Dacă in urma deschiderii succesiunii, nepoții nu se prezintă la notar se consideră că au renunțat la partea lor sau nu se poate finaliza procedura? Nu am ținut legătura decât cu 5-6 nepoți și nu știm dacă vom reuși să îi contactăm pe ceilalti (dacă or mai fi în viață).
Bună ziua,
Am și eu o întrebare. De curând a decedat matușa mamei mele care m-a crescut de la vârsta de 3 luni. Este adevărat ca, in afara de martori, nu exista niciun document in acest sens. Matusa nu a fost casatorita si nu a avut copii. Provine dintr-o familie cu 10 copii, din care mai traieste doar un frate. Întrebarea mea este, cine poate deschide procedura succesorala? Din ce am inteles, singurul mostenitor ar fi fratele, fiind singura ruda de gradul I. Dar intra la mostenire si copiii celorlalti frati care nu mai sunt in viata (exemplu mama mea)? La notariat ni s-a spus ca nu putem ridica banii pe care ii avea depusi la CAR decat daca este dezbatuta succesiunea. La fel se intampla si cu ultima pensie, respectiv indemnizatie de handicap de care beneficia. În ceea ce priveste alte bunuri, nu este nimeni interesat, mai ales ca matusa nu avea acte pe numele ei, ci locuia si administra proprietatea mostenita de la parinti.
Sper ca ma puteti ajuta sa gasesc o solutie intrucat nu mi se pare corect ca banii respectivi sa intre in proprietatea statului.
Va multumesc!
Buna seara! Va rog sa ma ajutati! As vrea sa stiu, in cazul in care tatal copilului nu este trecut pe certificatul de nastere, iar acesta isi doreste sa recunoasca copilul si o da pe mama in judecata, cine plateste cheltuielile de judecata, respectiv efectuarea testului de parnitate, mama (paratul) sau tata (reclamantul)? Multumesc
Buna ziua! As dori si eu un sfat. Sunt insarcinata cu un barbat de care m-am despartit si pe care nu il mai vreau in viata mea. Initial, nu i-am spus de copil, apoi a aflat si desi am sustinut ca nu este al lui, insista ca nu crede si isi doreste foarte mult sa ne impacam si sa recunoasca copilul, ba chiar sa ne mutam impreuna. Eu nu pot sa accept acest lucru, dar nu stiu cum sa procedez. Ce se poate intampla daca nu il chem la declararea copilul si nu va fi trecut pe certificatul de nastere? Care sunt riscurile? Credeti ca e mai bine sa il las sa il recunoasca si sa plateasca pensie alimentara, adica sa aiba atat drepturi, cat si obligatii asupra copilului? Va rog sa ma ajutati. Multumesc mult
vreau sa aflu si eu cat timp sunt valabile copiile legalizate de pe actele de studii, respectiv certificatul de nastere. Am auzit mai multe variante si vreau sa stiu adevarul.
Astept raspuns cat mai repede!
Multumesc
Am si eu o intrebare... daca o persoana locuieste intr-un apartament, desi nu este singurul mostenitor al proprietarului decedat in urma cu 3 ani (nu s-a facut succesiunea din cauza neintelegerilor dintre mostenitori), se poate ca aparamentul sa ramana definitiv al acestei persoane dupa o anumita perioada daca plateste impozitul si alte taxe?