Mă numesc Raducanu Bogdan, Sunt proprietarul unui magazin gsm din centru Bucurestiului.
Sediul firmei a fost călcat de hoți pe data de 28.06.2022 la 05.02 dimineață.
Prejudiciul este undeva la 60.000ron - 70.000ron.
Incidentul a fost filmat de camerele de luat vederi(4k) din firma. Pe inregistrari se vede fata unui fost angajat al firmei și încă trei indivizi de etnie roma. Toata spargerea a durat 2 minute.
Cazul a fost mediatizat aparand pe canalele de știri și la Acces Direct și il puteti gasii pe internet cautand "spargere în centru capitalei".
Cazul a fost preluat de polițiștii Secției 14.
Problema este ca nu se face nimic în acest dosar din ce observ fiind luat in ras de către cei de la Secția 14.
Pentru început am primit o amendă de 22000roni pentru neefectuarea analizei de risc securitate. La refuzul meu de a semna procesul verbal politistul s-a exprimat ca îmi va da 22000roni ori 3 pentru ca sunt trei firme la acea adresa. Acest Proces verbal trebuie contestat.
Va rog sa-mi recomandati un avocat sa ma reprezente în relațiile cu instituțiile statului. Doresc un avocat cinstit, puternic si care sa acorde interes cu privire la aspectele relatate si aspectelor ce vor urma ce vor urma.
Sunt acuzat de evaziune fiscala fiindca in perioada 2013-2016 am vandut telefoane pe internet(site-ul okazii.ro).
Nu am fost autorizat. Eu intermediam(prestam un serviciu in baza unui comision) aceste telefoane. Aveam anumite anunturi postate pe okazii.ro iar cand un client dorea produsul eu aveam 3 zile in care sa il trimit prin fancourier. Il cautam pe olx unde era mai ieftin si il trimiteam. La fiecare produs am castigat 100-200ron si am vandut aproximativ 1700 de telefoane.
In Raportul de Constatare pe care l-a intocmit anaf-ul reiese faptul ca faceam comert cu amanuntul deci la fiecare produs pe care l-am vandut acesti mi-au adaugat tva-ul si impozitul pe profit la suma de vanzare a produsului. Intrarile nu sunt trecute in acest Raport -- eu cumparam produsele cu plata cash si scoteam banii de la Bancomat.
Asa am ajuns la niste sume uriase de aproximativ 300.000euro pe care trebuie sa le platesc ANAF.
Acum sunt in proces si se va cere o expertiza contabila. Va rog din suflet sa ma lamuriti(din punctul dv de vedere) care credeti ca ar fii metodologia de calcul al expretizei? in ce caz se merge ca o activitate de vanzare a produselor cu amanuntul sau intermediere.
Deasemenea as dorii, daca se poate, sa ma ajute cineva(avocat, expert contabil) specializat pe partea financiar contabila(contracost bineinteles).
Dragi contabili am si eu o mare problema. Am fost acuzat de evaziune fiscala fiindca in perioada 2013-2016 am vandut telefoane pe internet. Nu am fost autorizat. Eu intermediam(prestam un serviciu in baza unui comision) aceste telefoane. In raportul de constatare pe care l-a intocmit anaf-ul reiese faptul ca faceam comert cu amanuntul deci la fiecare produs pe care l-am vandut acesti mi-au adaugat tva-ul si impozitul pe profit. Asa am ajuns la niste sume uriase de aproximativ 300.000euro pe care trebuie sa le platesc statului roman. Acum sunt in proces si se va cere o expertiza contabila.
Va rog din suflet sa ma lamuriti(din punctul dv de vedere) care credeti ca ar fii metodologia de calcul al expretizei? in ce caz se merge ca o activitate de vanzare a produselor cu amanuntul sau intermediere. Mentionez ca aveam anunturi pe okazii.ro si cand cineva imi dadea o comanda cautam un produs pe olx si castigam 100 200 roni la produs.
Da. Sper ca expertiza contabila sa stabileasca fapul ca eu faceam o prestare de serviciu(comision) in baza unei tranzactii si nu faptul ca eu trebuia sa fac acte de comert cu amanuntul pentru ca atunci va trebuii achitat acel tva si impozit pe profit enorm. Poate imi puteti recomanda un avocat expert fiscal penalist. Va multumesc din suflet
ANAF cu siguranta trebuie sa ia niste bani dar nu cat doresc ei ci 16% din profit si tva-ul la acest profit cum este normal. Eu cumparam un telefon cu 2000 ron si apoi il vindeam la 2200ron. Profitul este 200ron si e normal sa fiu pentru acesti 200ron. ANAF-ul vrea sa ma taxeze cu 16%din 2200ron(352ron) si 20% din 2200ron(440ron). Si acum trebuie sa platesc 792ron pentru un telefon la care am castigat 200ron. Nu stiu daca este normal. Nu sti ce sa fac. Prejdicul cica este 1.149.000ron. Eu niciodata nu am castigat atatia bani. Este normal sa faca lucrul asta ANAF-ul? Multumesc
Da eu trebuie sa raspund penal cu siguranta. in principiu activitatea se desfasura in felul urmator aveam o comanda de la un client de al meu si faceam rost de un telefon pe care il plateam si il furnizam clientului meu. Telefoanele erau trimise prin fancourier> acum cei de la ANAF au adunat toate sumele care au fost ridicate din acest cont au calculat 16 la suta din suma totala, parca eu produceam telefonul si au calculat si 24 respectiv 20 la suta tva din suma totala(pentru ca cifra de afaceri pe fiecare an a fost mai mare de 60.000euro). ANAF-ul considera ca eu am facut comert cu ridicata si eu trebuie sa platesc si impozitul si tva, dar eu am fost un comisionar(nu am facut contracte de mandat, de prestari servici, comision cu vanzatorii produselor, dar o parte din vanzatori imi lasau produsele si le plateam zilele urmatoare). Intrebarea mea este daca as putea sa-i fac pe cei de la ANAF sa inteleaga ca eu faceam doar un comision(si sa incaseze impozitul pe profit la comision) sau poate nu este posibil prin aceste tipuri de comisioane? Multumesc pentru sprijin. Cred ca ar fi nevoie si de un expert contabil sau un avocat expert fiscal penalist nu? Multumesc mult
Sunt acuzat de evaziune fiscala pentru ca am vandut in perioada 2013-2016 telefoane pe internet.La fiecare telefon castigam 100-200ron. Telefoanele deobicei erau facturate fiind cumparate de diversi la abonament. Stiu ca trebuia sa am firma dar nu am avut. M-au incadrat cu plata impozitelor la comert cu amanuntul(pentru ca le vindeam persoanelor fizice) si au adugat tva-ul si impozitul pe profit la suma totala. Intrebarea mea este daca cumva se poate demonstra o forma de intermediere(comision, mandat, prestari servicii) intre mine si cel care imi vindea telefonul pentru a evita plata inca odata a tva-ului si a impozitului la suma totala. Va multumesc mult
Ma numesc Raducanu Bogdan sunt retinut la domiciliu, sunt acuzat de evaziune fiscala. Prejudiciul calculat de catre ANAF este undeva la 300.000Euro. Caut un avocat bun. Multumesc
Tatal meu este internat de 20 de ani intr-un spital de psihiatrie.El este diagnosticat cu tulburare afectiva bipolara. In ultimul timp boala lui s-a agravat si as dorii sa il pun sa declansez procedura de punere sub interdictie.In acest sens caut un avocat specializat. Va multumesc