avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Activitate dlcodrut

Activitate dlcodrut

Discuție Perimare dosar
Un dosar suspendat la tribunal in anul 2014, este repus pe rol în anul 2017. Cum reclamantul a decedat în anul 2015, ni s-a cerut lista moștenitorilor legali care, in prezent suntem citati mereu pentru prezentare la proces. Este posibilă repunerea pe rol după trei ani de la suspendare? Nu trebuia dată hotărâre de perimare la un an de la suspendare?
Vă mulțumesc!
Bună ziua,
In ce situații se poate introduce o acțiune în revendicare?
Am fost chemat în instanță pentru anularea Titlului de proprietate și PV de punere în posesie pentru un teren.. Pe baza actelor depuse și expertizei tehnico judiciare, acțiunea a fost respinsă, la fel și apelul. Acum sunt chemat în instanță de aceiași persoană, pentru același teren într-o acțiune în revendicare. Este posibil? Nu este o cauza deja judecată? Ce se poate întâmpla?
Buna ziua,
Impreuna cu sotul meu detinem o casa care este intabulata ca bun comun. Casa nu este finalizata in totalitate si fost construita din bani care au provenit in totalitate de la parintii mei, existand acte notariale in acest sens. Am doi copii si din anumite motive, am convenit cu sotul meu ca aceastei case sa-i fie schimbat regimul de proprietate si din bun comun sa devina bun propriu. Precizez ca nu exista nici o obiectie a sotului meu in acest sens.
Cum pot rezolva aceasta problema?
Va multumesc!
Sunt o persoană fizică. Cum pot schimba categoria de folosință a unui teren (actualmente declarat pășune) in teren arabil pentru înființarea unei plantații de arbuști fructiferi (mur, coacăze, zmeură)?
Am fost dat in judecata pentru anularea unor titluri de proprietate. In urma prezentarii probelor si a expertizei tehnice, instanta a respins actiunea si apelul, precizand ca acestea au fos eliberate corect atat ca amplasament cat si suprafata, pe baza actelor vechi de proprietate. Hotararea a ramas definitiva si irevocabila.
Acum sunt chemat in instanta de aceleasi persoane, pentru aceleasi terenuri intr-o actiune in revendicare formulata in baza unei hotarari judecatoresti mai vechi in care eu nu am fost parte (deci nu-mi este opozabila).
Intrebarea este daca pot invoca exceptia lucrului deja judecat.
Răspuns la discuția strain de succesiune
Da, stiam si de restul bunurilor (casa si terenuri) dar la prima succesiune au fost declarate doar bunurile mobile, bunurile imobile nu s-au declarat. Cand se va dezbate succesiunea dupa tatal meu, mai este valabila acea declaratie?
In anul 2007 s-a dezbatut succesiunea dupa decesul mamei mele. Suntem 2 frati si la aceasta sucesiune au fost declarate doar bunuri mobile (actiuni la o firma). Eu am dat declaratie ca renunt la acestea in favoarea fratelui meu. Ulterior, fara ca eu sa am cunostinta, la un alt notariat din alta localitate, fratele meu a deschis o succesiune suplimentara pentru terenuri si casa. In Certificatul de mostenitor eliberat eu sunt mentionata la "straini de succesiune".
Intrebarea mea este daca aceasta este o procedura corecta si ce mai pot face pentru a deveni mostenitoare a mamei mele, declaratia data la prima succesiune referindu-se strict la actiunile de la acea firma.
Va multumesc!
Buna ziua,
Am depus dosar la Apia pentru acordarea subventiei pentru terenuri agricole pe care le-am luat in folosinta de la fiica mea in baza unui Contract de Comodat incheiat la Primaria unde se afla terenurile. Fiind o suprafata de peste 20ha, pe anul 2015 valoarea subventiei a depasit 5000 Euro. Din nestiinta nu am facut nici o declaratie la ANAF.
Intrebarile mele sunt:
1. ce trebuie sa fac in aceasta situatie pentru intrarea in legalitate si ce documente eliberate de ANAF trebuie sa prezint la APIA pentru a beneficia de subventie si in anul 2016?
2. pentru pasunile permanente, e obligatoriu sa detii animale (oi)? cate anume la ha?
Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati.
Mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Era actionar la fondul proprietatea cu un numar de actiuni. Nu a ridicat dividendele pe anul trecut de la BRD (sau resttuiri de fond, nu stiu ce reprezinta). Urmeaza sa deschidem succesiunea si avem urmatoarele nelamuriri:
1. Cum introducem aceste actiuni si la ce valoare? Dar dividendele?
2. Era membru al unei obsti (terenuri forestiere) cu o anumita suprafata. Aceasta intra la succesiune? Cum?
3. Ce documente trebuie sa prezint notarului?
Va multumesc mult!