avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Activitate mariusbt1

Activitate mariusbt1

inchiriere apartament si casa. am un apartament care doresc sa il dau in chirie si mai am 2 case in acceasi curte[ o casa in care locuiesc eu ,iar o casa pe care doresc sa o dau inchirie. a .cum este cel mai bine sa dau spre chirie un apartament? dar si una din case? cu contact de inchiriere? b.poate chiriasul sa schimbe yala la apartament sau casa fara acodul meu? poate sa subinchirieze apartamentul sau casa? daca nu plateste intretinerea[ are restante la gaz,curent] cum pot sa il fac ca sa le plateasca? sau in cazul in care strica ceva din casa ce ii pot face[cum recupar paguba]? c. exp: daca uita gazul deschis sau din greseala uita o lumanare aprinsa si ia foc casa. ce pot sa ii fac la chirias? daca chiriasul nu are bunuri pe numele sau. cum il pot executa silit incaz de dezastru? daca el doreste sa subinchirieze [altei persoane] casa care o are in chirie , avand in vedere ca casa este in curtea mea , poate face acest lucru? daca eu sunt proprietar in curte si nu accept ca alte persoane[ dubioase] pe care chiriasii le aduc sa intre in curtea mea fara acordul meu? sau trebuie sa accept obligatoriu deoarece asa vrea cel care asa vrea chiriasul.
Discuție teapa olx
am dat o teapa pe olx, in 2017 colet trimis prin posta ,trimitand in loc de produsul respectiv care era in anunt un produs mai ieftin.acum dupa 3 ani, . ieri ma trezesc cu politia la usa si imi spune ca trebuie sa vin cu ei la politie pentru o declaratie..vreau sa spun ca eu i-am trimis aparatul de ras ,iar el mi-a facut plangere penala la politia din judetul de unde este persoana respectiva .acum 1 zi pe data de 21 -7 -2020, am fost citat la politie sa dau declaratie. am dat declaratie precum ca i-am trimis aparatul care era in anunt si nicidecum alt aparat de ras si ca nu ma fac vinovat de vreo fapta penala. acum politia din judetul meu trebuie sa trimita scrisoarea in judetul respectivei persoane carre a facut reclamatia. acum ce se poate intampla? voi fi chemat sa ma deplasez la politia din judetul respectivului? daca nu pot sa ma deplasez in judetul respectiv[al celui care a facut plangerea] din cauza ca nu lucrez+ ca am diabet si ciroza ] ce metode ar fi sa iau legatura cu ei? trebuie neaparat sa merg in judetul respectiv? daca in cazul in care ei considera ca trebuie sa imi dea amenda penala, eu pot face contestatie [eu argumentand ca i-am trimis respectivul aparat,iar el spunand ca i-am dat altul]. astept un raspuns.
cum sa fie violare de domiciliu cand chiriasul nu are nici un contrct de inchiriere si nu este el proprietar. ce poti face. eu vin si ami sparg usa de la casa ,iar o persoana pe care o primesc sa stea la mine ma da la politie ca i-am spart usa de la casa,dar defapt nu este casa lui. faci plangere la politie dar eu cred ca nu rezolva nimic,pentru ca il pot da afara oricand daca nu exista un contract. cu filmarea ar mai mege
Discuție furt telefon
o persoana are un telefon la vanzare si vrea 500 lei pe el ,are cutie,garantie. il sun si ai spun ca vreau sa cumpar telefonu si unde ne pute intalni sa il vad,probez. ma intalnesc cu persoana respectiva[aici vreau sa spun ca eram numai noi doi].probez telefonul, vad ca functioneaza,ii dau banii 500 lei pe el si plec. dupa o zi ma trezesc cu reclamatie la politie cum ca i-am furat telefonul, ce mi se poate intampla,deoarece eu i-am platit telefonul, iar el spune ca de fapt nu i-am platit telefonul si il-am furat. voi fi chemat la politie sa dau o declaratie cum sa-au petrecut lucrurile si pana la urma ce se v-a intampla?[ eu ami sustin declaratia ca i-am platit telefonul,iar el sustine ca nu i-am dat nici un ban pe el[ ca i l-am furat.
buna ziua.as dori sa intreb : daca am hepatita c si diabet tip 2 , dar am lucrati doar 2 ani pe cartea de munca, ce trebuie sa fac ca sa pot lua cat de cat o piensie pentru medicamente [ medicamente pentru hepatita si diabet] . trebuie sa am internari? sau cum trebuie procedat. am aflat in 2017 ca am diabet si hepatita c cand am fost la un control.
Răspuns la discuția noul cod penal
eu m-am referit la noul cod penal care intra in vigoare din inanuarie 2018
Discuție noul cod penal
buna ziua . cum se pedepseste : abuzul de incredere , inselaciunea, furtul simplu, furtul calificat ,etc in noul cod penal? 2. abuzul de incredere mai intra la codul penal?
Răspuns la discuția schimb
daca am trimis coletul de buna voie ,este un schimb, nu sau cerut bani.pot face ceva cu politia sau ami spune ca daca am trimis de buna voie pachetul nu au ce sa faca decat sa ma adresez instantei. politia poate sa spuna : e ca si cum i-ai fi trimis unui prieten o scrisoare si l-ai fi dat pe mana politiei ca el a primito.
Discuție schimb
am avut la vanzare un telefon galaxy j5 iar cineva m-a intrebat daca nu vreau sa fac un schimb cu el,dandu-mi la schimb un laptop asus. am acceptat si am pus coletul la posta. acum baiatul nu raspunde la telefon ,nici email,iar pachetul nu a ajuns la mine nici in ziua de azi. am ramas cu telefonul dat si nu am primit nimic la schimb.telefonul valora 800 lei. imi mai pot recupera banii?
buna ziua. am gasit un anunt cu munca la domiciliu si anume: asamblat jucarii, asamblat diferite lucruri,etc. am vorbit cu respectivul la telefon si i-am spus ca sunt interesat. mi-a spus ca ami v-a trimite coletul cu produsele pentru asamblare, dar cand ridic coletul trebuie sa platesc 50 lei, deoarece nu mi le poate oferi gratis. mi-a mai spus ca dupa ce le asamblez trebuie sa le pun la vanzare pe diferite siteuri iar in urma vanzarii produselor sa ami opresc 50% din vanzare ,iar cealalta 50% sa il trimit lui prin mandat postal. nu se face nici un contract intre noi. daca produsele trimise sunt mai mici decat valoarea coletului( 50 lei) ,iar in urma muncii depuse de mine ,nu pot vinde acele produse, pot face plangere pentru inselatorie? sau nu este inselatorie? va multumesc!