Am primit o somație de plată de la CNADNR pentru lipsa rovinietei (deși am plătit rovinieta) pe care am contestat-o în instanță deoarece nu primisem
Procesul Verbal de Constatare. În întâmpinare, CNADNR susține că a afișat
Procesul Verbal de Constatare la domiciliu (și deci contestația e tardivă), lucru evident mincinos: data afișării era sâmbătă, eu eram acasă, blocul are interfon și nu se poate intra fără să îți dea drumul cineva (dar acestea sînt mai greu de demonstrat). Ajutorul vine de la „martorul” care a semnat
Procesul Verbal de Îndeplinire a Procedurii: are nume incomplet (Toader Ghe), adresa lui nu are stradă, ci doar număr, iar semnătura acestuia e o linie (deci probabil e completat din burtă).
Din păcate, Art. 27 din OG 2/2001 nu specifică clar ce date sunt obligatorii de preluat de la martor, ci numai că trebuie semnat de un martor. Totuși, bănuiesc că există niște norme minimale care se cer datelor de identificare pentru a te califica drept martor, semnătura fizică neputând fi singura cerință.
Știți care sunt
datele minime de identificare necesare pentru un martor?
Art. 27 din OG 2/2001: Comunicarea procesului-verbal și a înștiințării de plată de face prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operațiunea de afișare se consemnează într-un proces-verbal semnat de cel puțin un martor.