avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate nebunel18

Activitate nebunel18

Este adevarat ca daca, ca de ex. esti condamnat pt. viol si recunosti si o alta fapa de viol, sau talharie, sau furt marunt, poti primi o micsorare a pedepsei?!
Răspuns la discuția Ce fel de infractiune?
bine, dar nu mi se normal ca daca omori pe cineva cu mainile goale, sa fii acuzat de "lovitura cauzatoare de moarte" iar daca porti de frica cu tine un cutit si te-ai aparat in disperare cu el la ceva mai mult..
doar daca vor fi vreodata trecute pe numele lui...si nu vei uita sa-l tot somati odata la 3 ani :)
Discuție Civil/Penal
Am castigat pe 278^1, problema este ca de nervi am depus o plangere pe civil si m-am constituit partea vicila pt. suma de 1000 lei daune materiale si 10 000 lei daune morale. In speta e vorba de o lovire si alte violente de doare 7-8 zile IML, insa individul a folosit o bota de basball pt. a ma agresa. (deci pericol social ridicat).
Pot sa primesc cei ~200 lei inapoi de la instanta civila acuma? si sa ma judec cu respectivul doar pe penal? sau daca il tin in scurt si pe penal si pe civil, imi va plati avocatul de 2 ori, deci e in avantajul meu.
vreau sa-l fac de cat mai multi bani, chiar daca eu nu vad nici un ban. doar vreau sa plateasca!
Nu sunt baiat rau... dar tipul m-a agresat de 2 ori, si cam vreau sa raspunda.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament

Nu se prescrie in 3 ani. 3 ani aveti dreptul sa va adresati instantei, apoi termenul nu se ia in considerare daca judecata tine 5 ani, ca de ex.

Dupa terminarea judecatii, va trebui din 3 in 3 ani sa faceti demersuri pt. recuperarea sumei de bani.

Sper ca nu i-ati cerut dobanda in acte ? Ca atunci o bai... adica sa ziceti ca ii dati 5000 lei cu dobanda de 5% sau sa va dea inapoi 6 000 lei...
Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, nicidecum de-al omori.
Este lovitura cauzatoare de moarte?

Dar daca tragi cu arma de vanatoare, ca de ex, cu scopul de-al rani pe in tip care fura dupa un teren agriol ? si evident tu vrei sa tragi la picioare nu la cap... si el moare chiar din cauza ranii de la picior.
3 instante, 3 solutii complet diferite? va referiti la dosarele disjunse?
Răspuns la discuția Greseala juridica evidenta.
Nu. Ma refer la greseli evidente, de exprimare, confuzie, etc. In speta este vorba de un 278^1 si nu vreau, din cauza unei greseli sa am probleme pe civil....
Foarte multi oameni pierd cu dreptatea in mana. Hai sa nu ne mai ascundem.
Domnule avocat,
va rog sa dezvoltati...