Buna ziua, am rugamintea sa ma lamuriti intr-o privinta.
Pe rolul Judecatoriei Cornetu se afla acum un dosar ca are ca obiect partajarea unui bun dobandit in timpul casatoriei cu fostul sot, care afirma ca pretul cu care a vandut un apartament ca bun propriu, este altul decat cel declarat in contractul de vanzare-cumparare autentificat la notariat.
Poate aceasta afirmatie sa constituie un motiv de anulare a acestui contract in conformitate cu prevederile Codului civil?
Asa cum s-a mentionat anterior corect este ca in contractul prin care vindeti imobilul bun propriu sa declarati pretul real, urmand ca in contractul prin care cumparati sa se mentioneze suma provenita din vanzarea bunului propriu, conform contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. ... de notar..., iar ca restul de pret reprezinta contributia comuna a sotilor. Pentru clarificare sa se mentioneze in contract cotele in care imobilul va fi detinut de cei doi soti.
eu nu locuiesc cu copilul acolo. m-am mutat la parintii mei inaintea inaintarii actiunii de divort
casa a fost cumparata cu mare parte din banii dobanditi de el urmare vanzarii unui imobil mostenit de la tatal sau
adica pretul a fost de 145.000 lei in 1999, si doar 15.000 lei din acesta a fost achitat dintr-un credit ipotecar. Ma gandesc ca va incerca sa demonstreze ce este doar bunul sau.
Buna seara,
In timpul casatoriei cu fostul am dobandit un imobil pe care dupa divort a ramas sa fie folosit de acesta fara efectuarea partajului.
Fostul sot s-a recasatorit si a cumparat cu actuala sotie un apartament, iar imobilul proprietatea noastra l-a inchiriat fara acte si fara acordul meu pentru a plati creditul apartamentului cumparat cu actulala sotie. Eu am gandit sa nu creez discutii, el sa se foloseasca de imobil pentru a achita creditul, iar apoi imobilul nostru sa il trecem pe numele fiului rezultat din casatoria noastra, dupa acesta va implini 18 ani.
In prezent am aflat ca fostul sot a inaintat in instanta o actiune pentru partajarea imobilului proprietatea noastra. Ma tem sincer ca va vinde imobilul dupa partaj si fiul nostru nu se va alege cu nimic din toata munca mea.
Ce pot face pentru a strange dovezi impotriva lui?
Pot solicita politiei ajutorul?
Fostul meu sot a inaintat instantei o actiune prin care solicita iesirea din indiviziune asupra unui bun imobil dobandit in timpul casatoriei.
Sincera sa fiu eu as fi dorit ca jumatatea mea sa ii revina fiului rezultat din casatoria noastra dar el nu a fost de acord. Ma gandisem sa donez copilului partea mea.
Probabil ca instanta ii va atribui imobilul acestuia si il va obliga la plata unei sulte.
In aceasta situatie poate solicita ca eu sa suport cheltuielile lui de judecata?
Conform noului cod de procedura civila nu ar trebui sa fiu chemata la mediere?
Va multumesc frumos. Asa gandeam si eu
Buna ziua,
Am o nelamurire referitoare la urmatorul aspect:
Intr-un proces de divort cu minor Judecatoria Cornetu pronunta la data de 21 mai 2013 o sentinta irevocabila in ceea ce priveste divortul a doi soti.
In data de 13 iunie 2013 sotul decedeaza.
Sentinta este comunicata in 28 iulie 2013 si ramane definitiva si irevocabila in data de 28. august 2013.
Pana la urma sotii sunt divortati avand in vedere ca in sentinta se mentioneaza ca divortul este irovocabil?
Mentionez ca sotia si-a schimbat deja, in baza sentintei, actul de identitate, permisul de conducere, actele masinii si chiar legitimatia de serviciu, deoarece prin sentinta s-a stabilit revenirea acesteia la numele de fata, iar certificatul de casatorie a ramas evident in dosarul de divort.
Va multumesc aniticipat.
Buna ziua,
Am avut pe rolul judecatoriei Cornetu un dosar privind majorarea pensiei de intretinere.
Am castigat in prima instanta dar tatal minorului considerand ca suma este mult prea mare a facut recurs.
Pot face o cerere prin care judecatoria sa trimita cat mai curand dosarul la Tribunalul Ilfov?
Cand as putea apoi face o cerere prin care sa se stabileasca termene mai scurte pentru judecarea cauzei?
Am neaparata nevoie de un avocat pentru recurs?
Mentionez ca "minunatul" tata nu contribuie decat cu suma de 125 lei in prezent iar instanta i-a stabilit plata unei sume lunare de 640 lei.
Va multumersc anticitpat!
Buna ziua,
As avea nevoie de o lamurire.
Anul trecut am facut o actiune de majorare a pensiei de intretinere pentru fiul minor ce mi-a fost incredintat spre creste si educare la pronuntarea divortului. Judecatoria Cornetu a pronuntat sentinta prin care obliga tatal sa plateasca suma de 640 lei lunar. tatalui i se pare mult prea mare aceasta suma de bani si stiu ca va face recurs.
Pot pune in executare o sentinta data de judecatoria competenta ce priveste plata pensiei de intretinere pentru minor chiar daca stiu ca tatal minorului urmeaza sa faca recurs?
Care ar fi temeiul juridic in baza caruia pot face cererea de plata la angajatorul tatalui?