avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 263 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate stealthO3

Activitate stealthO3

Buna. Referitor la amenzile privind recesamantul sau neparticiparea la recesamant, vreau sa va intreb, daca m-am trezit cu un bilet in usa si pe bilet scrie ca sunt nevoit sa-i sun eu sa vina cu recesamantul (desi cand mi l-au pus eram acasa si nu au batut in usa) si eu nu pot fi la cheremul lor. Ma pot trezi cu amenda? poate aceasta fii contestata in instanta. eu nu am timp/nu vreau sa-i sun eu ca sa ma recenzeze, daca atunci cand au fost la usa mea nici macar nu s-au sinchisit sa bata ca sa le deschid.
Da, mai are un fiu.
Am si eu cateva intrebari despre intabulare.Vreau sa stiu ce modalitate de a te intabula pe un teren este in avantajul meu tinand cont de faptul ca pe terenul despre care vorbesc este proprietar socrul meu si el ar vrea sa ne cedeze mie si sotie prin ”donatie”.Am ajuns astazi la notar si acesta ne-a recomandat contractul de vanzare cumparare pentru a se evita eventualele conflicte.
Vreau sa stiu ce presupune acest contract avand in vedere ca socrul ne cedeaza terenul gratuit insa noi trebuie sa stabilim o anumita suma reprezentand valoarea terenului.Ce modalitate de a ma intabula mai usor si in avantaj imi recomandati si care este suma minima pe care trebuie sa o stabilesc (sa reprezinte valoarea terenului).Suprafata acestuia este de 1839 mp.
De aproximativ 1 an, lunar ne viziteaza o anume doamna Adina.
Doamna Adina este interesata de intreprinderea individuala a tatalui meu inclusiv cati mp are magazinul ce produse se vand cel mai bine..etc. Mentionez faptul ca desi nu s-a legitimat cu nimic de ex CI sau legitimatie sau vre-un mandat..ea zice ca vine din partea unui producator sau distribuitor si ca trebuie sa scaneze anumite produse care le au parintii in gestiune in special ciocolata,cafeaua si detergentii.
Mi se pare suspect faptul ca doamna Adina zice ca face un recesamant sau un fel de statistica a produselor si ca ne viziteaza lunar sa scaneze produsele mai sus mentionate pe cand la alte magazine nici nu s-a pomenit de asa ceva.
Intrebarea e : Ce anume urmareste si ce drept are sa verifice magazinul ..si mai exact pentru cine lucreaza aceasta doamna?
Sotia mea a nascut in 04.02.2013 si incepand cu data de 08.02.2013 am primit 5 zile pentru eveniment in familie urmand ca in data de 15.02.2013 sa reiau activitatea.Bun. In data de 08.02.2013 am depus la angajator o cerere de suspendare a CIM(incepand cu data de 15.02.2013) in vederea obtinerii CCC o copie a certificatului de nastere a fetitei,o adeverinta tip pe care trebuie sa o complecteze angajatorul cu situatia salariilor si o declaratie pe propria raspundere a sotiei ca nu a fost salariata(nu a beneficiat de nici un fel de indemnizatie prenatal sau lauzie)ca este studenta la zi. Acum intrebarea mea e daca angajatorul refuza cererea mea de suspendare a CIM sau intarzie cu aprobarea ei pana la data de 15.02.2013...la cine ar trebui sa apelez?Eu nu mai pot ramane la servici si am nevoie de decizia de suspendare de la angajator cat mai repede.Mentionez faptul ca doamnele de la personal mi-au cerut tot felul de acte care nu sunt prevazute in actele ce sunt necesare obtuinerii CCC de exemplu mi-au cerut o adeverinta de Centrul Militar Judetean (de recrutare)si o adeverinta de la finante pentru sotie care sa dovedeasca ca nu a fost angajata.Eu cred ca toate aceste acte ce-mi sunt cerute..sunt in incercarea de am incetini depunerea dosarului la Primaria de unde apartin.Multumesc
Concediul vreau sa il iau eu si ma intreb daca trebuie sa-mi anunt angajatorul ca vreau CCC cu o perioada determinata inainte?..sau doar dupa cele 42 zile de lauzie ale sotiei?
Mentionez faptul ca nu am discutat cu nici un coleg de servici si nici cu cei de la personalul R.A ca sotia urmeaza sa nasca si eu vreau CCC.
Lucrez de 18 luni la o R.A, sotia mea urmeaza sa nasca in februarie, ea este studenta(la buget)..vreau sa stiu daca eu sau sotia beneficiem de concediu CCC avand in vedere faptul ca eu am ceva probleme la servici si sunt amenintat cu desfacerea contractului de munca pana la data nasterii..Va multumesc anticipat!