avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Activitate leeloo6_5

Activitate leeloo6_5

Discuție urgent !!!
am nevoie de carnetul meu de munca, dar fostul angajator nu mi l-a dat nici pana acum.In cat timp de la demisie trebuie inregistrata aceasta la ITM? daca angajatorul nu a facut asta, pot trimite o instiintare la ITM?
cum se procedeaza? fostul angajator e pasibil de amenda in cazul in care nu a respectat termenul de inchidere a cartii de munca?

multumesc anticipat
Răspuns la discuția urgent!!!!
da, la 2 contracte individuale de munca cu norma intreaga, fiecare cu 8 ore,numai ca al 2 contract de munca e formal, eu nu o sa mai prestez inca 8 ore de serviciu.Eu inchiriez unei firme o diploma si pt ca ei sa poata folosi diploma mea eu trebuie sa fiu angajata cu norma intreaga la ei.
Ce sanctiuni exista in cazul in care cineva descopera ca am 2 contracte de munca cu norma intreaga (dc acest lucru o sa fie posibil, bineinteles) ?

cu stima,
Discuție e adevarat??
am citit in codul muncii ca pentru neplata salariului, angajatorul este pasibil pe langa salariul aferent si de daunele morale ale angajatului.Eu mi-am dat demisia pe 22 dec si pana acum nu am primit nici un ban.as putea cere despagubiri??as putea sa o dau in judecata? cum se procedeaza?pot sa-i trimit o notificare sa o sperii?

va multumesc anticipat
Discuție urgent!!!!
stiu ca e ilegal sa ai 2 carti de munca cu norma intreaga, dar ce implicatii pot avea eu ca persoana fizica?la ce ma expun eu? dar firma?
Răspuns la discuția ore suplimentare
acelasi lucru mi s-a intamplat si mie.un an intreg de ore suplimentare si sambete si cateva duminici lucrate.nu am nici o dovada decat in prima parte a anului o condica de prezenta unde eram obligati sa trecem orele de program nu cele pe care le lucram.singurul lucru care l-ar putea demonstra aceasta condica,care nu stiu daca mai exista, este faptul ca am lucrat si sambata.alta dovezi,care nu stiu daca pot constitui "probe" sunt : sambata mergeam la lucru pt a face vanzari,deci se poate demonstra prezenta noastra la birou din facturiere si chitantiere, firma de paza si programul de pe usa.
se savarsesc multe abuzuri din partea angajatorilor.Tot ce putem noi ca angajati sa facem este sa nu mai acceptam acest lucru,trebuie sa se gaseasca un angajator care sa-si respecte angajatii,nu putem lasa mereu de la noi, pt ca noi din acel salariu pe care ni-l dau ei traim, ei nu mor de foame pt cateva sute de mii pe luna, dar noi da.

acum mare lucru nu ai ce sa mai faci, dar pe viitor intreaba-i de o condica sau o monitorizare electronica, stiu ca exista, o sa ma interesez la o firma care plateste orele suplimentare si sambetele sa vedem ce metoda aplica ei.
si inainte de a semna un contract sau a accepta un job, fii sigur ca tot ce se discuta, se afla si pe hartie si nu raman numai promisiuni desarte.

imi pare rau de tot ce se intampla
Buna ziua,

1.Am 2 CIM, unul cu norma intreaga si unul cu jumatate de norma, respectiv 2 ore/zi.Sunt pe firme diferite, dar care colaboreaza.Cum se face calculul CO neefectuat? primesc nr de zile numai de pe urma CIM cu norma intreaga?nu stiu daca este vorba de cumul de functii, stiu ca angajatorul mi-a facut asa pt ca era mai bine pt firma, dar eu nu am lucrat cele 2 ore/zi de pe al 2 CIM si nu am indeplinit nici o functie.E normal?am observat acum ca ceva nu e in regula pt ca eu imi calculasem altfel CO neefectuat in urma demisiei.as vrea sa mai intreb daca nu exagerez cu aceasta intrebare cat ar trebui sa primesc la un salariu de 1240 ron si 12 zile ramase.
2. daca eu am lucrat din 15 aug 2005 pana in 22 dec 2006 si mi-am luat numai 9 zile concediu in 2006, pot cere in afara de zilele de pe 2006 si zilele de pe 2005?

va multumesc