane decat sa-l actionati singur in instanta pe vanzator.
Procedura dureaza de la cateva saptamani la cateva luni si nu exista garantie ca dosarul va ajunge in instanta, caz in care va dura iar de la cateva luni la...cateva zeci de luni.

Puteti depune sesizare la Politie, puteti actiona direct in instanta pe vanzatorul real si puteti folosi aceste actiuni ca un mod de a pune presiune pe vanzator sa grabeasca si el lucrurile care tin de el.

De asemenea, desi multi colegi de forum ma vor contrazice, va spun ca e posibil sa obtineti dumneavostra fiscalul necesar de la Primaria de domiciliu a vanzatorului trecut in acte.
Mergeti acolo cu contractul de v/c unde apare numele Dvs si al vanzatorului bunului, explicati pe scurt situatia si...e posibil sa se rezolve.
Salutare,
Cazul prezentat nu este o directiva europeana.
Cred ca de aici pleca concluzia.
Hai sa vedem urmatoarele 2 situatii:
1. Limita UE pt statiile CB a fost stabilita la 4W emisie. Obligatorie pt toate tarile.

2. Folosirea detectoarelor de radar. In UE sunt doar 2 tari care permit folosirea aceastor dispozitive: Romania + ???
In restul tarilor sunt interzise, iar daca esti prins te amendeaza cf legislatiei locale.

Cred ca acest caz, al foliei pe geam, se incadreaza in situatia 2.
in cazul in care lucrati pentru o firma mica, exista posibilitatea ca aceasta sa plateasca impozitele la trimestru.

in acest caz, la cnsas datele vor aparea cu intarziere.
cel mai bine este sa verificati la anaf, asa cum ati fost sfatuit in primele postari, doar ca procedura e putin greoaie, presupune o prima deplasare la anaf si apoi cunostinte de internet peste medie.

cred ca cel mai bine ar fi sa faceti o cerere la anaf, chiar si scrisa de mana, cu datele si adresa dvs si telefon si le cereti sa verifice daca firma x va plateste contributiile.

acelasi lucru il puteti face la itm, partea proasta e ca aici poate se trezeste firma cu un control pe cap si, daca au fost corecti, este posibil sa va poarte pica dupa aceea.

itm ar trebui folosit dupa si doar daca aveti convingerea ca firma nu va plateste contributiile.
parerea mea.
Răspuns la discuția Probleme cumparator masina
Proprietar nu e cel trecut in acte ci cel care are ultimele acte oficiale.
Caz concret (subsemnatul fiind implicat)
Am cumparat o masina e la o alta persoana, cu contract de vanzare-cumparare.
Pe certificatul de inamtriculare apare numele cu totul altei persoane, alta localitate, alt judet.
Eu am luat masina pentru acte, nu am folosit-o niciodata, am lasat-o intr-o parcare alaturata blocului timp de X ani.
La un moment dat, ma suna un vecin ca sunt cateva persoane care se plimba in jurul masinii mele.
Ajung acolo si dau de 3 persoane colorate care imi spun ca au primit instiintare, prin Posta, de la Politia Primariei mele, sa isi mute masina si cum ei vandusera masina de X ani....acum au venit sa ia masina...
Ajungem la Politie, ei cu vorbe, eu cu actele masinii, certificat care nu era pe numele meu + contracte de vanzare cumpare din urma...
Politia le zice simplu: "Tu, desi esti trecut in actele masinii, daca iei masina de acolo, e furt"
Masina e a ultimului cumparator, iar el daca nu a inregistrat masina ...risca o amenda, dar masina e tot a lui."

Si nenea ala colorat a plecat din localitatea mea, iar masina a ramas la mine, chit ca i-am gasit alt loc de "odihna".

Fiecare trage ce concluzie doreste.
Nu exista un astfel de act de donatie materiale.
In proiectul tehnic exista o lista de materiale ce vor fi folosite la constructie, avizat pe fiecare pagina de Primarie.
Exista totusi un proces verbal de receptie a lucrarii prin care se afirma ca beneficiarul a primit imobilul si nu are obiectiuni.
Nici aici nu se specifica vreo interdictie la vanzare.
Răspuns la discuția autorizatie reparatie gard
Va puteti adresa cu o sesizare la Inspectoratul de Stat in Constructii, cred, daca la Primarie nu gasiti intelegere.

Acestia ii vor pune in vedere vecinului sa intre in legalitate cu actele, eventual primeste un avertisment sau amenda nu foarte mare.

Sa nu va inchipuiti ca vine cineva sa ii darame gardul, vecinul primeste posibilitatea de a intra in legalitate cu actele.

Daca nu vrea sau nu poate (=nu are acte pe acel teren) abia atunci se poate vorbi de indepartarea/mutarea constructiei.

Cat despre ce a zis Primarul din localitatea Dvs, nu e chiar asa.... dar intr-adevar sunt foarte putine cazurile in care cineva cere autorizatie pentru astfel de lucruri, aici nu e vorba numai de gard.. aceeasi procedura este necesara si pentru o magazie si pentru un cotet de pasari si pentru un foisor si chiar si pentru un WC in curtea din spatele casei... daca lucrezi cu fundatie de beton.