avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Activitate mauzer

Activitate mauzer

Am un client (prieten) care a suferit o dauna, i s-a inmanat RCA insa a dorit sa isi repare auto in regie proprie. Asa ca efectuat un deviz estimatv la un service agreat de asigurator care a estimat valoarea reparatiilor la aproximativ 5800 lei. Pagugitul a depus la asigurator cererea de a i se vira banii, dorind sa isi repare auto in regie proprie, insa acestia i-au vira in cont aproximativ 2800 lei, fara vreo alta explicatie. Pagubitul a facut o sesizare la CSA insa acestia i-au comunicat ca suma asiguratorului, de 2800 lei este corecta. Ideea este ca asiguratorul a subevaluat cu foarte mult toata reparatia, desi la realizarea devizului de 5800 lei service-ul a folosit programul Audatex, agreat de asiguratori.
Ce posibilitati si sanse mai are pagubitul de a-si recupera banii pana la concurenta sumei stabilita prin deviz?
Va multumesc!
O societate comerciala este utilizator in cadrul unui contract de leasing cu privire la un autoturism cu care isi desfasoara activitatea. Evident ca acel contract a fost unul standard, fara posibilitate de negociere, si prin prisma clauzelor inserate, s-au facturat mai multe penalitati, nu s-au trimis facturile ci doar s-au emis, etc.
Problema care se ridica este daca acea societate este consumator in intelesul art.2 pct2 din OUG 21/1992 unde se defineste ca fiind "orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale".
In primul rand va trebui sa fii citat procedural. La ceea ce ai relatat, se poate ca impotriva ta sa fi inceput urmarirea penala pt detinere droguri consum, art.4 al.1 L 143/2000, insa poate iti aduci aminte ce fel de declaratii ai semnat la Parchet. Scrise de tine sau de procuror, tipizate. Ti s-a adus la cunostinta vreo invinuire, desi e posibil ca sa nu iti fi spus expres acest lucru. Intr-adevar cu siguranta vei fi citat in acel proces ca martor, pt ca pt a fi trimis in judecata ca inc. trebuia sa iti prezinte materialul de urmarire penala/dosarul, ceea ce nu s-a intamplat din ceea ce spui. Desigur ca se poate sa te trimita in jud si in lipsa, daca a facut formele in acest sens.
Ideea e ca la adresa unde figurezi cu domiciliul sa fie cineva care sa te anunta de orice act pe care il primesti.
Iar in urmarire nu poti fi dat decat daca ai un mandat de arestare emis pe numele tau. Care se poate emite si in lipsa, numai dupa indeplinirea procedurii de citare la adresa la care figurezi cu domiciliu sau fara forme legale.
Politistii te vor sicana oricum, profitand de aceasta sperietura a ta, coroborata si cu necunoasetrea procedurilor, care e de inteles. Ca idee, la ce Parchet/DIICOT ai fost?
Răspuns la discuția Uscatorie inchiriata???
Cei direct afectati inseamna sa fie pe acelasi palier, sau sa aiba perete/plafon/tavan comun? Ca daca e ok sa fiu pe acelasi palier, e ok. Daca tre sa ai perete comun, atunci e o problema.
Răspuns la discuția Uscatorie inchiriata???
Mi se pare relativ usor de reziliat acel contract intrucat nu indeplineste conditiile necesare de valabilitate cu privire la un termen si un pret determinat, deci nu poate fi catalogat ca fiind de inchiriere.
Iar prin calificarea lui in altceva, aceasta trebuie sa aiba loc in limitele prev. de art 39 din L.230/2007, ceea ce va fi destul de greu de facut.
problema me este cu privire la calitatea pers care poate introduce o asemenea actiune...
Dispunerea de spatiile comune se face cu acordul a jumatate plus 1 dintre proprietari, inclusiv a vecinilor directi. Ideea e daca jumatate plus 1 e de acord, la fel si vecinii directi, eu fiind pe acelasi palier-parter cu spatiul dar neavand perete comun. Trebuie expres si acordul meu, sau doar al celui care se invecineaza perete in perete/etaj???
Si mai am nevoie de vreun ”accept” din partea staff ului?
E mai usor daca sunt de aceeasi parere cu mine si accepta si ei sa introduca actiunea??

P.S. Evident ca, asa cum a precizat, are niste obligatii doar in caz de necesitate, fix cum am precizat, dar nu se mentioneaza cine stabileste daca acele reparatii-renovari sunt necesare. De ex. in ultimii 5 ani a renovat o data casa scarii, insa facuta de mantuiala. Si credeti-ma ca nu sunt rautacios.B-)
Buna ziua.
Locuiesc la parter, unde sunt inca 2 apartamente precum si o camera cu destinatie uscatorie. Problema e ca acea camera este folosita de catre o SC in baza unui "contract de inchiriere" din 1996 cu Asociatia de locatari, contract care este incheiat pe termen nelimitat, fara specificarea vreunui pret, cu obligatii in sarcina SC, de plata a chelt comune, intretinere "pe cat posibil" subsolului si de zugravire a casei scarii, o data pe an, "in functie de necesitate".
Se precizeaza in contract ca Asociatia se angajeaza sa lase in posesie exclusiva si sa nu il tulbure, nici in caz de schimbare a Comitetului Asociatiei, avand un tabel cu consimtamantul locatarilor de la nivelul anului 1996.
Nu stiu la momentul actual daca SC se mai bucura de "sustinerea" presedintelui, administratorului, sau Ad. Gen , insa in mod cert respectivul "contract" este anulabil in instanta.
Precizez ca respectiva SC foloseste acel spatiu ca depozitare, nu cred ca e declarat la Registrul Comertului ca punct de lucru, Iar eu nu ma invecinez direct (pereti) cu acest spatiu.
Ideea e ce modalitati am de a actiona in instanta pentru anularea respectivului contract si evacuarea SC, daca nu ma bucur de sprijin din partea staff ului? Sau ce varianta am ca acel spatiu sa revina locatarilor cu destinatia sa originala?
Va multumesc.
Răspuns la discuția SOCIETATE IN DIZOLVARE
Precizez ca am subinchiriat catre o pers fizica, foarte apropiata, care la randul sau efectueaza inchirierile.
Ideea e ca daca se radiaza societatea care a inchiriat prima, x, cea care are contract de inchiriere cu proprietarul pe termen lung, pers fizica poate opune contractul sau de subinchiriere cu societatea (radiata), x, catre proprietarul-locator?
Acest aspect este valabil si pentru un contract de asociere in participatiune? Presupunand ca o parte din contractul de asociere in participatiune pierde capacitatea, fiind radiata, x, mai poate fi opozabil acel contract catre proprietar?
Care ar fi avantajele si dezavantajele unui contract de subinchiriere vs contract de asociere in participatiune si a doua parte sa fie persoana juridica (sc) vs persoana fizica. Evident contracte incheiate anterior dispunerii dizolvarii .
Multumesc anticipat pt orice idee.
Răspuns la discuția SOCIETATE IN DIZOLVARE
Si atunci ce ar trebui sa fac pentru a mentine aceasta societate cu capac. de exercitiu? Mentionez ca soc are incheiate contracte cu termene lungi fff avantajoase si eventuala sa lichidare/radiere ar duce la rezilierea acelor contracte. Mai precis are niste spatii inchiriate la sume super ok, platite in avans, spatii pe care le-a subinchiriat, termenul expirand in 5 ani.
Răspuns la discuția SOCIETATE IN DIZOLVARE
dar daca nu mai sunt in termenul de recurs? mentionez ca am aceeasi speta, insa persoana respectiva a aflat de incheierea de dizolvare pronuntata in iunie 2006 si publicata in MOf in dec.2006 abia acum, in aug. 2009, cand a si depus bilanturile restante.
In incheiere se precizeaza ca termenul de recurs este de 30 zile de la publicare in MOf.
Am facut recurs totusi.... si...
Ce parere aveti?
Buna ziua. Am mare nevoie de opinii motivate.
X este cumparator de buna credinta pe Legea 112, insa nu isi intabuleaza contractul, iar ulterior, proprietarul de drept, pe calea unei actiuni in revendicare castiga imobilul, insa pe capatul secundar de cerere, se respinge ca neintemeiata anularea contractului de cumparare a lui x, motivandu-se cu practica CEDO.
X se afla in situatia de avea un titlu perfect valabil, insa neintabulat, dar nu poate recupera nici imobilul pierdut pe calea actiunii in revendicare, imobil din care a si fost evacuat ulterior, insa nici nu si-a recuperat pretul platit prin contractul de vanzare-cumparare intemeiat pe L. 112 cu Romconfort.
Asadar ne aflam in situatia de a fi atat fara imobil cat si fara banii platiti cu titlul de pret in 1996, iar raportat la Legea 1/2009, nu pot solicita restituirea valorii actualizate a imobilului intrucat legea prevede expres ca titlul sa fie desfiintat.
Ce solutii imi oferiti, ori pentru recuperarea imobilului, ori pentru recuperarea valorii actualizate a imobilului.
Va multumesc si va stau la dispozitie cu alte detalii.