avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate ppp974273

Activitate ppp974273

Buna ziua,
Sunt 5 mostenitori ai unui teren agricol. Am hotarat vânzarea întregului teren unuia dintre arendasii terenului si am facut procura cumparatorului sa poata vinde-cumpara in numele mostenitorilor iar 1/5 din suma sa o vireze in contul unui mostenitor iar 4/5 in contul uneia dintre mostenitoare, aflate in azil.
1/5 din suma convenita a fost rapid virata in contul unuia dintre mostenitori dar restul nu a fost achitat, in ciuda insistentelor mostenitorilor.
Dupa o avertizare prealabila, dupa aproape 5 luni, 3 mostenitori am revocat procura initiala (Inafara persoanei din azil) si am sistat demersurile de vanzare.
Intrebare= Se putea vinde-cumpara 1/5 din teren fara iesirea din indiviziune?
Mentionez ca actul de revocare a fost comunicat notarului care a facut procura initiala, arendasului cumparator si primariei de care apartine terenul.

Multumesc anticipat pentru posibilitatea de a posta si a primi raspunsuri competente.
Cu stima, Eugenia Abrudan-Oradea
Multumesc pt raspuns.
La multi ani!
Am o nelamurire: am inteles ca cei care au beneficiat de OUG100/2008 nu mai primesc acum cresterea cu 50% a puctului de pensie. Pensia de baza , careia i s-a aplicat OUG 100/2008 si pensia de baza careia i se aplica actuala crestere cu 50% apunctului de pensie, au valori discrepante.
Daca dupa un stagiu complet de cotizare in gr 1, la calcularea pensiei se aplica legi diferite, nu se creeaza o inechitate?
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Răspuns la discuția Blocare cont pensie
Decizia irevocabila este in fata mea. Procesul ulterior, cu acea cale extraordinara de atac, nu a fost adus la cunostinta celor implicati,(nici a avocatului) nici sentinta aceea. Acum, dupa executarea silita face avocatul recursul in anulare iar noi, alt proces de contestare a modului executarii silite si implicarii intr-un proces fara sa fim notificati nici macar de sentinta finala de returnare a banilor. Nu te poti sustrage de la o obligatie de plata daca nu ai cunostinta de existenta ei.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Blocare cont pensie
Este valabila postarea recenta. Am descris ca sentinta irevocabila prin care a primit banii a fost atacata, fara stirea noastra , si castigata de Petrom, De aceea am fost executati silit. In acest proces, fixat in 5 nov la Bucuresti, nu contest respectiva sentinta, ci faptul ca nu am stiut de proces si sentinta si contest modul de executare silita, ca al unui infractor, mod care mai adauga sumei initiale si alte cheltuieli mari. Toate informatiile le=am aflat dupa blocarea contului. Nici macar avocatul care a castigat irevocabil sentinta prin care s-au dat banii nu a primit notificari despre redeschiderea procesului: de aceasta parte se ocupa acum el facand CONTESTATIE IN ANULARE.
Nu inteleg cum se poate face executare silita, chiar cu titlu executoriu, fara sa stii ca esti implicat intr-un proces, fara sa afli de o sentinta care te obliga sa restitui banii. Returnam banii dupa sentinta, fara sa ma sustrag, fara sa trebuiasca sa platesc sume aberante executorului.
Multumesc pt atentie si raspuns.
Răspuns la discuția Blocare cont pensie
ppp974273 a scris:

Buna seara,
Sotul meu a castigat in instanta, in urma unui proces colectiv, drepturi banesti pe care le=a incasat. Azi s-a trezit cu contul de pensie blocat, fara nici o instiintare nici de la fostul angajator,( pe care il banuim ca a facut blocarea) nici de la avocatul care s-a ocupat de proces. Culmea este ca nici banca la care i se vireaza in cont pensia nu l-a instiintat ca are contul de pensie blocat. E corect sa nu-si anunte banca clientul ca ii blocheaza contul? Ce acte trebuie sa ii parvina bancii pentru ca sa blocheze un cont? Chiar daca procesul a fost colectiv, nu trebuia anuntat nominal sotul ca trebuie sa restituie o suma, cat si ce reprezinta? Cum se poate bloca un cont fara o somatie prealabila de plata?
Maine dimineata va merge sotul la banca sa vada despre ce e vorba.
Multumesc anticipat pentru eventualele sugestii si informatii.
Cu stima, Eugenia- Oradea


Buna ziua,
Completez postarea anterioara. In urma unui proces colectiv, sotul a primit o suma de la Petrom, avand o sentinta irevocabila din 2009. In 2015 se trezeste cu contul de pensie blocat, nefiind avizat de nimeni. Mergand inapoi pe firul evenimentelor am aflat din demersurile proprii ca Petrom a atacat sentinta irevocabila si a obtinut o sentinta prin care banii trebuiau restituiti. Nu am fost notificati de proces, nici de sentinta. Petrom a cerut unei firme de recuperare sa execute silit suma, motivand ca ne sustragem platii. Avand sentinta de executare silita, firma de executori a blocat contul. Nu am fost notificati nici despre inceperea demersurilor de executare silita, nici macar o somatie, direct s-a trecut la blocarea contului. La suma initiala se adauga cheltuielile de executare, reactualizate.
Prin contactarea firmei de recuperare(de care am aflat la banca, cu f mare greutate, considerandu-se confidentiale actele primite), am obtinut actele premergatoare executarii silite dar si un email prin care FIRMA DE RECUPERARE RECUNOASTE CA NU AM PRIMIT ACTELE SI SOMATIILE DEOARECE S-AU REINTORS LA FIRMA LOR, ADRESA SOTULUI FIIND INCOMPLETA INCA DE LA PETROM.
Contul in banca a fost gasit dar adresa pt notificare, nu! Locuim la aceeasi adresa de 38 de ani iar sotul a fost angajat al Petrom mai multi ani, cu drept de semnatura la banca.
Mai sunt si alte persoane in situatia sotului dar nici una nu s-a gandit sa conteste in instanta, ca noi, procedura defectuoasa a executarii silite, neparcurgerea etapelor, lipsa notificarilor, a viciilor de procedura,etc.
Noi contestam si modul cum a procedat Petrom, fara sa notifice despre deschiderea unui proces si existenta sentintei ce obliga la restituirea banilor.
Fara cunostinte juridice, dar am intentat proces pe cont propriu, deocamdata fara avocat.
Din Oradea, trebuie sa mergem la proces la Bucuresti, sa platim o taxa pt actele executorului, taxa de timbru si...emotiile.
Doresc o parere sincera, oricum am intrat in hora si trebuie sa jucam, ce sanse de reusita avem? Am solicitat si daune morale, suma de 5000 euro, suma care este de fapt in joc.
Multumesc pentru orice parere sau sfat.
Buna seara,
Sotul meu a castigat in instanta, in urma unui proces colectiv, drepturi banesti pe care le=a incasat. Azi s-a trezit cu contul de pensie blocat, fara nici o instiintare nici de la fostul angajator,( pe care il banuim ca a facut blocarea) nici de la avocatul care s-a ocupat de proces. Culmea este ca nici banca la care i se vireaza in cont pensia nu l-a instiintat ca are contul de pensie blocat. E corect sa nu-si anunte banca clientul ca ii blocheaza contul? Ce acte trebuie sa ii parvina bancii pentru ca sa blocheze un cont? Chiar daca procesul a fost colectiv, nu trebuia anuntat nominal sotul ca trebuie sa restituie o suma, cat si ce reprezinta? Cum se poate bloca un cont fara o somatie prealabila de plata?
Maine dimineata va merge sotul la banca sa vada despre ce e vorba.
Multumesc anticipat pentru eventualele sugestii si informatii.
Cu stima, Eugenia- Oradea
Presedintele este "marioneta" administratorului. Nu au mai tinut adunare generala de cel putin 5 ani si nici nu vor, motivand ca nu este prezentza satisfacatoare si sa nu se cheltuie bani degeaba pe inchirierea unei sali. Conducerea as.propr. este subordonata intereselor primariei, nu ale proprietarilor. Facturi eronate , consumuri fictive, nu ar trebui sa le accepte administratorul, nu sa le si repartizeze suparandu-se daca cineva le contesta. Multumesc pt raspuns.
Buna ziua,
Sunt proprietara unui ap. dintr-o scara de bloc, contorizata, in cadrul unei asociatii de proprietari.
Factura la incalzire afisata in ian 2015, pentru dec 2014, a fost cu 250% mai mare decat in luna anterioara, desi nu am avut temperaturi foarte scazute. Am fost singura care am contestat in scris la Termoficare, Protectia Consumatorului, Primarie(Compartimentul "Indrumare si control as. propr"). Explicatia a fost ca s-a consumat mai mult combustibil. Fara diferente mari de temperatura, pe dec. am platit 25 Gcal fata de 10 Gcal in nov.
Precizez ca administratorul as. propr. a fost putin deranjat de demersurile mele oficiale, spunand ca peste tot in oras au fost facturi mai mari. Dar chiar asa?
In 25 martie am avut o avarie la incalzire(s-a spart o teava veche) iar instalatorul chemat de administrator nu a izolat doar partea avariata ci a golit toata instalatia de incalzire a blocului. Locatarii am hotarat sa nu mai reparam si sa pornim incalzirea(nebanuind ca mai urmeaza aproape o luna de frig) deoarece aveam programata in luna aprilie inlocuirea instalatiei comune de incalzire.
Stupoare in mai cand ni se repartizeaza consumul a 10 Gcal pe aprilie.
Administratorul, care stia de avarie, accepta factura fara sa o conteste si repartizeaza cheltuielile.
Am inceput o alta serie de reclamatii oficiale in urma carora S.C.termoficare Oradea a procedat la stornarea din factura lunii aprilie a cantitatii de 10,4 Gcal.
Raspunsul oficial a fost ca neinregistrand,"s-a presupus ca este defect contorul si consumul de energie termica s-a calculat conform clauzelor contractuale".
Care clauze, ca locatarii nu stiu nimic!
Mai mult decat atat, intr-un raspuns oficial primit de la Primaria Oradea dupa a doua reclamatie, se recunoaste ca "in luna ianuarie 2015 contorul a fost defect, iar determinarea consumului de energie termica s=a facut in functie de SET stipulata in contract si consumul specific mediu rezultat la toate blocurile la care contoarele au functionat racordate la acelasi punct termic".
Iar se face referire la un contract necunoscut de noi iar SET nu este ceva constant, avand in vedere debransarile din bloc si reactualizarile SET.

Am deci dovada clara a calcularii incorecte a consumurilor. Nu avem garantia ca iarna viitoare va fi altfel. Am solicitat oficial S.C Termoficare sa imi puna la dispozitie contractul mentionat, Gcal facturate in ultimii 3 ani(pt a vedea cat de des am mai avut consum de 25 Gcal pe luna), recalcularea facturii pe ianuarie si aviz metrologic pentru contor.
Mentionez ca administratorul as. propr este impotriva demersurilor mele.
M-am gandit sa dau in judecata S.C Termoficare si Primaria(care acopera faradelegile CET si Termoficare) dar dureaza mult procesele iar financiar, nu imi permit. (Locatarii nu contribuie la cheltuieli doar vor beneficiile unui eventual succes). Eu sunt "prea mica pentru un razboi atat de mare".
Mi s-a sugerat sa fac o plangere la DNA pt. calcularea frauduloasa a consumurilor, neglijenta in serviciu.
Ce ma sfatuiti?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi si pentru rabdarea de a-mi citi randurile.
Cu respect, E.A. -Oradea
Am precizat ca am platit in aceeasi zi, cat si unde, desi intelegerea initiala, verbala, era o suma fixa, derizorie fata de ceea ce am platit. Nu am dovezi decat recunoasterea lor in scris ca au incasat suma. Eu personal nu mai doresc nimic de la ei dar sunt sigura ca nu am fost prima PROASTA, ca victima am fost doar a prostiei mele. Vreau doar sa sesizez felul in care actioneaza pentru a fi de ajutor altora. Poate fi urmarita masina lor(doar dupa ce le-am dat banii am sesizat ca numarul din fata al masinii-galben- nu era identic cu placuta din fata), daca au mai fost plangeri. Acum sunt sigura ca sunt membri unui grup organizat, axat pe diferite forme de inselaciune.
Nu vreau decat sa ajut cu informatiile mele si nu sunt sigura daca trebuie sa fac acest lucru fara sa ma pun in pericol. Nu atat faptul ca insala pe cineva dar faptul ca pur si simplu dezlantuie o teroare verbala si psihica (iar nu am dovezi) pentru a intra in posesia banilor obtinuti necinstit. Metodele lor vreau sa le devoalez dar , s-o spun pe sleau, mi-e frica ca tiganii vor afla de informatiile mele chiar de la cineva care ar trebui sa pastreze confidentialitatea.
Intrebarea mea este : pot fi de ajutor cu informatiile mele sau doar ma complic cu o sesizare?