avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Activitate andrei2013

Activitate andrei2013

Buna ziua,

Raspunsul lor este normal sa fie in favoarea lor.
Sunt curios daca insa legal aceasta clauza sta in pricioare atata timp cat nu se semneaza de client( electronic, in scris sau verbal ) acceptarea ei.

Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Asa cum s-a mentionat mai jos:
"Nu este specificat nici un alt amănunt necesar confirmării scrisorii ( birou, departament, poziția/funcția persoanei care trebuie sa confirme...), in afara de un număr de telefon, dar si acela inexistent(sau anulat) scris in partea de jos a paginii."

In acest sens, neexistand confirmarea scrisorii, notificarea se mai considera ca a ajuns la client?
Adica, clientul poate sustine ca nu a fost informat, ca furnizorul i-a marit unilateral pretul serviciilor prin urmare clientul poate rezilia oricanda, nu doar in cele 30 de zile ?

Multumesc.
Buna ziua,
Cand ati reziliat contractul cu Telekom ati primit o ultima factura in care sa fie mentionate aceste taxe de reziliere?
Daca nu ati primit-o atunci cum poate invoca Telekom/Orange ca mai aveati ceva de plata la ei ?

Buna ziua,

Daca cererea a fost aprobata fara alte specificatii si nu a mai primit nicio informare prin email/telefon/sms/factura atunci mai sunt legale taxele care i se imputa?

Livius Laslau a scris:

Buna ziua,
Rezilierea se face fara costuri, doar daca, de exemplu, ați fi primit o notificare de mărire de preț, cu care nu ați fi fost de acord. Cu excepția, bineînțeles, a costurilor cu echipamentele, daca nu le-ați fi predat.
In situatia dvs, va trebui să verificați dacă nu erați inca în perioada minima contractuala. Având în vedere că, dvs ați solicitat rezilierea, va trebui sa plătiți diferența dintre valoarea abonamentului și perioada contractuala rămasă. E bine sa aveți și un proces verbal de predare a echipamentelor, asta ca sa nu vă treziți că va sunt imputate.
Succes și numai de bine!

Buna ziua,

Dupa ce ati reziliat nu ati mai primit nicio factura in care sa apara taxele de reziliere?

Daca nu, atunci cum va pot imputa aceste taxe daca nu v-au trimis factura?
Buna ziua,

Dar daca acel operator a marit unilateral tarifele dupa 1 an si 3 luni?
A trimis apoi o notificare clientului pe email sau sms cum ca are la dispozitie 30 de zile sa rezilieze. Dar clientul POATE nu a vazut emailul si nu a reziliat in termenul de 30 zile. In acest caz mai poate rezilia sa spunem la 70 de zile dupa ce a primit notificarea?

Este legal termenul de 30 zile pe care il invoca operatorii de telefonie pentru a rezilia in conditiile in care nu se incheie un act aditional la contractul initial ?
Intreb asta pentru ca simpla trimitere a mailului de informare nu inseamna ca a si fost citit de catre client.
Oare legea nu ar trebui sa-i oblige pe operatorii de telefonie sa trimita instiintarile cu dovada de primire ( cum e la posta de exemplu) ?

Multumesc
Atacare clauza 30 de zile.

De curand dar si in trecut companiile de telecomunicatii au marit unilateral contractele de furnizare servicii ( e.g. au crescut cu 1 euro abonamentul de internet).

Cu 30 de zile,ele informeaza clientii prin email/sms/factura ca urmeaza aceasta maririe. Cine nu e de acord are la dispozitie cele 30 de zile pentru a rezilia. Cine nu reziliaza in cele 30 de zile se considera acceptare tacita a noilor tarife.

Intrebarea este: este legala invocarea de catre companii a acceptarii tacite ? Chiar daca accept tacit nu ar trebui semnat un act aditional ?

Multumesc
Răspuns la discuția caini la bloc
Uscatorul este proprietatea blocului nu a unui locatar anume. Prin urmare administratorul poate evacua, cf. acestei legi, cainii crescuti acolo.
Răspuns la discuția caini la bloc
Va inselati, Legea nr 230/2007 ii da dreptul administratorului sa evacueze cainii crescuti in uscatorie de exemplu. Evacuarea se face in prezenta politiei comunitare care va intocmi si un proces verbal persoanei care "detine" acei caini.
Răspuns la discuția caini la bloc
Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari,

Administratorul va castiga pentru ca legea este de partea lui. Va trebui sa renuntati la a mai creste cainii in bloc.