Am adresat o petitie initiala catre primarie, dar nu am primit raspuns in termen de 30 de zile, conform legii. Am revenit cu o a doua petitie in care invocam obligativitatea trimiterii unui raspuns in termen legal, dar, din pacate, acelasi rezultat ... niciun raspuns. As dori sa ma adresez instantei, respectiv Sectiei de Contencios Administrativ, dar am inteles ca ar trebui indeplinita o procedura prealabila pentru a imi putea fi luata in considerare plangerea. In ce consta aceasta procedura in acest caz?
As dori sa stiu in ce masura este justificat faptul ca instanta ma obliga sa platesc taxa de timbru pt. desfintarea unor constructii aflate pe terenul meu, in masura in care aceste constructii nu imi apartin si nu au fost facute de catre mine, ba mai mult, au fost efectuate de catre cei pe care ii chem in instanta si care mi-au acaparat o suprafata din terenul meu. Conform expertizei topografice extrajudiciare pe care am efectuat-o si pe care am anexat-o la dosar dintr-o suprafata de 4000 de mp paratii mi-au acaparat 3800, una dintre constructiile lor se afla in totalitate pe terenul meu, iar alte doua se suprapun partial pe terenul meu.
Capetele de cerere sunt 1.granituirea, 2.eliberarea terenului-revendicare, 3.desfintarea constructiilor, 4.plata despagubirilor. Avand in vedere faptul ca doua capete de cerere au aceeasi finalitate, 2 si 3, in ce masura este justificata cererea instantei?
Detin un SRL pe care as dori sa il lichidez, el neavand activitate de aproximativ 2 ani de zile. In patrimoniul SRL-ului se afla un imobil si, de asemenea, datorii la furnizori de aproximativ 4000 RON. As dori sa stiu daca prin lichidare imobilul imi revine in calitate de unic actionar si care sunt costurile unui astfel de demers. De asemenea as dori sa stiu care sunt eventualele complicatii ce pot aparea si impiedica lichidarea.
Buna ziua! As dori o parere avizata referitoare la urmatoarea situatie: in urma unui proces penal, cu hotarare definitiva la data de 22.02.2010, am obtinut o despagubire morala pe care as vrea sa o incasez. Avand in vedere ca au trecut mai mult de 3 ani de la data hotararii se mai poate pune in aplicare sau s-a prescris? Multumesc!
Buna ziua!
As dori sa stiu care este taxa de timbru pentru o despagubire de 140.000 de euro intr-un proces civil pentru tulburare de posesie. Multumesc!
Buna ziua! As dori o parere avizata referitoare la urmatoarea situatie: in cazul unei datorii(restante) la asociatia de proprietari, sold plus penalizari, o suma platita in contul acesteia se scade din sold sau din penalizari? Multumesc!
Terenul de 4000 de mp este in coproprietatea mea si a unui prieten si este ipotecat la banca. Terenul de 2800 de mp cu care ne invecinam se afla in coproprietatea a 4 persoane. Ei si-au ingradit mult mai mult de 2800 de mp,, intrand practic pe terenul nostru si ocupandu-l in cea mai mare proportie, in plus construind pe el o cabana care acum este fizic pe terenul nostru, o fundatie, un put si o gradina. Noi nu dorim altceva decat aducerea lui la forma initiala. Multumesc!
Cum se procedează în cazul în care doresc să fac o plângere penală, pentru tulburare de posesie, împotriva a patru coproprietari ai unui teren cu care mă invecinez, dar nu cunosc datele de identificare ale acestora, cu excepția numelor, adresa, în special, fiindu-mi necesară în redactarea plângerii penale? Mulțumesc!