Bună seara ! Aș dori să mă ajutați cu o nelămurire. Soacra mea este pensionată pe caz de boala de 16 ani, anul acesta urmând să iese definitiv însă d.na doctoră deși spunându.i să se prezinte în mai la expertiză, acum comisia a avut loc in februarie și pensia i.a fost suspendată pt neprezentare la comisie. Acum totul este suspendat , comisia este suspendată. Ce mai este de făcut pt. recuperarea pensiei? Mai este vreo șansă ? Mulțumesc anticipat !!!
Bună seara !!! Am și eu o rugăminte la d.voastră dacă mă puteti ajuta cu un sfat . Acum aproape 4 ani am contractat un credit de la un ifn in valoare de 1000 de lei, cu ,care bineinteles am rămas restant, ca acum după 4 ani si jumătate să mă trezesc cu poprire pe salariu de la acest i.f.n. in valoare de 18.000 de lei . M.i s.a poprit din această sumă deja 1000 de lei. Mai pot reuși cumva să scap de această datorie ? Pentru 1000 de lei, după 4 ani să m.i se oprească 18.000 de lei ? Ajutați-mă vă rog cu o rezolvare. Problema este că mai am si doi copii mici si un singur salariu in casă. Multumesc anticipat !!!!
Multumesc pentru raspuns!!! Dupa 1 an de zile daca nu ia la cunostinta de dreptul ei pot rezolva prin judecata dupa noul cod civil ? Am inteles ca se considera neacceptare de succesiune si isi pierde dreptul.
Buna ziua!! As dori sa ma ajutati intr-o problema. Tata a decedat anul acesta in 26 ianuarie. In 2012 a facut succesiunea dupa bunici intrand in posesia mostenirii. Tata s-a casatorit cu mama in 1987 iar in 1989 la 2 ani dupa nasterea mea a parasit domiciliul conjugal insa tata nu a divortat nici acum de ea desi in toata aceasta perioada s-a rupt orice legatura. Acum daca fac succesiunea dupa tata,are si ea,mama, dreptul la o parte din mostenire? Tata a facut tranzactie cu bunica mea cand a intrat in posesia mostenirii,dand-o in judecata pentru a intra in drepturi. Va rog mult ajutati-ma!!! Multumesc anticipat!!:(
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o mica problema.Sotia mea a nascut de curand,ea ia indemnizatie de crestere a copilului urmand o scoala postliceala in prezent.Are pensie de urams de mai bine de 10 ani de cand a decedat socrul meu. Mai poate avea dreptul legal de a mai beneficia si de aceasta pensie de urmas in cazul acesta????? Va rog mult ,am nevoie de u raspuns din partea d-voastra.Multumesc anticipat!!!
D-le avocat as dori sa ma ajutati cu un raspuns la doua probleme.
1.Sotia urmeaza cursuri la zi la o scoala postliceala si vreau sa-mi spuneti va rog daca poate beneficia de indemnizatia lunara de crestere a copilului si ce pasi ar trebui urmati pentru a beneficia de aceasta?
2.Sotia mea beneficiaza in prezent de pensie de urmas pentru ca inca nu am oficiat cununia civila.Are in prezent 22 ani.Mai poate beneficia in continuare de aceasta pensie dupa oficierea cununiei civile?? Va multumesc anticipat si astept un raspuns de la d-voastra.