avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate timea

Activitate timea

Buna ziua / seara !

Ma aflu in proces cu o institutie de stat, in Contencios Administrativ, pentru recuperearea unor drepturi. Procesul dureaza de aproximativ doi ani, timp in care au fost emise citeva hotariri.

In prezent, am facut recurs la Curtea de Apel si mi-a fost acceptat, ceea ce ma bucura foarte mult.
Insa acum ma confrunt cu o problema si doresc citeva sfaturi competente, pentru a putea lua o decizie.

Avocatul care m-a asistat pe parcursul celor doi ani nu ma mai reprezinta, motiv pentru care am cerut aminarea procesului . Avind in vedere ca in perioada acordata pina la urmatorul termen este destul de scurta, imi este dificil sa gasesc un avocat.

In consecinta intrebarea mea este urmatoarea: Pot incepe procesul prin a ma reprezenta singura, sau prin mandatar, iar ulterior, cind am gasit un avocat, sa preia el reprezentarea ? Care ar fi implicatiile ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Diana

Buna ziua !

Am creat peste 60 de picturi digitale si am deja cerere pentru ele.

Variantele de vinzare dorite sint:

1. O copie dupa originial in format imprimat, la dimensiunile dorite de cumparator.
2. Cedarea lucrarii in format digital, cu conditia ca orice reproducere a acesteia sa poarte semnatura mea. Adica sa fie utilizata ca orice pictura fizica, autorul fiind recunoscut.

In prima varianta as avea ca rezolvare colaborarea cu o firma specializata pentru imprimarea lucrarii . Insa in cazul al doilea nu stiu cum as putea fi protejata de lege in ceea ce priveste drepturile de autor.

Va multumesc anticipat pentru raspuns,
Timea
Buna ziua !

Sint instructor ECDL expert, mai precis al 15-lea la nivel national.

ECDL inseamna European Computer Driving Licence / Permisul European de Conducere a Calculatorului, atestat recunoscut la nivel international - www.ecdl.org.ro.

"ECDL expert" certifica cunostinte avansate de MS Office, Internet si Tehnologia Informatiei.

In prezent, caut colaborare cu cabinete de avocatura si contabilitate pentru instruirea personalului in domeniul computerului, la nivel ECDL.

Pot fi contactata la adresa de email diana.elena.gruia@gmail.com.
Buna !
Si eu sint interesata de acest subiect. Inca nu am ajuns in aceasta situatie, dar ma astept la orice. Eu am o expozitie de pictura virtuala si imi pot fi furate imaginile, destul de usor.

Multumesc,
Diana
Răspuns la discuția Legea 247/2005
In primul rind, multumesc foarte multe pentru lamuriri. Pentru mine acest lucru este destul de important.
As mai dori o precizare si anume, daca pot ataca solutia data de primarie, in legatura cu termenul, in cit timp o pot face avind in vedere ca dreptul de proprietate este, totusi, imprescriptibil... Atita lucru stiu si eu, dar legile actuale sint foarte incilcite si citeodata contradictorii. Asta o stim cu totii...
Multumesc, din nou, anticipat.
Discuție Student
Buna tuturor !

Ma aflu intr-o mare dilema. Am un amic care a absolvit facultatea anul acesta. Este angajat de doi ani, part - time la o firma.

El nu a anuntat la policlinca unde era arondat ca s-a angajat si a continuat sa beneficieze de retete gratuite. Acum ca a absolvit cei de la policlinica l-au intrebat daca se va angaja, sau daca intra in somaj. I s-a spus daca se va angaja sa se duca la casa de sanatate si sa incheie un contract.

In Legea asigurarilor sociale este prevazuta ca studentii pina in 26 de ani beneficiaza de gratuitate. Acum vin si intreb ce poate pati, avind in vedere ca el avea si venituri (sub 500 mii lei).

Multumesc anticipat pentru raspuns !
Discuție Legea 247/2005
Am depus o notificare, conform legii 10/2001, dar din pacate aceasta a ajuns dupa expirarea ultimului termen prelungit, motiv pentru care a fost respinsa. La aparitia legii 247/2005, mi-am pus problema ca as putea, eventual, sa repet notificarea, ca sa imi redobindesc proprietatea, dar nu imi dau seama daca exista o noua prelungire si care ar fi noul termen limita. Daca stie cineva raspunsul corect, il rog sa ma lumineze si pe mine !

Multumesc.
Răspuns la discuția salariu contabil
Buna ! Situatia mea este identica cu a ta. Lucrez cu norma redusa. Se stabileste numarul de ore pe care il vei lucra zilnic (de ex 2 ore) Se inmulteste acest numar cu totalul zilelor lucratoare dintr-o luna de 30 zile. Totalul orelor se inmulteste cu 16.279,10 lei/oră (HG 1515 / 18.12.2003) si obti salariul brut lunar. Ex 22 zile x 2 ore x 16.279,10 lei/oră = 716.280,40 lei; dar cum se recomanda ca salriile sa fie rotunde...700.000lei. Sper ca ti-am dat o idee.