Depinde ce scrie in procura respectiva, daca scrie ca a fost imputernicit sa semneze si sa vanda imobilul bun comun dar nu scrie sa incaseze in numele dumneaei suma de bani care i se cuvine este discutabila problema. In fond, trebuie dovedit faptul ca nu a incasat acea suma de bani si nici cumnatul dvs. nu poate dovedi contrar (ca a incasat sora dvs.).
Trebuie sa ne oferiti mai multe detalii. In primul rand este important cuantumul creantei (sumei) pe care o aveti de platit. In functie de acest cuantum societatea respectiva poate solicita intrarea in insolventa a firmei dvs. si se pot aplica prevederile Legii nr. 85/2006 privind procedura insolventei conform carora tribunalul poate dispune ca o parte din pasivul societatii debitoare ajunsa in incetare de plati sa fie suportata de catre membrii organelor de conducere daca acestia prin activitatea lor culpabila au determinat ca societatea debitoare sa ajunga in incapacitate de plata, instanţa poate aprecia ca ajungerea societatii in stare de faliment se datoreaza paratei – administrator, poate aprecia ca administratorul a instrainat o parte din bunurile societatii inregistrate in bilanturile societatii fara a fi evidentiate in vreun fel incasarile obtinute in urma valorificarii respectivelor bunuri.
In situatia in care societatea nu are datorii, va recomand sa o dizolvati ca urmare a vointei asociatilor art. 227 alin. 1 lit. b si art. 235 din Legea nr. 31/1990 - trebuie sa le invocati.
Hotararea de dizolvare se publica in Monitorul Oficial, apoi trebuie sa asteptati 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial, termen in care orice persoana interesata poate face opozitie.
Ultimul pas consta in radierea (stergerea) societatii dvs. din Registrul Comertului.
Pentru radiere aveti nevoie de bilant special de lichidare si un certificat ANAF din care sa rezulte ca nu aveti datorii catre stat.
Buna seara. Pentru cesioarea unei societati comerciale cu raspundere limitata -SRL este necesara redactarea tuturor actelor aferente cesiunii, respectiv: hotarare AGA, act constitutiv actualizat, contract de cesiune, declaratie asociat, specimen de semnatura si apoi constituirea unui dosar si inregistrarea acestuia la Registrul Comertului de pe langa tribunalul in care aveti sediul social al societatii dvs. Motivarea inregistrarii acestor acte in Registrul Comertului consta in faptul ca pentru a deveni opozabile si tertelor persoane (persoanelor straine de actele semnate de dvs.) ele trebuie inregistrate in Registrul Comertului, concret pentru a produce efecte juridice trebuie sa le inregistrati.