avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Activitate dangabi78

Activitate dangabi78

Intreb pentru ca un expert contabil mi-a spus ca se recupereaza suma bruta, pt ca de fapt cu acea suma a fost prejudiciat bugetul institutiei si nu stiu cum sa procedez. Daca se recupereaza doar suma neta, cum se regleaza diferentele la cntributii si impozit? Prin declaratie rectificativa?
Am urmatoarea intrebare.: Cum se calculeaza suma pe care trebuie sa o restituie un salariat pentru sporul de control financiar preventiv incasat necuvenit? Suma de restituit va fi formata din contravaloarea bruta a sporului sau din contravaloarea neta a acestuia? Va multumesc!
Daca diferenta bruta dintre venitul incasat si venitul plafonat este de 7396 lei, cat va fi suma neta ce trebuie restituita?
Iar pt suma de 7396 se vor calcula contributii si impozit ce se vor compensa cu contributiile si impozitul din lunile urmatoare?
Va multumesc pt raspuns. Problema este ca salariatul respectiv doreste, ca din diferenta neta ce reiese ca o are de restituit sa i se scada diferentele la contributii si impozit platite in plus. Este corect?
Spor control financiar preventiv propriu. Buna ziua! Sporul de 10% pentru controlul financiar preventiv se acorda si pentru lunile in care nu se exercita aceasta activitate deoarece nu exista operatiuni supuse controlului? Dar sporul pt conditii vatamatoare se acorda si pt zilele in care salariatul se afla la cursuri de perfectionare platite de institutie?
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: trebuie sa calculez suma de restituit de catre un angajat care are venitul salarial plafonat la nivelul celui al viceprimarului, si in unele luni, datorita sporurilor, l-a depasit. Cum procedez?
Bunicul meu a fost proprietarul unui teren intravilan cf act de proprietate din anul 1935, teren pe care il foloseste familia mea si in prezent. Problema e ca acest teren nu apare si in titlul de proprietate emis in 1995 cf legii 18/1991, pt ca el nu a intrat in cooperativa agricola ci a fost cultivat in continuare de bunicii mei. Mai grav e ca dintr- o eroare a autoritatilor locale el apare in titlul de proprietate al unui alt satean. Ce putem face in aceasta situatie?? Cine e de fapt considerat proprietar al terenului, noi pe baza actului din 1935 si pt ca il folosim sau vecinul pt ca apare trecut in titlul lui??
Buna ziua! Va rog sa ma indrumati ce mai pot face in urmatoarea problema:
Dupa decesul bunicilor mei, mama a constatat ca in titlul de proprietate emis in 1995 nu este trecuta o suprafata de 2000 mp intravilan, supraf ce nu fusese intrata in colectiv si pt care detinem un act de proprietate datat din anul 1935.Mentionez ca acest teren a fost folosit, respectiv cultivat de catre familia mea din anul 1935 pana in prezent. Problema e ca nu figureaza in titlul de proprietate al bunicilor mei ( deci nu putem face succesiunea), si mai mult decat atat, el este trecut in titlul de proprietate al vecinului meu, fara nici o baza legala. Am facut rost si de copii de pe titlurile de proprietate ale proprietarilor invecinati cu respectivul teren si acolo figureaza ca vecin bunicul meu. Am depus cerere la primaria din comuna insotita de actele doveditoare, ei ne-au dat dreptate dar au inaintat dosarul mai departe la comisia judeteana de reconstituire a dreptului de proprietate care a hotarat insa ca cererea e tardiva cf legii 18/1991, si drept urmare nu ni s-a dat castig de cauza.Unde am gresit?? si ce pot face in continuare??