avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Activitate verde54

Activitate verde54

Răspuns la discuția Cand ma pot pensiona?
sunt nascut pe 09.06.1958
Am 55 de ani , pe data de 01.10.2013 fac 37 de ani de munca . Cand ma pot pensiona .
Am construit o casa impreuna cu sora sotiei . Aceasta casa de cand a fost construita ( 2003) a fost inchiriata unei firme . Profitand de increderea mea sotia s-a trecut in acte numai ea si sora , iar banii obtinuti din chirie intra intr-un cont unde este trecuta numai sotia si sora ei . In 2012 sotia a divortat ,iar eu nu beneficiez de nici un ban din chiria pe care se ia si in prezent . In 2007 eu am avut o interventie chirurgicala pe creier pentru extirparea unei tumori . Lucrez in prezent, dar salariu nu este mare ( 1014 ) net . Din acesti bani nu pot sa platesc taxele de timbru pentru a face partaj . Fosta sotie stie acest lucru si nu doreste sa ajungem la o intelegere amiabila decat in conditiile vrute de ea . Ce anume pot face in acest caz cand , ea beneficieaza de toate foloasele rezultate din chirie iar eu uneori nu pot sa-mi cumpar reteta lunara de medicamente si nici sa fac unele investigatii ( RMN , TC ) recomandate de medicul specialist sau analize care nu sunt decontate de CASMB .
Intabularea unei case pe care am construit-o eu, sotia si sora ei a fost facuta de fata propietarului de la care am cumparat terenul pe care s-a construit casa . Aceasta era si avocata la momentul respectiv . In actul de intabulare si cadastru eu nu am fost trecut , decat sotia si sora ei . Acest lucru a fost facut intentionat , de catre cele trei , in prezent acest lucru imi creaza anumite greutati . Se poate imputa ceva avocatei care a intabulat casa , pentru faptul ca eu nu am fost trecut in acte ? Poate fi acest act anulat ?
Sotia mea a divortat anul trecut ,parasind domiciliu cu fiul nostru de 16 ani . Divortul l-am facut la notar , dar partajul nu deoarece ea vroia sa ramana cu marea majoritate a bunurilor facute impreuna , lucru cu care eu nu am fost de acord .Stiind ca tin foarte mult la fiul meu , fosta sotie il implica in acest lucru si pe el , spunandu-i ca daca eu fac partajul el nu o sa mai aibe bani de meditatii sau de buzunar , sau de facultate . Din aceasta cauza baiatul, nu imi raspunde la telefon , nu doreste sa se mai intalneasca cu mine . Cand i-am reprosat fostei sotii acest lucru, mi-a raspuns ca baiatul este mare si ca trebuie sa stie . Nu mi se pare normal ca fiul meu in loc sa se gandeasca la scoala , sa invete , trebuie sa se gandeasca la niste lucruri care nu il privesc pe el . Se poate reclama undeva acest lucru ?
Am divortat la notar de comun acord ,insa partajul nu l-am facut inca , deoarece fosta sotie incearca prin toate modurile posibile , inclusiv prin al influienta pe copilul nostru impotriva mea , spunandu-i ca daca impartim in mod egal, el nu o sa mai poata merge la meditatii , in tabere , si altele . Eu daca accept sa ramana fosta sotie cu cea mai mare din bunurile facute impreuna , pot cere la un moment dat prestatie compensatorie , sau cand ar trebui sa cer acest lucru . Acest lucru intreb deoarece avand niste probleme de sanatate salariu pe care il am acum nu imi ajunge intotdeauna .
Pensia alimentara poate fi ceruta retroactiv ?
Discuție partaj
As dori sa stiu, daca in cazul unui divort pot face partaj pe un singur bun care are o anume valoare sau legea ma obliga sa fac partaj pe toate bunurile facute in timpul casatoriei . Asta deoarece taxa de timbru este mare si nu imi pot permite sa fac partaj pe toate bunurile . Va multumesc