avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Activitate dan_crihan

Activitate dan_crihan

Răspuns la discuția Art 50 din 196/2019.
Complet eronat! A se vedea art.49 (4).
Convocatorul de sedinta al CEx se adreseaza doar CEx., nu se publica, in consecinta doar un membru al Cex ar putea contesta modul de convocare.
in situatia in care doriti sa participati, doar in calitate de invitat, inaintati o cerere in acest sens, cu motivare catre presedintele asociatiei.
Doamna Ynocentta,faceti niste interpretari personale ale legii, nepermise, scuzati dupa parerea mea, in acest loc.
Unde ati citit ca presedintele nu poate demisiona sau ca exercita atributii in baza unui contract de mandat? El are mandat acordat de adunarea generala pentru reprezentare. Doar daca este remunerat atunci se pune problema contractului de mandat. Art.55(8) vorbeste de demisia membrilor comitetului, iar presedintele este un membru in comitet. Oricine pe lumea asta, mai ales cel care este "desemnat", "prin vointa sa", bineinteles, are aceleasi drepturi cu orice cetatean de pe planeta. Pana si un presedinte de tara, tot desemnat, poate demisiona.
Si cu art.55(8) din Legea 196/2018, cum ramane? Domnul are dreptate, dar nu s-a exprimat f.explicit.
Intradevar, poti ramane pe viata cu piatra de gat, avand in vedere, prevederile absurde ale legii, prin care ramai responsabil pana s-o gasi vreun amator. Insa, in contextul foarte real in care e greu sa gasesti pe cineva care sa-si asume sarcina, sa recunoastem, foarte ingrata de a avea numai atributii...poti ramane pe viata cu raspunderea functiei.
Oare nu a sesizat nimeni aceasta aberatie a legii? S-a reintrodus iobagia in secolul 21?1
Daca ar fi vorba de lene, comoditate mai elegant spus, nu faceam acest efort de-a solicita un sprijin pe forum. Ar fi util pentru cei neincrezatori ca dvs, Dapix,' sa intrebati pensionari despre situatiile in care li se solicita, citez, "taloanele de pensie pentru luna in curs, in original"
Si apoi, cine ar da "de lene" talonul din mana, cand la tot pasul ai nevoie de el?
De cativa ani ma confrunt cu aceasta problema, in mod special la o institutie cu profil bancar. Aceeasi discutie o port cu personalul institutiei. Anul trecut am protestat foarte vehement si ...a tinut, iar recent, nu am mai avut timpul si dispozitia de a ma razboi. Insa, nu consider ca este nevoie de consum de nervi ci de un argument juridic.
Astept un raspuns pertinent.
Multumesc.
Deoarece talonul de pensie reprezinta un document cu utilizari multiple, atesta calitatea de pensionar, similar unei legitimatii de serviciu, cu toate consecintele juridice care decurg de aici, consider ca diversele institutii: spitale, societati bancare sau de alta natura care retin talonul original, comit un abuz prin conditionarea serviciului respectiv de predarea talonului.
In afara de faptul ca nu mai poti avea acces la servicii cu caracter social, medical etc, apreciez ca talonul de pensie original este un document personal, care nu ar trebui instrainat.
Ma intereseaza argumentul juridic, respectiv temeiul legal prin care pot contesta aceasta cerinta abuziva.
Nu mi-ati raspuns la intrebare.domnilor utilizatori, mai ales doamna Ynnocenta, Nu intrebam ce documente trebuie depuse in acest caz prevazut de lege, ci MODALITATEA de inaintare a documentelor, catre OCPI,
in spete asemanatoare in asociatia noastra, am depus PERSONAL, cca opt serii de document (dosare), insa timpul si nervii consumati la aceasta institutie, total depasita si lipsita de respect fata de solicitantii persoane fizice, respectiv, reprezentanti legali ai asociatilor de proprietari, nu se mai pot recupera.
Astept raspuns la obiect!
Pentru instituirea ipotecii (privilegiu imobiliar) pe un apartament cu datorii la plata cotelor de intretinere mai vechi 3 luni, conform legii, se pot transmite prin posta catre OCPI documentele necesare in acest scop?
Asociatia este singura detinatoare a tuturor suprafetelor utile dintr-un condominiu comunicate de proprietari in documentele de proprietate ale fiecarui apartament. Acestea stau la baza calculului cotei parte de participare la cheltuielile pe proprietate. De cele mai multe ori nu coincide cu cota parte indiviza din actul de proprietate din motive diverse. (a se citi capitolul aferent subiectului din L230/200, L196/2018), , daca sunt mai multe asociatii in blocul respectiv, respectiv cate o asociatie pe fiecare scara.
Cotele parti recalculate sunt insusite de proprietari in A.G. si inregistrate in actele de constituire ale asociatiei, hotararea judecatoreasca.
In blocul nostru, s-au inventariat suprafetele utile pentru constituirea asociatiei de locatari in 1992, existand 3 categorii de apartamente cu 1,2 si 3 camere, vand suprafete egale in cadrul aceleiasi categorii. La vanzarea lor, intre anii 1992 si 1995,( mentionez; vanzarea s-a facut prin 2 societati comerciale si prin Consiliul Local!!) s-a constatat ca aproape fiecare contract de vanzare-cumparare avea inscrisa alta cota pentru acelasi tip de apart. Astfel, suma cotelor de proprietate pentru intreg blocul de 66 de apart. era cca 90%. Blocul fiind locuit de persoane cu bune cunostinte tehnice, constructori, ingineri,, nu a prezentat nicio problema sa asortam scripticul cu realitate. E o simpla aritmetica.
Problema va fi la aplicarea L196/2018, care obliga asociatiile sa-si actualizeze cotele parti, in functie de modificarile suprafetelor utile din apartamente!
Răspuns la discuția ocpi
Extrem de simplu: OCPI transmite si proprietarului un exemplar al informarii privind instituirea ipotecii si va comunica un termen de contestare. Depuneti documentele doveditoare: hotarare judec., etc si contestati realitatea datelor depuse de asociatie.