avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate suciu_oli77

Activitate suciu_oli77

Dar nici la Vre-un ajutor din partea statului ca de exemplu ,indemnizație sociala?

Cornel Vasile a scris:

Nu are dreptul la pensie pentru limita de varsta sau anticipata

Bună seara! Am o întrebare către dumneavoastră, soacra mea are 69 de ani este căsătorită și nu are nici un venit,decât socrul meu, Are foarte putini ani lucrați, maxim 3 ani . Oare ar avea dreptul l vre-un fel de pensie? Mulțumesc anticipat.
Din pacate nu are , numai 5 ani vecjime( total). Multumesc mult pentru ajutor.

Dapix a scris:

Dacă a lucrat la CAP 15 ani, să scoată adeverință de la arhivă sau de la Primărie, și poate beneficia de pensie. La dosar trebuie depusă adeverință de vechime. Stagiul minim de cotizare e 15 ani.

Domnul Mircea, din pacate nu are , numai 5 ani vechime( total) .Multumesc mult pt ajutor.

Carp Mircea a scris:

Trebuie sa fi muncit/lucrat cel putin 15 ani la CAP si in care sa fi realizat cel putin 15 timpi utili.

Multumesc frumos

raluk0207 a scris:

Sigur. Paternitatea nu se schimba niciodată. Legal, este tatăl dvs.

Buna ziua, as dori sa spun ca soacra mea nu are nici un venit financiar, doar socrul meu are pensie. As vrea sa va intreb daca poate sa beneficieze de vreo pensie? Mentionez ca a crescut t copii, a mai muncit pe la CAP dar nu are nici un document. Multumesc
Buna ziua, as dori sa va spun ca sunt căsătorită.. ,iar numele de fata a fost a tatălui meu..nu ma ajutat cu nimic niciodata. El este recăsătorit de 43 de ani și are familia lui.. are si un băiat din actuala căsătorie, dar as dori sa intreb daca eu as avea dreptul la casa lui, bunurile lui?multumesc
Pot plati diferenta,pentru a 6-a luna la CAS, pentru a benificia de Concediu Medical?Sau as putea plati 3 luni din urma, pentru a benificia de concediu medical,concediu post-natal ? Multumesc
Am fost acum 2 ani sa i-au copii din plasament,toate au decurs bine pâna am facut analizele,toata familia mea si dintre toti membrii familiei mi-a descoperit mie,ca am Hepatita b.
Apoi m-a sunat acasa de la Clinica si mi-a spus ca nu sant acceptata pentru a primi copii din plasament, am fost foarte șocata pe moment. Am renuntat si am plecat sa ingrijesc "bătrani "in Austria timp de 2 ani ,in alta Țara unde nu am avut restrictii si acolo me-am facut toate analizele din nou si intr-adevar am Hepatita b,dar cu un grad foarte scazut de infectie ,nu am nevoie de nici un fel de tratament,doar sa tin sub control in fiecare An., trebuie sa imi fac analiza de Viremie. Acum eu va intreb pe Dumneavoastra , de ce Legea nu permite sa ai copii din plasament? De ce trebuie sa plecăm noi "oamenii"sa ne cautam de munca in Străinatate unde nu ,cauta atata nod in papură? Cand noi puteam sa lucram pentru TARA noastra, Sunt foarte descurajata de aceste Legi, care nu fac ,decat sa ne indeparteze de România. Va multumesc mult . Cu stima si respect Suciu Olimpia.
Răspuns la discuția Restante rate banca
multumesc ,pt informatie, eu am scos 13,500 ron,in martie avem 2 ani,stiti cumva cate zile trebuie sa fi restanta pentru a nu fi dat dosarul in instanta?