avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate silvercanine

Activitate silvercanine

Buna ziua, am o societate neinregistrata in scopuri de TVA, care a achizitionat din SUA -ilustratii carte- standard license 30 zile, online.Pentru acest serviciu achizitionat sunt obligata la plata TVA si declararea in D301?
Multumesc!
Buna ziua,
referitor la completarea deciziei de lichidare a unui angajat, am o nelamurire.
Cu ce articol se desface contractul de munca in cazul in care salariatul a primit decizia de pensionare la limita de varsta in februarie 2014 si doreste incetarea raporturilor de munca in mai 2014? Mai pot sa trec art 56c Codul Muncii?
Va multumesc!
Buna ziua, doresc sa cumpar un teren pe care exista, o constructie, inchiriata unei persoane fizice cu contract inregistrat la ANAF ce are valabilitate pana in mai 2014.Acest contract nu este inscris in cartea funciara.Eu ca nou proprietar al terenului , sunt obligat sa respect acest contract ,sau sa-l preiau pana expira (daca da,va rog sa ma ajutati cu un temei legal prin care sunt obligat sa tin chiriasul pana la expirarea contractului.)?
Vechiul proprietar trebuie sa rezolve aceasta problema intr-un fel?
Cum se procedeaza in acest caz?

Va multumesc!

Daca se poate
Multumesc!
Răspuns la discuția Rectificarea datelor din REVISAL
Eu am fost la inspector si m-a pus sa fac o adresa prin care solicit baza de date de la ITM (am inteles ca incepand cu 07.06.2013 se poate solicita baza de date ,in cazul pierderii informatiilor din REVISAL) ,dupa care voi face incetarea CIM gresit .Momentan astept sa primesc baza de date.
Achizitionez bunuri din TURCIA ,transportul fiind verificat sanitar(DSV) in BULGARIA ,dupa care ajunge in ROMANIA.Primesc factura pentru bunuri din TURCIA si factura pentru servicii din Bulgaria.Intrebarea mea este daca trebuie sa ma inscriu in ROI,avand in vedere ca Bulgaria este in Uniune (consider a fi un serviciu intracomunitar)?
Răspuns la discuția Rectificarea datelor din REVISAL
Da ,l-am reintocmit dupa dosarele personale ale salariatilor care coincide cu ultimul raport pe care l-am primit impreuna cu actele.Din cate mi-am dat seama dupa mai multe cautari ,greaseala vine din 2011 . Am verificat fiecare transmitere pe inspectiamuncii.ro ,si am constata ca initial a fost trecuta data gresit dar mai tarziu le vad corecte ambele date si cea de intocmire si cea de incepere activitate.Si totusi inspectorul nu vede corectia ,la ei apar ambele.

Multumesc pentru raspuns!
Buna ziua,cum se procedeaza in cazul in care am transmis revisal cu date eronate?
Am preluat o firma si am introdus datele salariatilor dupa contractul fiecaruia cu nr., data si toate celelalte ,am operat marirea de salariu pt.cei cu salariu minim din februarie si am transmis REVISAL. Dupa un control de la ITM,s-a constatat ca doi salariati apar cu doua contracte (adica acelasi nr,de contract dar cu date diferite).Am verificat si am vazut ca data preluata de mine din contracte (fizic) nu este aceeasi cu cea transmisa de persoana care a tinut contabilitatea inainte.De aici toata nebunia,deoarece nu stiu cum sa rezolv aceasta situatie.Poate exista cineva , care s-a confruntat cu aceasta situatie.
Va multumesc!