avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Activitate Medve82

Activitate Medve82

Buna ziua,

O fundatie cu activitate sociala din Romania accepta un voluntar din SUA pentru o perioada de 9 luni, Acest voluntar trebuie sa depuna o serie de acte la Serviciul de Imigrari intre care si "dovada politei de asigurare civila" icheiat de organizatia gazda, pe baza art. 69 lit.f din OUG 194/2002,
Cei de la Serviciul de Imigrari nu au putut da un raspuns concret ce tip de asigurare asteapta, specficand, ca fiecare asigurator are alta denumire pentru polita respectiva. Asiguratorii la care am apelat printr-un broker de asigurari imi cer sa specific concret ce tip de asigurare dorim sa incheiam.
Pana la urma ce tip de asigurare sa cer de la asiguratori? Poate imi dati si un exepmlu concret?
Multumesc!

Buna ziua!
In ce conditii poate o asociatie (ONG si nu asociatie de locatari/proprietari) plati o persoana fizica (fara orice forma de autorizare) care presteaza un anumit serviciu asocatiei pe o perioada de cateva zile?
Cazul concret:
Asociatia noastra organizeaza o tabera cu activitati de dezvoltare personala pentru adulti si familii cu o durata de 4-7 zile. Cum pot plati legal de exemplu o bucatareasa si ajutorii ei sau o persoana care sa aiba grija de copiii participantilor pe durata , Mentionez, ca aceste persoane nu detin nici o firma sau autorizatie pe baza caruia sa imi emite facturi.
Erau asa numitele "Contracte civile", dar am inteles ca nu mai se mai poate incheia intre o PJ si o PF. Contabilii pe care am intrebat dau din umar ca nu exista mod legal pentru astfel de situatii. Ori le angajez pe aceste persoane, ori fac ei un PFA sau SRL si pe baza unor contracte de prestari servicii ei emit factura.
Multumesc pentru ajutor,
Buna ziua!
Inainte de toate va rog sa ascultati "povestea" noastra:
Suntem proprietari intr-un bloc cu 170 garsoniere. Majoritatea locatarilor batrani sau chiriasi. Totul parea OK pana cand am aflat ca administratorul blocului a furat o suma imensa de la o alta asociatie de locatari. In acel moment locatarii am cerut ajutorul presedintelui asociatiei si a cenzorului sa facem o verificare, daca la noi nu face acceasi chestii. Luni de zile presedintele si cenzorul ne asigura ca la noi totul este OK. Dar intr-o zi "cineva"(anonim) din bloc a afisat o copie de pe o sentinta judecatoreasca, ca asociatia are o datorie de cca. 32.000 lei la termoficare, si cei de la termoficare ne ameninta cu debransare. A fost convocat adunarea generala, unde asteptam sa apare si admnistratorul blocului, dar acesta a disparut de tot, dupa ce 2 zile inainte de adunare a scos toate actele din biroul asociatiei, cu pretextul de verificare amanunta la sediul lui. Dupa ce aflam mai multe detalii despre procesul cu termoficare, si au mai iesit la iveala lipde de sume importante din casa asociatiei, in total cca 80.000 lei cu fondul de rulment cu tot, adunarea a hotarat ca sa fie schimbat administratorul, presedintele si cenzorul. Cu ajutorul celor de la Federatia Asociatiilor de Proprietari am ales un nou comitet, presedinte, administrator si cenzor. Dar situatia banilor disparuti a ramas nerezolvat. Noul comitet, impreuna cu noul presedinte al asociatiei oriunde cauta solutii (primarie, pokitie) gaseste usi inchise. Actele contabile sunt disparute cu administratorul cu tot. Fostul presedinte trage din umari, "nu stie nimic".
Intrebarea mea este: Care sunt pasii care trebuie urmat, ca acesti oameni sa fie trasi la raspundere? La ce institutii sau organe trebuie apelat?
Va multumesc pentru ajutor si sfaturi.
Multumesc pentru lamurire!
Buna ziua,

Datorita unei dificultati financiare nu am reusit sa platesc din octombrie 2012 intretinerea la asociatie, acumuland o datorie de cca. 1400 lei. Acum trebuie sa platesc o penalizare de 230 lei. In perioada octombrie 2012 - martie 2013 venitul pe familie aveam 200 lei/luna, sotia fiind casnica fara venituri, iar eu avand angajare pe 2 ore lucrand ca voluntar la o fundatie, si activitate independenta pe PFA fara venit realizat. Din martie 2013 sotia s-a angajat cu carte de munca avand salar net 1000 de lei.
Mentionez ca de 5 ani de cand stau in bloc am avut intretinerea platita la zi pana anul trecut. Totodata in perioada aceasta dificila nu am apelat la niciun fel de ajutor din partea statului, primariei sau ajutor de termoficare, avand increderea ca problema noastra se va rezolva in scurt timp.
Abia acum am reusit sa obtinem un credit de nevoi personale de la o banca pe baza salariului sotiei mele, din care putem plati toata suma restanta.
Intrebarea este urmatoarea:
Se poate aplica in cazul meu Legea 175/2010 pentru perioada octombrie 2012 - martie 2013? Daca da? Cum sa procedez sa fiu scutit de penalizare?
Multumesc pentru raspuns!
Cu Respect
M.
Răspuns la discuția Declaratia 601?
Multumesc pentru raspuns.
Discuție Declaratia 601?
Buna ziua,

Detin un PFA din 2011, dar nu am fost angajat la nici-o alta firma pana in 10.01.2013. Anul trecut am platit contributiile la sanatate si pensie. As vrea ca de anul acesta sa nu mai platesc fiind angajat cu carte de munca, dar doresc sa continui si activitatea pe PFA. Intrebarea mea este, ca pe declaratia de 601 ce trebuie sa bifez (motivul cererii) ca sa fie in regula?
Multumesc pt. ajutor!

A.