avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate Ama0606

Activitate Ama0606

Buna seara! Copilul a fost plecat intr-o vizita de studiu in Japonia printr-un ONG. Coordonatorul de grup, care “taie si spânzura” in acest ONG a lasat nesupravegheat grupul de 32 de minori (inclusiv copilul meu) in Japonia, dar mai usor de dovedit lipsa lui de interes este ca i-a lasat neînsoțiți la Aeroportul Otopeni(la întoarcere), deoarece el a plecat cu un alt grup in alta țara, astfel ca, din cate am inteles a primit Interdicție sa mai fie însoțitor de minori in acest aeroport. Bineînțeles ca domnul se comporta obraznic si cu parintii, nu se poate face niciun fel de dialog cu dansul, iar criticile de pe Facebook si le șterge, astfel ca viitoarele “victime”, părinți si copii,nu stiu la ce se expun daca vor sa plece prin acest ONG. Întrebarile mele sunt: —pot face o plângere pentru ca coordonatorul nu a respectat procura notariala in ceea ce privește însoțirea minorului? —unde s-ar încadra fapta lui? —fiind din localități diferite, unde se face sesizarea/plângerea? —cum pot ajunge sa sesisez ca acest ONG are probleme de organizare? Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri. Imi cer scuze daca nu am încadrat corect subiectul.
Răspuns la discuția Pensie întreținere minor
Fiind un “adult responsabil”, domnul locuiește cu mama si își ascunde sursele de venit. Oricum, mi-e lehamite... Voiam doar sa inteleg corect Hotărârea Judecătorească. Va mulțumesc pentru sprijin!
Răspuns la discuția Pensie întreținere minor
Domnul in cauza se odihnește. Spune ca nu are loc de munca. Va mulțumesc pentru raspuns!
Buna ziua! Ce înseamnă “Dispune obligarea reclamantului la plata lunară catre pârâta a unei pensii de întreținere in cota de 25% din venitul lunar net, dar nu mai putin decât salariul minim pe economie”. Nu inteleg daca este vorba de 25% din salariul minim net pe economie sau tot salariul minim. Va mulțumesc!
Buna dimineata! Ma confrunt cu o dilema. In situația in care tatăl beneficiază de Indemnizatie reparatorie cf. Legii 341/02004, acesta este obligat la plata pensiei de întreținere pentru minor din aceasta indemnizație (1/4 conform Hotărârii Judecătorești)?Daca da, cum poate mama, fiind parintele custodian, sa intre in posesia sumei de bani cuvenite? Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Buna seara. Va rog sa ma ajutați in legătura cu o problema ce tine de administrația blocului. La subsolul blocului in care locuiesc, avem o defecțiune la țeava/ coturi apa calda, defecțiune ce afectează trei scări. Ca urmare a acestui fapt, administratora a închis robinetul de la subsol pentru a se evita pierderile de apa si de o luna, o parte din locatari nu avem apa calda. Spun ca "o parte", pentru ca sunt si locatari racordați la gaz. Dna administrator invoca scuze diferite cum ca: 1. avem datornici in bloc si nu are fonduri pentru a plăti firma de reparații, 2. reparația revine doar celor rămași neracordati la gaz, 3. au fost doua firme si ca au refuzat reparația pe motiv ca este mizerie la beci... Va rog sa-mi Spune-ți, in calitate de locatar, fara datorii la întreținere si fara apa calda, ce pot face? (În afara de dus cu ligheanul in continuare) Si as mai dori sa stiu daca cele trei scuze ale administratorei sunt si legale, dar mai ales oprirea apei de atâta timp. Din discuția cu doamna administrator, inteleg ca nici nu are de gand sa se agite prea tare pt remediere si ma îndeamnă sa ma racordez la gaz sau sa imi cumpăr încălzitor :((
Un minor (11 ani) are voie legal, sa aibe cont pe facebook?
Discuție Bunuri in comun
Sunt mama unui copilas de 11 ani rezultat din prima căsătorie. In urma partajului am dobândit un apartament. M-am recasatorit si am ales acel acord cu bunuri comune. Actualul sot are si el un copil. Doresc sa știu dacă imobilul dobândit înaintea casatoriei ii rămâne de drept copilului meu sau se împarte?
Sunt divortata cu un minor in custodie. Fostul sot beneficiază de indemnizatie de revolutionar. Din aceasta indemnizatie se face oprire de 25% pentru pensia de întreținere minor?
Va multimesc!