avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate ursu67

Activitate ursu67

Bună ziua, stau într-un duplex, iar vecinul meu și-a tras centrală pe gaz, problema este că nu pot deschide geamul de la bucătărie din cauză că îmi intră mai tot timpul fumul de la gazele arse - chiar și când este închis - . Hornul din peretele său este la vreun metru de geamul meu din bucătărie și nu știu la ce distanță legală trebuie să fie de geamul meu sau măcar de peretele comun, Copiii mei inhalează gazul ars și nu pot mânca sau sta foarte mult în bucătărie sau în baie când funcționează centrala lui . Ce să fac ? Să chem pe cineva de la pompieri ? Mulțumesc frumos.
Bună ziua, am scris două volume de poezie într-un tiraj foarte mic, trebuie să depun declarație de venit la ANAF dacă pun spre vânzare cărțile la vreo librărie online? Mulțumesc.
Bună ziua, fac un gard pe terenul meu între mine și un vecin, aș vrea să știu dacă aș putea să-l oblig legal să plătească jumătate din costuri. Mulțumesc.
Răspuns la discuția titlu nobiliar


Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

V-am explicat cum se transmit asemenea titluri fara dubii fiind in cauza
TITLRILE NOBILIARE se transmit PRIN descendenta de SANGE nu prin afini!
Vreti sa va puneti un insemn heralfdic, e treaba dumneavoastra, intrebarea e cine va recunoaste.
Recunoasterea de catre casele nobiliare se face doar prin descendenta de sange.
Restul ... se pot numi regi, printi ai Danemarcei, avem destui care-si spun Napoleon sau chiar Nero si Caligula. Puteti sa va atribuiti ca insemn heraldic si coroana regala Romana sau .... cine va opreste?
Doar ca veti fi tratat ca atare!
Daca puteti demonstra descendenta de sange (descendenta directa nu prin afini), atunci sunteti indreptatit sa va adresati casei princiare care a acordat titlul nobiliar aratand descendenta prin inscrisuri si solicitand sa va recunoasca acel titlu printr-un inscris oficial.

Da, aveți dreptate e și costisitor, totuși am o rudă , un medic care și-a recuperat titlul și vreo opteci hectare de pădure, culmea, prin Ucraina. Mulțumesc oricum, eu nu-mi permit,..,,, Doar să-l prind în toane bune pe fiul lui Otto de Habsburg.... Dar pentru un titlu cavaleresc care oricum nu valorează nici cât o ceapă degerată nu prea merită.... Cu respect...! Poate doar semnul heraldic am să-l recuperez pentru copii. Toate cele bune...
Răspuns la discuția titlu nobiliar


CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Din punctul meu de vedere puteti sa folositi fără nici o problemă ce titlu doriti.Atat timp cat în societatea post-decembristă au existat și există membrii ai unor ordine cavalerești dispărute de sute de ani,printi,regi fără nici o legatura cu Casa Regală a Romaniei .Dvs cel puțin moral puteti sa va faceti carti de vizita cu unul din titlurile purtate de strămoșii dvs.

Poate , dar aș vrea să port blazonul oficial sau să-l pot transmite mai departe d,p.d.v legal.
Atâta timp cât a fost acordat de împărat unchiului străbunicului meu, nu cred că am dreptul, dar am să mai cercetez. Mulțumesc.Cred că strict urmașii acestuia au acest drept. Oricum, nu prea mai contează...
e multă umblătură , bani și timp prea puțin. Mulțumesc... Constantin Isopescu-Grecul , sau Constantin cavaler de Isopescu- Grecul sau Konstantin Ritter von Isopescu - Grecul fiul lui Dimitrie Isopescu, a fost profesor universitar, doctor în drept, rector la Universitatea din Cernăuți, deputat și ministru în Guvernul de la Viena. Industriaș, a pus bazele industriei lemnului în Bucovina. A primit Ordinul Frantz Joseph în grad de comandor, fiind consilierul împăratului. A fost ridicat la rangul de cavaler al Imperiului în 4 iunie 1913 de către împărat, care i-a recunoscut originea veche nobiliară românească, fiind felicitat și de prim-ministrul Imperiului, Karl Von Sturgkh ( Gazeta Transilvaniei - Știri, nr. 121 din 5 iunie 1913 ). A militat pentru drepturile românilor din Bucovina și unirea acesteia cu România împreună cu cavalerii de Flondor, cu baronii de Hurmuzachi și alte personalități. A colaborat cu Iuliu Maniu în PNȚ, a fost prieten cu Nicolae Iorga, a fost senator în Parlamentul României, vice-președintele Camerei Deputaților,comisar al regelui Ferdinand I și a fost primul ambasador al României în Praga. A avut și o activitate literară și publicistică eminentă. Merită amintit că fiul său, Radu Isopescu (1878-1974), văr de gradul II cu stră-străbunicul meu, ofițer în Marina Austriacă și căsătorit cu baroana Herta Heidenhoffer, fiica unui feldmareșal imperial austriac, s-a duelat cu Istvan, fiul amiralului Horthy al Ungariei, aliatul lui Adolf Hitler.


Anexe

Blazonul familiei nobiliare Isopescu
Familia Isopescu avea ca însemn heraldic, stema - blazonul familiei este reprezentat de cinci stele, cea din mijloc fiind mai mare, toate fiind încadrate într-un dreptunghi, cu baza de jos în acoladă.



Discuție titlu nobiliar
Bună ziua, istoria recentă și mai puțin recentă , face ca să am în familie anumite personalități care au purtat ranguri și titluri din mica nobilime , datorită unor merite culturale cu precădere, în fostul Ducat al Bucovinei în vremea imperiului habsburgic și în vremea regatului. Un unchi a fost consilier personal al împăratului Franz Josef , iar altul al regelui Ferdinand I. Rudele nu sunt pe linie directă sangvină, cum s-ar spune, și ca să fiu mai exemplificativ, unchiul sau și unii dintre unchii străbunicului meu au titluri de cavaleri și comandori al imperiului austro-ungar , ca să nu mai punem la socoteală tot felul de căsătorii aranjate cu baronese , mareșali, etc.... deci străbunicul meu , fost ofițer și el, le este nepot , și cam atât .
Întrebarea mea firească sau nefirească ar fi - aș avea dreptul la a moșteni una dintre aceste titluri nobiliare, chiar dacă nu suntem pe aceeași linie de sânge din momentul dobândirii acelor ranguri de către unii dintre acei unchi , ei având evident alți urmași ???? Adică se moștenesc titlurile doar pe cale pur sangvină sau aș putea pretinde și eu vreo calitate oarecare onorifică? Mulțumesc frumos .
Bună ziua, am 52 de ani , sunt șomer de peste 3 ani , am primit o ofertă de angajare de la o firmă
, aș vrea să vă întreb dacă această firmă va primi subvenția de 2250 lei un an de zile, prevăzută în lege pentru angajare șomeri peste 45 de ani.. Mulțumesc.
Bună ziua, am cumpărat de la primărie, la licitație, un teren arabil intravilan. Îmi vor cere și TVA sau nu ? Cât este TVA - ul ? Mulțumesc.
Discuție pagube
A fost un incendiu la o locuință duplex din apropiere din cauza unui scurt- circuit , eu stau tot într-o asemenea locuință , mă asigur anual, dar dacă se întâmplă același lucru din apartamentul vecinului sau al meu, se pot cere daune dacă se constată că incendiul a pornit de la unul din noi ? Sau se dă asigurarea ? Mulțumesc.
Răspuns la discuția licitație la primărie
O fi. Mi se pare un joc de noroc, o alba-neagra. Lasă loc de speculații . Cu strigare ar fi mai corect.
Adrian Dimitriu a scris:

nu este licitatie cu strigare. fiecare proprietar/ organizator are posibilitatea sa aleaga modul de atribuire. e legal.