avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Activitate mara60

Activitate mara60

Vă mulțumesc f mult!
Bună ziua! O cunoștință m-a rugat să accept să-și facă următorul buletin cu adresa mea (noastră) de domiciliu. Motivul este că nu are o proprietate în București, îi expiră buletinul și momentan trăiește în străinătate. Menționez că vechea adresă a persoanei este la un apartament care între timp s-a vândut și că apartamentul în care locuiesc eu este proprietatea mea și a soțului. Întrebarea este dacă acceptul nostru în această privință implică vreo obligație legală față de persoana respectivă. Nu se pune problema să locuim împreună. Vă mulțumesc!
Buna seara!
Dorim sa cumparam un apartament cu o situatie ciudata (descrisa si sustinuta de proprietar si agentul imobiliar): actualul proprietar a cumparat acum 7-8 ani cu credit bancar, n-a mai putut achita ratele, apartamentul i-a fost luat de banca de putin timp. Totusi el are acces in apartament (!?) si in plus a reusit sa-l rascumpere de la banca prin intermediul unui prieten. Deci noi ar urma sa-l cumparam de la prieten. Nu am vazut inca actele, dar am vrea sa stim daca e vreun pericol sa fim cumva pacaliti in aceasta actiune si la ce anume sa fim atenti daca totusi ne hotaram sa cumparam apartamentul.
Va multumesc anticipat.
Cu bine!
Discuție Mostenire
Situatie: 2 batrani sot-sotie, fara copii - fiecare are nepoti de frate. El moare, iar ea isi face succesiunea si mosteneste tot, doarece incheiasera in timpul vietii un act prin care isi lasau totul reciproc. Doua intrebari: daca ea nu face nici un act, cine mosteneste averea? Daca ea face un act de donatie pentru nepotul ei, ceilalti (nepotii sotului) mai au vreun drept la mostenire? Se poate contesta actul de donatie? Multumesc
Răspuns la discuția Contributii la pfa cu venit zero
Aveti dreptate, nu am dat suficiente informatii. Acum sunt in somaj. Acolo mi s-a spus ca voi primi in continuare indemnizatia de somaj, daca veniturile obtinute din alte activitati (oricare, inclusiv ca PFA) sunt sub 500 lei. Deci, deoarece nu am garantia veniturilor din PFA inca din primele luni, as dori sa declar activitatea PFA pe 0 pt a nu pierde indemnizatia. Mentionez ca PFA-ul urmeaza sa-l deschid, de ex. in luna mai sau iunie. Am inteles ca in max 15 zile de la obtinerea documentelor de la Reg. Com. trebuie sa merg la ANAF sa declar ca exist ca PFA si un venit estimat. Poate fi acesta 0 pana la sfarsitul anului? Intelesesem ca ar trebui sa fie minimum 750 lei (salariu min pe economie), deci mai mare de 500. Aici e nelamurirea: nu vreau sa pierd somajul pt un venit estimat pe care-l voi obtine sau nu, dar vreau pe viitor un PFA prin care sa obtin venituri, dupa ce ies din somaj. Va multumesc f mult.
Daca PFA-ul este pe 0 (nu are activitate) trebuie sa plateasca ceva: sanatate, impozit...? Cat timp poate ramane PFA-ul pe 0? Multumesc.
Discuție PFA
O persoana aflata in somaj poate sa-si deschida un PFA? Daca acest PFA nu inregistreaza venituri imediat dupa infiintare, se pierde dreptul la somaj? Multumesc.
Discuție agricultura
Exista o institutie similara OPC-ului careia ma pot adresa in legatura cu divergentele pe care le am cu o firma care a arendat un teren ce-mi apartine, sau apelez la OPC sau ANPC? E vorba de rezilierea unui contract fara a fi anuntata, arendarea de catre alta firma fara a fi anuntata, neplata drepturilor care mi se cuveneau etc. Multumesc.
Discuție document ANAF
Am nevoie de un document de la ANAF, care sa contina veniturile mele pe anul 2011 si faptul ca nu am datorii la bugetul de stat. Care este numele documentului pe care trebuie sa-l cer? Sunt persoana fizica si nu am inregistrat decat venituri din salariu.