Multumesc pentru raspunsuri.
Ideea cu copia de buletin ar fi ca de acolo ar putea afla macar data nasterii tatalui, varsta pe care o avea, felul cum arata (poza din buletin), niste informatii elementare despre el, pe care din pacate nu le are.
Inteleg ca pe cale oficiala nu ar fi nicio varianta, doar sa inceapa investigatii pe cont propriu, plecand de la adresa respectiva din certificatul de deces (care cel mai probabil nu era locuinta proprie)
Care ar fi solutia cea mai la indemana si cu sansele cele mai mari de reusita, ptr un copil care a crescut in regim institutionalizat, de a afla informatii (chiar si de baza, cum ar fi o copie de buletin, cu poza etc) despre tatal sau, despre care nu stie mai nimic (doar numele din certificat)? Copilul este acum major, iar conform unui certificat de deces inmanat copilului in urma cu cativa ani, tatal a decedat in urma cu 10 ani, insa in certificat, in afara de nume, nu sunt alte detalii ale tatalui, nici macar CNP.
Ar fi dezbaterea succesiunii o varianta prin care copilul sa afle aceste informatii, sau exista alta varianta mai simpla?
PS. Din pacate mama, cu care copilul a reluat legatura, nu poate oferi niciun fel de informatii sau acte, deci singura varianta ar fi cea "oficiala", prin autoritati
Multumesc frumos pentru raspunsuri. De expertul tehnic se va ocupa avocatul, sau trebuie sa ma interesez eu in prealabil? Nu mi-e clar unde as gasi acest expert, cumva la RAR?
Buna ziua. In urma cu 2 zile am patit cu masina un fenoment despre care nu stiam nici macar ca exista, anume "diesel engine runaway" - in timpul mersului motorul a inceput sa se accelereze necontrolat, pana la autodistrugere. Totul a fost cu degajare puternica de fum, incat a fost nevoie sa chem pompierii. Tot ce am putut face a fost sa scot masina din viteza si sa opresc pe dreapta, unde s-a derulat ulterior nebunia, timp de 5-10 min, cand s-a oprit singura, probabil dupa cedarea componentelor motorului. Desi nu a fost flacara, consider ca viata mea si a familiei (eram 4 oameni in masina) ne-a fost pusa in pericol, deoarece a existat riscul unei explozii.
Informandu-ma ulterior asupra posibilelor cauze, am aflat ca una dintre principalele cauze ar putea sa fie injectoarele, anume ca la blocarea unuia dintre ei, se permite accesul necontrolat al combustibilului in pistoane, pana la epuizare sau autodistrugere (fiind motor diesel, incercarea de a opri masina din cheia de contact nu a avut niciun efect!)
Mentionez ca acum aprox o luna am avut masina intr-un service auto, pentru niste batai la pornirea de pe loc, interventie in urma careia au fost verificate injectoarele si chiar inlocuit unul dintre ele!
Acum, suspiciunea mea se indreapta catre acest service, unde s-a efectuat operatiunea respectiva (fie de inlocuire cu o componenta neconforma fie de manopera gresita etc).
Paguba este foarte mare, inteleg ca ar putea fi distrus motorul in intregime, necesitand inlocuire, in plus de asta e vorba e o masina 4x4, complexitate care adauga la costuri.
Eu momentan am adus masina pe platforma la casa parintilor (care se afla cel mai aproape de locul incidentului), insa service-ul cu pricina se afla la aprox 300 km distanta, unde va trebui sa o aduc tot pe platforma (la fel, costuri extra fata de o masina normala, fiind vorba de un SUV 4x4).
Ce ma sfatuiti sa fac? Presupun ca serviceul respectiv o sa nege posibilele cauze in urma locrarii lor. Am nevoie de o constatare oficiala a daunelor, posibilelor cauze, presupun ca e nevoie de un expert? Si daca da, presupun ca expertiza e indicat sa o fac la un alt service autorizat, pentru impartialitate?
Intentionez sa ii actionez in judecata pe cei de la service, si as vrea sa stiu ce am de facut, incat sa nu omit anumiti pasi/expertize/etc
Multumesc!
Salut,
Poate fi protejat in vreun fel dreptul unui prestator de servicii in faza de analiza a proiectului? De exemplu, clientul apeleaza la un freelancer, acesta din urma ii face niste schite, ii da niste detalii tehnice despre solutia ce se potriveste clientului, iar clientul se razgandeste sau apeleaza la alt prestator, avand deja informatiile tehnice de la primul.
Exista vreun fel de contract in acest sens? Prin care clientul sa se oblige ca in cazul in care va implementa solutia in felul propus de prestator, il va alege chiar pe acesta de la care are schitele si nu pe altul.
Multumesc!
Va rog sa-mi spuneti daca/in ce conditii asigurarea de sanatate platita in tara acopera eventuale riscuri de sanatate in alta tara din UE. E vorba de un contract de munca cu o firma din tara, dar care detaseaza in strainatate.
Multumesc!
Multumesc amandurora de raspunsuri, dar sunt complet contradictorii si eu sunt si mai mult in ceata. Tind sa-i dau dreptate lui tgeorgescu, nu pentru ca sunt subiectiv, ci pentru ca asa mi se pare normal sa fie. Dar ce mi se pare mie normal poate sa fie diferit de ceea ce este de fapt. Asadar, cum este de fapt? Are vreo raspundere autorul in acest caz? Sau doar utilizatorul? Autorul se poate absolvi in vreun fel de raspundere printr-un disclaimer? (despre disclaimer/absolvire de respoinsabilitati: [ link extern ] )
Va salut. Ma intereseaza sa aflu daca/in ce fel este reglementata postarea de informatii despre constructia unor sisteme electronice/software care ar putea fi folosite cu scopuri nu tocmai legale. De exemplu, daca doresc sa postez pe un site modul de constructie a unor sisteme -sa zicem- de ascultare telefonica, sau accesare a unor sisteme informatice etc, care ar putea fi folosite in alte scopuri decat cele de a lua la cunostiinta, pur si simplu, de existenta unor astfel de sisteme. E vinovat in vreun fel autorul unei astfel de publicatii? E nevoie de un disclaimer? Sau pur si simplu cititorul este respunzator daca alege sa construiasca si foloseasca un sistem prezentat. Astept opinii pertinente. Multumesc