Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Activitate mvio79

Activitate mvio79

multumesc tuturor pentru sfaturi.....
Este vorba despre un imobil care face parte din bunurile comune, dobandite de fostii soti in timpul casatoriei, dosarul de partaj se judeca inca pe fond.Prin Decizia Tribunalului s-a obtinut (de catre unul dintre fostii soti ) reintegrarea in bunurile comune, anume sa foloseasca acest imobil in scop de locuinta pana la solutionarea prin sentinta irevocabila a dosarului de partaj.In acest imobil a avut un punct de lucru societatea la care celalat sot este asociat unic.Dupa efectuarea reintegrarii, acesta a reziliat contractele de furnizare a apei si a gazului, apoi la cateva zile a intrerupt si curentul.Inca nu am inteles clar din partea furnizorului de energie electrica daca furnizarea a fost doar suspendata sau a fost reziliat contractul pt acest loc de consum, in instanta nu a depus documente doveditoare in acest sens, doar a mentionat prin concluzii scrise ca furnizarea a fost doar suspendata temporar.Deoarece furnizorii acestor utiliati au refuzat sa incheie contracte pt furnizarea utilitatilor, am cerut prin Ordonanta Presedintiala, dupa depunerea actiunii cei de gaze m-au sunat sa merg sa incheiem contract.Cei de la curent si apa insa, au refuzat categoric, desi le-am explicat ca acest imobil este propietate privata, iar intre proprietari si societate nu exista incheiat nici un fel de document cu titlu locativ si nici consimtamantul meu dat pt a putea desfasura activitate comerciala, lucru dovedit si prin acte, cu toate acestea existau contracte intre furnizori de utilitati si societate.In cursul judecatii am depus precizare prin care am aratat faptul ca renunt la capatul de cerere in ceea ce priveste furnizorul gazelor deoarece incheiasem contract, din eroare instanta a inteles ca am renuntat la capatul de cerere in ceea ce privea furnizorul de curent si in final a obligat doar furnizorul de apa+canal, la incheierea contractului.Am depus cerere de apel si eu si fostul sot, insa au fost respinse amandoua, in considerente s-a retinut la fel, in mod eronat ca am renuntat la capatul de cerere in ceea ce privea furnizorul energiei electrice.Am depus o noua cerere la furnizorul energiei electrice , insa acesta mi-a raspuns ca exista contract incheiat intre ei si societate si ca nu exista temei legal sa rezilieze contractul cu societatea, desi am depus inclusiv certificat fiscal de la primarie , in care se specifica clar ca in evidente suntem proprietari eu si fostul sot, inclusiv in cel transmis de catre Primarie pt dosarul de partaj se mentioneaza clar ca noi suntem trecuti proprietari la constructie, la teren fostul sot ( deoarece a fost cumparat cu 4 luni inainte de incheierea casatoriei si a fost trecut doar pe numele lui ), iar societatea nu figureaza inregistrata in evidentele fiscale.
M-am gandit sa depun din nou o cerere prin Ordonanta Presedintiala prin care sa fie obligat si furnizorul energiei electrice sa incheie contract cu mine pt furnizare, insa nu stiu cum sa cer acest lucru, ma refer la temeil legal, daca intr-adevar este inca in derulare contractul intre furnizor si societate, cu mine poate sa incheie contract doar daca rezileaza contractul cu societatea, faptul ca societatea nu detine document care sa ateste dreptul de a folosi spatiul, este un motiv legal pt rezielierea contractului ? Asta deoarece m-am gandit sa cer sa se constate ca societatea nu are drept de folosinta asupra imobilului, din acest motiv sa fie obligat furnizorul sa rezilieze contractul cu societatea si sa incheie contact de furnizare energie electrica cu mine . Va multumesc celor care ma puteti ajuta cu niste sfaturi.
multumesc pentru raspuns. La dosar o depun prin Registratura sau in sala de sedinta ?este nevoie sa mai depun si note scrise prin care sa spun ca nu sunt de acord cu probele respective si sa expun motivele pt care le consider false ?ma puteti ajuta cu un model de note scise ? am termen peste 2 zile
imi cer scuze ca intervin sa-mi spun parerea, dar nu cred ca Dl. avocat a dorit sa va ia la misto ci mai degraba a incercat sa va explice faptul ca procedura procesuala pe parcursul unui proces este greu de invatat daca nu ai studii in domeniu, iar astefel, putem ajunge in situatia in care se poate pierde un proces chiar daca ai dreptate, pt simplu fapt ca nu stim cand si cum sa folosim o anumita procedura procesuala.A face fata unui proces, nu este suficient a cunoaste anumite legi, cel mai important este procedura.Si eu am incercat sa ma descurc singura la un proces, dar tot este nevoie de sustinerea avocatului, pt indeplinirea procedurii legale si in termen.Incercati cel putin ajutorul judiciar, o sa va fie de folos.Succes.
buna seara,
la judecarea cauzei ,,contestatiei la executare '', s-a constituit parte vatamata o SC la care debitorul este asociat unic, desi imobilul supus executarii silite ( respectiv am fost reintegrata in bunul comun, sa locuiesc pana la solutionarea definitiva a dosarului de partaj, titlul executoriu fiind o hotarare judecatoreasca irevocabila ), in imobil desfasura activitate economica SC, dar aceasta nu detine nici un fel de titlu locativ si nici nu exista vreun act prin care sa fi dobandit drept de proprietate.In incercarea de a demonstra ca imobilul respectiv nu este bun comun si ca face parte din patrimoniul SC, a falsificat diferite acte din documentatia intocmita pentru obtinerea autorizatiei de construire, am fost la arhiva Primariei si am ridicat de acolo doc. originale, se vede foarte clar toate diferentele.Ce trebuie sa fac la urmatorul termen pt. a explica instantei ca nu sunt de acord cu inscrisurile depuse de catre contestatori si ca sunt false.Nu am avocat, ma reprezint singura.As dori niste detalii despre cum as putea sa formulez note de sedinta referitor la probele respective.
multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Executare silita directa
nu este nimeni care sa ma ajute cu un raspuns ?
cel putin as vrea sa stiu daca executorul trebuie in situatia data sa incheie un proces verbal de liberare a custodelui de bunurile mobile care i-au fost in custodie
buna seara,
am si eu o intrebare sau mai degraba nevoia de o lamurire :
printr-o hotarare judecatoreasca irevocabila data intr-o cerere - ordonanta presedintiala - cu obiectivul cererii : reintegarrea in bunurile comune si anume folosirea unui imobil ,,bun comun in devalmasie '' in scopul de a locuii pana la solutionarea irevocabila a dosarul de partaj a bunurilor comune dintre fostii soti, instanta admite cererea si dispune reintegrarea in imobil pana solutionarea irevocabila a dosarului de partaj.
in imobil desfasoara activitate economica societatea la care fostul sot, parat in cauza de fata, este asociat unic, insa societatea nu detine nici un fel de documet cu titlu locativ sau cu drept de folosinta asupra imobilului.
se pune in executare titlul executoriu reprezentat de o hotarare judecatoreasca irevocabila, procedura indeplinita de catre executor judecatoresc .
In somatia comunicata debitorului se mentioneaza ca s-a declansat urmarirea silita constand in titlul executoriu reprezentat de decizia nr..., pronuntata in dosarul nr..., in baza art. 887 coroborat cu art 667 Cod pr.civ si art.903 Cod pr. civ., emite prezenta Somatie....
In momentul efectuarii executarii debitorul nu a fost prezent si nici reprezentant din partea societatii, decat un angajat - vanzatorul -, care a parasit imobilul si nu a asistat la executare.In aceste condintii executorul a facut inventarierea bunurilor mobile, care era decat marfa societatii si le-a incredintat in custodie creditorului. S-a mentionat acest lucru in procesul verbal, dar nu a mentionat si termenul in care proprietarul bunurilor sa se prezinte sa ridice aceste bunuri.
Conform dispozitiilor art. 887 alin (2) Cod pr. civ. - ,, atribuirea prin hotarare judecatoreasca a unui imobil sau obligatia de a-l preda , a-l lasa in posesie ori in folosinta, dupa caz, cuprinde si obligatia de evacuare a imobilului, daca legea nu prevede altfel.''
intrebarile mele sunt :
executorul trebuia sa solicite societatii sau angajatului care era prezent in imobil, documentul care sa ateste dreptul locativ asupra imobilului ?
chiar daca nu este precizata si evacuarea debitorului sau a altor persoane care ocupa imobilul in lipsa unui titlu locativ, executorul trebuia sa efectueze si evacuarea societatii din imobil ?
desi s-a instiintat atat debitorul cat si societatea sa se prezinte sa ridice bunurile mobile din custodia creditorului, acestia nu au dat curs acestei notificari iar dupa 40 de zile de la efectuarea executarii silite, reprezentantul societatii care este si debitor in cazul de fata, insotit de alte persoane, au spart usa de la intrare in imobil , au mai adus marfa in imobil si si-a reluat activitatea economica.O zi nu am mers la imobil iar in urmatoarea zi cand am mers spre surprinderea mea, am gasit usa dechisa, plin de marfa si vanzatorul in imobil.Am sunat la 112, a venit un echipaj, le-am dat documentele necesare inclusiv hotararea judecatoreasaca, procesul verbal de reintegrare intocmit de catre executor cat si certificatul fiscat prin care sa se evidentieze ca imobilul este declarat la finante de catre persoane fizice si platitoare a imozitului si nu societatea.Au intocmit proces verbal de constatare, au scris chiar si declaratia vanzatorului care a explicat cu lux de amanunte cum s-a taiat lacatul de pe usa si cum s-a intrat in imobil, iar apoi mi-au zis sa merg a doua zi la unume comisar cu toat documentatia , care spre uimirea mea dupa toate documentele pe care le-am prezentat, desi i-am dovedit ca societatea nu are drept locativ, ci proprietari asupra imobilului sun dou persoane fizice, fosti soti, mi-a spus ca tot ce s-a intamplat nu constituie fapta penala, ca marfa care a fost in custodia mea este proprietatea societatii si ca s-a procedat corect, mi-a mai zis sa iau legatura cu debitorul sa-mi dea si mie cheie si sa incercam sa rezolvam acest litigiu fara violente.
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie ?
Ce este de facut referitor la marfa care am avut-o in custodie in baza unei liste de inventar ?
Trebuie sa anunt executorul si sa-i spun ce s-a intamplat ?
Este aplicabil art. 228 respectiv art 229 cod penal ?
Rog pe cineva sa-mi dea un raspuns cat mai urgent.Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Situatia de concubinaj
faceti un inventar al bunurilor proprii la notar public, conform art 343 alin (3) NCC
buna ziua,
revin cu cateva intrebari referitoare la reintegrarea mea in imobil prin executare silita.
Cu riscul de a ma repeta, vreau sa descriu din nou situatia existenta : am fost reintegrata intr-un imobil edificat in perioada casatoriei, astfel acesta devenind bun comun ( pe documentatia de construire, autorizatie si proiect, beneficiar este trecut fostul sot).
Dupa edificarea imobilului ( in urma cu 12 ani), care este compus din parter ( spatiu comercial ) si etaj ( locuinta ), la parter si-a inceput activitate economica societatea la care fostul sot este asociat unic, fara a se incheia vreun contract de inchiriere, comodat sau alt act, prin care eu sa-mi fi manifestat acordul cu privire la folosirea acestui imobil de catre societate. In momentul executarii silite, la parterul imobilului se aflau bunuri mobile ( mobilier, marfa societatii ), vanzatoarea care se afla in imobil in momentul cand am intrat in inauntru, nu a dorit sa ramana si sa-i fie incredintate in custodie aceste bunuri si a plecat, astfel mi-au fost incredintate mie dupa ce s-a facut inventarierea lor in prezenta martorilor si s-a mentionat acest fapt in procesul verbal de reintegrare. Executorul nu a mentionat in procesul verbal ,termenul in care proprietarul bunurilor sa se prezinte pt a-si ridica aceste bunuri. La o zi dupa executare am trimis notificare in dublu exemplar, un exemplar societatii in calitate de ocupant al spatiului din imobi si unul fostului sot , in calitate de coproprietar, prin care i-am instiintat ca eu nu mai sunt de acord cu faptul de a folosi societatea acest spatiu, cu titlu gratuit, ba chiar am mentionat ca societatea nu detine un titlu locativ, care sa-i confere dreptul de a ocupa acest spatiu totodata i-am invitat sa ma contacteze in termen de 15 zile, pt o intelegere amiabila cu privire la acesta situatie si pt a-si prelua bunurile mobile din custodia mea, iar raspunsul a fost doar din partea societatii , citez : va somez sa incetati aceste actiuni ilicite impotriva societatii...si alte amenintari, dupa 2 zile am mai primit un raspuns la fel, tot din partea societatii, fara sa faca nici o referire ca o sa vina, cel putin sa preia bunurile.
Dupa acest termen de 15 zile, am mai trimis la fel cate o notificare,prin care am cerut societatii ca in termen de 5 zile sa se prezinte pt a-si prelua bunurile si pt a evacua spatiul pe care il ocupa in imobil fara nici un drept locativ. Am trimis aceasta notificare bazandu-ma pe art.1038 NCPC, in ideea ca dupa cele 5 zile sa cer in instanta sa se dispuna evacuarea societatii din imobil.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Avand in vedere ca in fapt de o luna societatea nu mai desfasoara activitate economica in imobil, ca urmare nu se afla nici o persoana din partea societatii in imobil, se poate considera ca a avut loc o evacuare voluntara si sa nu mai deschid actiune in acest sens in instanta ?
2.Societatea nu a venit sa-si ridice bunurile mobile ( marfa ), in acesta situatie, ce fac eu cu ele ?
3. Daca totusi este nevoie sa deschid actiune in evacure, o pot face in baza procedurii speciale de evacuare din NCPC, in temeiul art. 1040, sau doar pe drept comun ?

multumesc anticipat celor care binevoiesc sa-mi raspunda, o zi placuta tuturor
va multumesc pentru raspuns, m-am linistit in privinta actelor de executare silita.Cat despre partaj, acesta este pe rol deja de 3 ani, deja s-a dispus exepertiza contabila la societate pentru stabilirea valorii partilor sociale, cat despre mediere sau intelegere amiabila, fostul sot nu vrea decat varianta lui, nu mi se pare corect sa accept 20 % dupa 15 ani de munca efectiva in dezvoltarea societatii ,plus la mersul bun al casei si un copil, eu am cerut jumate sau cel putin 45%, dar.... asta e, se intampla in viata sa trecem prin multe, doar asa ne putem da seama ce pret se plateste cand ai prea multa incredere in persoana de langa tine.
Va multumesc inca odata si o seara placuta.